Tereny Valfden > Dział Wypraw

Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w "Pod Uchem Trolla"

(1/38) > >>

Mogul:
Nazwa zadania: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w "Pod Uchem Trolla"
Opiekun: Gunses
Wymagania: Walka jakąkolwiek bronią minim [75%] lub [50%] + różdżka/dwie runy lub minimum dwa zaklęcia z II poziomu wtajemniczenia wybranej szkoły/jedno zaklęcie z III poziomu wtajemniczenia wybranej szkoły; głowa na karku i zdolność logicznego myślenia; max 2-3 osoby.
Spis nagród: To co znajdziecie, zdobędziecie itp.
- To se pewnie chwile poczekam.
Portret:

Statystyki ekwipunku:

Odzienie

GÂŁOWA [1]

Brak

RAMIONA [2]

Brak

KORPUS [3]

Nazwa odzienia: koszula wędrowca
Rodzaj: koszula
Typ: ubranie
Wytrzymałość: 1
Opis: Uszyta z 0,03kg bawełny

RÊCE [4]

Brak

NOGI [5]

Nazwa odzienia: spodnie wędrowca
Rodzaj: spodnie
Opis: Uszyte z 0,03kg bawełny

STOPY [6]

Nazwa odzienia: buty wędrowca
Rodzaj: buty
Opis: Wyrobione z 0,1kg skóry kreshara. Wyjątkowo elastyczny materiał

Bronie

PRZY PASIE [1]

Nazwa broni: Lekka orkowa kusza
Rodzaj: kusza
Typ: jednoręczna
Ostrość: 40 + ostrość materiału bełta
Opis: Wykonana z 0,32kg drewna o zasięgu do 100 metrów

Nazwa broni: miecz obywatela
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 15
Opis: Wykuty z 0,94kg mosiądzu o zasięgu 0,9 metra

NA PLECACH [2]

Nazwa broni: Orczy rzeźnik
Rodzaj: topór
Typ: oburęczny
Ostrość: 20
Wytrzymałość: 25
Opis: Wykuty z 1,6kg żelaza i wystrugany z 0,2kg drewna o zasięgu 1,2 metra

PRZY PASIE I KOSTCE [3]

Eshanish - runa ziemi
Rzucający skupia energią w wolnej dłoni. Dzięki temu takie części podłoża jak piasek, kamienie lub żwir zaczynają unosić się wokół niego tworząc kopułę - tarczę ochronną. Czar będzie działał dopóki rzucający go nie zneutralizuje lub nie zostanie przerwany przez silniejsze zaklęcie. Chroni przez kilkoma seriami strzał, bełtów oraz jednym z zaklęć ofensywnych

NA KORPUSIE [4]

Brak

Statystyki postaci:
Specjalizacje:
Walka bronią sieczną: podstawowe techniki walki [50%]
Walka bronią dystansową: podstawowe techniki walki [50%]
Używanie zbrój miękkich
Umiejętności nabywane:
Akrobatyka
Intuicja
Ciało atlety
Hart ciała
Umiejętności rasowe:
Kamienna skóra
Mięśniak
Magia:
Brak

Axel Ontero:
Przyszedłem na umówione miejsce w zwykłym kubraku i bez tarczy. Czułem lekkość bo zazwyczaj ganiam w kolczudze, która ma o wiele większą wagę. Na miejscu spotkałem Mogula, przywitałem się:
-Witaj Mogulu, mam nadzieję, że nie czekałeś zbyt długo- na mojej twarzy umalował się uśmiech.

Portret:

Statystyki ekwipunku:

Broń 1:
Nazwa broni: Uderzenie wiatru
Rodzaj: łuk
Zasięg: 50 metrów
Precyzja: 40%
Opis: Wykonany z 50 kawałków drewna.
Wymagania: Walka bronią dystansową [50%]
Cena: 40 sztuk złota
Broń 2:
brak
Broń 3:
Nazwa broni: Srebrny Miecz Zakonny
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 22
Wytrzymałość: 15
Opis: Opis: Wykuty z 30 sztabek stali i 25 sztabek srebra. Długi miecz o specyficznie przedłużanej rękojeści, która pozwala chwycić miecz oburącz. Pod jelcem zostało umieszczone podkrzyże, przeznaczone do walki w półmieczu. Dzięki srebrnym wykończeniom zadaje większe obrażenia przeciwnikom podatnym na ten metal.
Wymagania: Walka bronią sieczną [75%]
Broń 4:
brak

Odzienie:
Nazwa odzienia: Kubrak wędrowca
Rodzaj: brak
Typ: strój
Opis: Uszyty z 100 kawałków lnianego płótna.
Wymagania: brak

Pas:

Nazwa: Eloshru
Rodzaj: runa wody
Opis: Po wypowiedzeniu przez Ciebie nazwy runy, w wolnej dłoni wytwarza się kula wody, która po chwili przekształca się w wodny pocisk. Zasięg pocisku jest zależny jedynie od rzucającego. Pocisk, podobnie jak kamień, leci tak daleko jak zostanie rzucony. Czar może być manipulowany umiejętnościami magicznymi typu telekineza, psionika i mortokineza. Po trafieniu w cel, pocisk rozbija się przewracając, ogłuszając lub uszkadzają mu kości poprzez stłuczenie.

Statystyki postaci

Specjalizacje:
Używanie zbroi miękkich
Używanie zbroi niepłytowych
Walka bronią dystansową [50%]
Walka bronią sieczną[75%]
Walka tarczą [75%]

Umiejętności nabywane:
Intuicja
Hart ciała
Ciało atlety
Telekineza

Umiejętności rasowe:
*Potencjał magiczny
*Potencjał chemiczny
*Ciało z gliny
*Ulubieniec bogów
*Bystry umysł

Magia:
brak

Mogul:
- Aaa, nie. Throm - Ka! towarzyszu. Wyraz na twarzy miał spokojny, wyciągnął dłoń w geście powitalnym. Nie znał zbytnio Tzaro, a przecież sam uścisk wiele powie mu o nim.
- To gadałeś z Gunsesem też, ta? Wiesz niby gdzie go znaleźć możemy, chciał chyba byśmy się jeszcze zobaczyli. A może nie. Hmm, nie pamiętam w mordkę już.

Axel Ontero:
Uścisnąłem rękę orka, choć się trochę bałem czy mi aby tej ręki nie zgniecie, wszak orkowie to silne stworzenia.
-Z tego co pamiętam- zacząłem mówić- mieliśmy się jeszcze spotkać z Gunsesem by wręczył nam runy. Ale gdzie on teraz jest? Na to pytanie nie znam odpowiedzi. Zapewne zaraz się pojawi. Miałem nadzieję, że niebawem, ponieważ posiadam jedną runę, a wymagane są dwie.

Mogul:
No, ten jeden uścisk dał kilka informacji o nim. Najważniejsze, nie uciekł od samego uścisku, co znaczy, że nie boi się obrażeń, lub przynajmniej ten strach tłumi. Mogul był świadom swojej siły i umiał ją wykorzystać. Umiejętności miał nikłe, więc by poradzić sobie musiał czymś nadrabiać. Z kolei Tzaro wydawał się być lepiej wyszkolony. Po przywitaniu ork stwierdził też, że jest osobą opanowaną i spokojną. To dobrze, pewne przeciwieństwo jest, więc będą się uzupełniali w walce. Mogul po chwili intensywnego przepracowania swojego mózgu stwierdził, że można poszukać Gunsesa na tych meteorkach. Miał nadzieję, że nie będą musieli się pałętać, chciał już powalczyć sobie. Miał jeszcze większą nadzieję, że sama walka ich czeka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej