Tereny Valfden > Dział Wypraw
Kruk pośród Wron
Adaś:
-Kurwa!-zakląłem pod nosem, słysząc pukanie. Co by tu zrobić? Co by tu kurwa zrobić? Rozmyślałem na szybko. Wpadł mi genialny pomysł do głowy. Zmodulowanym głosem, próbując podrobić kapłana:
-Proszę poczekać chwilę!
Po tych słowach, błyskawicznie zabrałem paręnaście teczek, map, kartek do worka, który znalazłem obok biurka. Zapakowawszy torbę, ruszyłem w kierunku okna. Otwarłem je na oścież, po czym z workiem na plecach wyszedłem przez nie. Kiedy tylko znalazłem się na tyłach świątyni, ruszyłem szybkim energicznym krokiem w kierunku stadniny...
Hagmar:
Dobiegłeś bez zbytniego zwracania na siebie większej uwagi. Wyjechałeś czym prędzej z miasta, po kilku dniach dotarłeś do Efehidonu i przekazałeś papiery.
Koniec.
Adamus - 100 grzywien
Podsumowanie - Adamus po spotkaniu z Aragornem, ruszył na jego prośbę do Marcham. Miał on na celu, zdobycia informacji na temat zgromadzenia. W drodze do owego miasta zatrzymał się w K`efir, gdzie doszło do niewielkiej bójki, między nim a dwójką wykidajłów. Po spędzonej nocy, w owym mieście ruszył w dalszą drogę. Po dotarciu do Marcham i potwierdzeniu obecności sekty na południu, udał się on do punktu rekrutacyjnego Zgromadzenia. Tam usłyszawszy trudne pytania, zabił kapłana, ukradł dokumenty, oraz uciekł z miasta, aby powrócić do stolicy na spotkanie z draconem.
Anette Du'Monteau:
Talenty:
Adamus - 3 (+1) Brązowe talenty
Otrzymujesz 100 grzywien premii
(#) - Premia ludzi
Nawigacja
Idź do wersji pełnej