Tereny Valfden > Dział Wypraw

Biała rewolucja - Milczenie jest złotem

<< < (4/10) > >>

Anette Du'Monteau:
//: Portal kuzko :P i opisujemy ładnie drogę przez miasto, ja za często to robię xD

Koza123:
//Ja napisałem, że ruszyłem w drogę do miasta. Kto powiedział, że nie przez portal?

Konrad przekroczył bramy miejskie. Jechał dalej na swym wierzchowcu rozglądając się wokół. Z jednej strony podobało mu się miasto, zaś z drugiej szukał odpowiedniej pozycji do niechybnie zbliżającego się ataku. Widział kręcących się po ulicach mieszczan, oraz ich domy- mniej, lub bardziej bogate. Zauważył również kilka karczm. Ucieszył go taki ruch na ulicach. To się nazywało tłumem. A to właśnie tłum był mu potrzebny do wykonania zadania. W tak wielkiej grupie ludzi można z łatwością pozostać niezauważonym. W końcu dojechał do miejsca, w którym miało się to wszystko rozegrać. Zsiadł z konia i pozostawił go w dogodnym miejscu. Stanął  przy jednym z budynków i spróbował wyobrazić sobie całą tę akcję.

Anette Du'Monteau:
Na środku placu właśnie wznoszono podest, na potrzeby całego wydarzenia. Przecież człowiek o podobnej godności nie może zwyczajnie przemawiać. Już teraz też można było zobaczyć strażników, których nie zliczył by na palcach obu dłoni, czy nawet stóp. Straż i szlachta widać stali się nieco uczuleni po tych wszystkich atakach zarówno w mieście jak i w ich siedzibach. Plac z obu stron otoczony był straganami i mniejszymi budynkami mieszkalnymi. Naprzeciw wznoszonego podestu była spora wieżyczka z dzwonem. Rozdzielała ona jedną większą ulicę, kształtując dwie drobniejsze dróżki.

//: Niektórzy pewnie scenerii się domyślą skąd :D

Koza123:
Konrad stanął przy wieżyczce. Czekał, aż w którymś miejscu zbierze się tłum. Rozmyślał, skąd najlepiej uderzyć.

Anette Du'Monteau:
Ludzie z poczatku tylko interesowali się całymi przygotowaniami, potem wrócili do zajęć i kupczenia. Sam podest był prawie skończony. Zostało tylko parę drobiazgów. Jedno spojrzenie na słońce powiedziało ci, że jest już nieco ponad południe.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej