Tereny Valfden > Dział Wypraw
Pętla na gardle
Anette Du'Monteau:
-Rozwiniesz myśl? Wybacz ale w myślach nie czytam. - spytał zniecierpliwiony szlachcic
Dragosani:
- Zalotnik opuścił miasto i nie sądzę aby zamierzał wracać. Podobnie jak w naszych planowanych poczynaniach, zadziałał strach, brak własnej godności o ogólna zniewieściałość - wyjaśnił nieco dokładniej. Wyszczerzył się lekko. - Próbował zgrywać chojraka, lecz widać było, że ledwo trzyma się na nogach. Nie wróci - zapewnił na koniec.
Anette Du'Monteau:
-Nie jestem z tego zadowolony, pierwotny plan wydawał mi się lepszy. Z racji tego dostaniesz jedynie połowę umówionej sumy. Nie mam stu procentowej pewności, że on nie wróci. Nigdy nie wierzę samym słowom. Coś jeszcze ciekawego masz do powiedzenia?
Dragosani:
- ÂŻe robienie z panem interesów to żadna przyjemność - odparował Severus. - Oraz, że brak zaufania dla kontrahentów jest cechą ludzi, którzy na takowe nie zasługują. - Wyszczerzył się paskudnie, wiedząc, że igra z ogniem. - Oraz, że to, iż żona pana zdradzała, było spowodowane także pańską winą. Teraz proszę o zapłatę. - Ravnblod nigdy nie darzył szlachty zbytnim szacunkiem. Szczególnie takiej, która swój tytuł odziedziczyła, a nie zdobyła poprzez własne czyny. I nie zamierzał tego ukrywać dłużej, niż musiał.
Anette Du'Monteau:
-Proszę, do przyszłego nie zobaczenia. Po tych słowach Severus otrzymał worek, w którym było 55 grzywien.
Zadanie zakończone
Podsumowanie: Severus wysłany do szlachcica dowiedział się na czym polega problem, a po przemyśleniu zaproponował rozwiązanie. Po zgodzie szlachcica, ruszył w miasto, aby jego plany mogły się spełnić. Wykonanie jednak nie zadowoliło zleceniodawcy i Severus otrzymał jedynie połowę wynagrodzenia.
Talenty:
Severus - 2 Brązowe talenty
Otrzymujesz dodatkowo 50 grzywien
Nawigacja
Idź do wersji pełnej