Autor Wątek: Wiosenne porządki  (Przeczytany 25829 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

Odp: Wiosenne porządki
« Odpowiedź #240 dnia: 20 Lipiec 2012, 21:20:45 »
//:W imieniu Aragorna i za jego pozwoleniem daje niewielkie sprostowanie. Pokonaliśmy około 18 km w ciągu całego dnia wędrówki.

Droga mijała powoli, ale kto by się dziwił w końcu szliśmy pieszo, a do tego część podróżnych była mocno obładowana.. Ale jakoś się wlekliśmy dalej. Kiedy zaczynało zmierzchać, krasnal wydał rozkaz rozbicia obozu. Postanowiłem przydać się do czegoś, więc ruszyłem w las nazbierać chrustu na ogniska. Nim wszedłem do lasu, zwinąłem z naszych pakunków jedną z krótszych lin. Kiedy tylko wszedłem w głębszą część lasu, rozłożyłem linę na długość, miała z dobre trzy metry. Po czym zacząłem zbierać co grubsze gałęzie. W ręce mi wpadały wszelkiej maści gałęzi z połamanych okolicznych drzew. Wybierałem z nich co bardziej suche aby dobrze nam się ogniska paliły, oraz układałem je prostopadle do ułożonej liny. Po jakiś dobrych dwudziestu minutach moja kupka gałęzi była już pokaźnych rozmiarów. Chwyciłem oba końce liny, związałem bardzo mocno ogromną kupę gałęzi, po czym przerzuciłem przez plecy. Obładowany już wspomnianą ogromną kupą gałęzi wróciłem do rozkładanego już obozu. W oddali ujrzałem pracującego Yarpena, widząc że niby pracuje, choć bardziej się opierdziela. zawołałem z nutką ironi w głosie:
-Ociec zarzuć czymś do picia bo od roboty w gardle sucho.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #241 dnia: 20 Lipiec 2012, 21:47:30 »
Dobrze, ale trzymaj się blisko w razie jakiegoś starcia. Tak stare lasy jak te lubią odkrywać swoje niespodzianki

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #241 dnia: 20 Lipiec 2012, 21:47:30 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #242 dnia: 20 Lipiec 2012, 22:26:18 »
- Dobrze - rzekł wampir i zamknął oczy. A potem w niewiadomy dla uczonych sposób zmienił swoje ciało, ubranie i ekwipunek w ciało nietoperza. Uczeni tłumaczyli to tymi samymi zasadami co przy zdolności zmiennokształtności. Gunses wykonał dwa kółka w koło Elfa i ruszył lasem w kierunku, w którym udał się Garir z kompanią, będąc w zasięgu widzenia Devristusa.

//Niech GM poprowadzi naszą (moją i Deva) podróż. Czy jakieś przeszkody, czy jacyś przeciwnicy?

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #243 dnia: 21 Lipiec 2012, 15:38:24 »
Pracujący Yarpen rzucił synowi bukłak z czymś. Zaś Garir wlazł na powalone drzewo z którego lepiej widział teren. Mogul, Konrad, pierwsza warta. Idd jak zjawi sie Hrabia powiedz mu że chce z nim pogadać na osobności. Wydał polecenia i przysiadł przy ognisku.

//Kontynuujemy wczorajszą akcje oczywiście
//Gucio i Devcio: dotarliście bezpiecznie
//Słonko zaszło więc przypominam o -1 finiszerze

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #244 dnia: 21 Lipiec 2012, 16:36:23 »
Słyszac słowa generała Mogul stanał na baczność. Rzekł Swobu, co oznacza "wedle twego rozkazu". Ork rozejrzał się po obozowisku, który stworzyli przez niedługi czas. Po chwili namysłu ruszył w stronę lasu. Wyciagnał swój topór i postawił go tak, że tępa część dotykała ziemi. Typowa postawa na warcie. W razie niespodziewanego ataku, dawała choć cień szansy na to, że zdaży się obronić przed ciosem. W tym samym czasie krzyknał do Kondrada.
- Ty z drugiej strony, na przeciwko, noo, troszke w bok jeszcze, tak, dobrze! Badź czujny! Tak, ta pozycja spełniała oczekiwania. Teraz czekać na zmiany w terenie lub zmiany w warcie.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #245 dnia: 21 Lipiec 2012, 17:43:47 »
Nietoperz nadleciał od strony sosen, samotnik, przysiadł na małym pieńku obok rozpalonego ogniska. Nietoperz pochodził chwilę. Ktoś drużyny, zapewne jakiś krasnal rzucił pomysł złapania latającego ssaki i upieczenia nad ogniem uprzednio wbijając kijka w żyć. Nietoperzowi nie spodobała się ta wizja. Zaczęła się przemiana. Błoniaste skrzydła przeistoczyły się w ręce, małe tylne łapki z parę nóg odzianych w buty i spodnie ze skóry tarlessta, włochaty korpusik nietoperza w ciało opięte skórzanym kirysem a mała zębata mordka w głowę o białych jak mleko włosach, o bladej twarzy i oczach całych czarnych niczym węgle. Gunses przeciągnął się, poprawił broń na plecach. Obrzucił spojrzeniem grupę.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #246 dnia: 21 Lipiec 2012, 18:24:33 »
O wilku mowa. Odparł jenerał siedzący przy tym samym ognisku i obserwujący jak Cedric prubuje nadziać "nietopyrza" na kijek. Możemy pomówić na osobności Hrabio? Garir nie pamiętał by byli z wampierzem po imieniu, co prawda krzat nie był zbytnio poprawny politycznie, mimo tego czasem umiał sie zachować. A etykieta? Co to kurwa jest ta etykieta?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #247 dnia: 21 Lipiec 2012, 18:45:40 »
- Owszem, 'Baronie' - powiedział Gunses, wstał i poszedł za Garirem. Słowo 'baron' padło z dość dużym naciskiem. Gunses nie rozumiał valfdeńskiego prawa nadania ziem i tytułów. Również dziwne nadanie krasnalowi albo orkowi Mogulowi tytułów Radnych było dla Gunsesa zaskoczeniem. Wystosował więc notę do Króla aby coś z tym zrobił...
- O co chodzi?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #248 dnia: 21 Lipiec 2012, 19:05:54 »
O ostatnią wole Aragorna, tę prawdziwą. Odparł brodacz. Ostatni rozkaz, skierowany do dwóch jego najbliższych współpracowników. Ujme to tak, nie rzygam tęczą na widok elfa czy wampira. Darze Was szacunkiem, czy ufam? Tobie ufam i bez specjalnych dyrektyw, a takie było właśnie polecenie Tacticusa: "Ufaj Cadacusowi, a nawet słuchaj bo to mądry nietoperz." Jako dowód mam Ci dać list. Krasnal wyjął z kieszeni pomięty list. Pismo faktycznie potwierdzało słowa krasnoluda. I tak, Aragorn użył w nim słowa nietoperz.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #249 dnia: 21 Lipiec 2012, 19:27:41 »
Gunses czytał pismo mimo mroku. Dla nieobytych wydawać się mogło, że Cadacus czytać nie umie, bo dla takiego zajedno patrzenie w pismo za dnia czy nocą. Gunses jednak nie należał do wielkiej liczby analfabetów. Przeczytał pismo, sprawdził podpis i pieczęcie. Wyglądał na oryginał pisany ręką samego dracona Aragorna.
- Ja nie dostałem pisma, które polecałoby mi ufać Tobie i twoim słowom. Niemniej ufam Ci. Tedy kwestię wzajemnego zaufania mamy załatwione?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #250 dnia: 21 Lipiec 2012, 20:11:36 »
Tak. Brodacz od krząknął. Chcę o coś zapytać, nie walczyłem u boku wampira nigdy, wiem że w dzień nie dacie rady walczyć, my zaś w nocy są do rzyci. Jaką mam wobec tego faktu strategie mam zastosować?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #251 dnia: 22 Lipiec 2012, 13:38:04 »
- W nocy - rzekł Gunses - wy nie możecie walczyć, ale oni także. Proponuję rekonesans. Zbadam ich obóz, może zlikwiduję kilku strażników na newralgicznych stanowiskach? A rankiem otworzę wam bramy obozu?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #252 dnia: 22 Lipiec 2012, 14:47:26 »
Było by miło.

//Wartownicy: Coś poruszyło sie w krzakach.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #253 dnia: 22 Lipiec 2012, 15:11:20 »
Wartownik Mogul dostrzegł jakiś ruch. Wymienił się spojrzeniem z Konradem. No nic, trzeba było to sprawdzić, nawet jeśli było to nawet zwierze. Była noc i ork w pewien sposób to wykorzystał. Podobno Wąpierze mają wyczulone wszystkie zmysły. Tak więc rzekł normalnym tonem:
-Coś się poruszyło, zachować czujność. Było to tak, jakby rzekł do siebie. Chodziło o to, by zwrócić uwagę Gunsesa. Ork sam podszedł do krzaków, ale dzięki temu. że Wampir na niego paczał, w razie gdyby obezwładniło go coś, to mogą szybko w obozie zareagować. Zbliżył się na bezpieczną odległość przyjmując postawę obroną.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #254 dnia: 22 Lipiec 2012, 15:23:47 »
Wampir zdjął łuk, załadował strzałę, wymierzył ale nie naciągał cięciwy. Czekał z wytężonymi zmysłami i aktywną Aurą Inteligencji.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #255 dnia: 22 Lipiec 2012, 16:55:03 »
//Zza lrzaków wyskoczyły 4 śliczne wilczki, bardzo chciały się z nami przywitać.  :)
« Ostatnia zmiana: 22 Lipiec 2012, 17:09:45 wysłana przez Garir »

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #256 dnia: 22 Lipiec 2012, 17:24:19 »
Na szczęście lub też nie z krzaków wyskoczyły wilki. Ork nie zdążył zliczyć ile ich jest, bo od razu zaatakowały. Były większe niż normalne. O wiele większe. Przypominały te oswojone z Hordy. Mogul zrobił unik przed przodującą bestią.
-Lok-Narosh! Krzyknął. Było to wezwanie do walki. Chyba każdy, oprócz przygotowanego wcześniej wampira i stróżującego Konrada zerwali się ze swoich miejsc. Basik w głosie to on jednak miał. Ciął równolegle do ziemi, nie pozwalając zbliżyć się wilkom do siebie. Wycofywał się w stronę obozu, ale zapewniając możliwość do ostrzału.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #257 dnia: 22 Lipiec 2012, 17:29:05 »
Gunses naciągnął cięciwę i wymierzył. Odczekał, szukając nieruchomego celu. Znalazł. Bowiem wilki same były zaskoczone mnogością obozowiczów. Warczały wypatrując ofiary. Nie wiedziały jednak, że w same są ofiarami. Gunses wymierzył w czaszkę wilka biorąc poprawkę na nachylenie terenu i odległość. Rozwarł palce wypuszczając strzałę z ręki. Cięciwa zagrała jak struna, łuk odzyskał kształt sprzed naciągu, a strzała tnąc powietrze poleciała w stronę wilczego pyska.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #258 dnia: 22 Lipiec 2012, 17:49:37 »
I trafiła prosto w rozwarty pysk wilka. Mogul skutecznie odganiał reszte ale nie na długo.

//Misie czemu wy nie zabijacie sami? Gucio może i tak, Mogul masz 75% walki toporem więc tego jednego na post możesz zabić. To ci co mają 50% walki bronią nie mogą zabijać w nocy. Jak ja np.

Offline Iddeous

• Magnat
  • Reputacja: 380
    • Karta postaci

« Odpowiedź #259 dnia: 22 Lipiec 2012, 18:13:26 »
Iddeousa obudziło wycie wilków. Zerwał się na równe nogi i podbiegł w kierunku pełniących warty Mogula i Konrada. - To co chłopaki po jednym na każdego?- spytał kompanów. Pierwszy wilk ruszył w kierunku Tarivona. Rzucił się na niego chcąc go przygwoździć. Iddeous uniknął tego z łatwością. Zamachnął się na próbę mieczem. Wilk dostał po łbie. Zaczęła z niego tryskać ciemnoczerwona posoka. Iddeous zamachnął się ponownie z wielką siłą, lecz trafił w powietrze i stracił koncentrację. Było blisko.. Wilk  zawarczał bardzo groźnie i rzucił się z otwartą paszczą na żołnierza. Iddeous znowu uniknął, ale tym razem cielsko wilka lekko zachaczyło o żołnierza. Tym zachwiało, wilk chciał wykorzystać sytuację i wgryźć się przeciwnikowi w gardło. Iddeous wbił miecz w gardziel zwierza zanim ten zdołał wyprężyć swe ciało do ataku. Na pewno było już po jednym wilku, lecz niedaleko zaczęły kręcić się dwa następne. - Konrad, bierz swojego!- krzyknął.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #259 dnia: 22 Lipiec 2012, 18:13:26 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18