Tereny Valfden > Dział Wypraw
Polowanie na Jelenia
Istedd:
- Już jeeeeesteeeeem! - odezwał się w biegu Kruk, który właśnie wkładał na stopę jeden z butów. Wszak przebrał niedawno swe wychodzone trzewiki i zapomniał ich porządnie zawiązać, co skutkowało tym, że kiedy przyspieszył prawie je zgubił. Właściwie jeden zsunął mu się z nogi, dlatego właśnie w taki dość nieporadny sposób ukazał się kompanom. Przez plecy miał przewieszony łuk, przy pasie rzecz jasna swój miecz, a przy dłoni skrywał ukryte ostrze. Gotów był na nową przygodę, zresztą musiał zapomnieć o tym, co stało się na festynie, a co go bardzo dotknęło. Musiał się jakoś rozweselić, a nie miał ochoty dalej zalewać się w trupa.
- Widzę, żeście beze mnie gotów wyruszyć. - rzekł i skinął im na powitanie. Bez innych słów obrał ze stajni wierzchowca i wszedł na jego grzbiet niezbyt finezyjnie, acz skutecznie.
Imię: Istedd Asrødh
Rasa: Człowiek
Tytuł: ...
Stan cywilny: Kawaler
Majątek:
0 denarów
380 grzywien
Brązowe talenty: 11
Srebrne talenty: 3
Złote talenty: 0
Portret
Statystyki ekwipunku
1.
Nazwa broni: Miecz obywatela
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 55 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]
2.
Uderzenie wiatru
Rodzaj: łuk
Zasięg: 50 metrów
Precyzja: 40%
Opis: Wykonany z 50 kawałków drewna.
Wymagania: Walka bronią dystansową [50%]
3.
4.
Inne:
Nazwa broni: Ukryte ostrze (Dystansowe)
Rodzaj: sztylet
Typ: jednoręczny
Precyzja: 100%
Zasięg: 5m
Ostrość: 22
Wytrzymałość: 14
Opis: Wykonane z 20 sztuk stali krótsze i smuklejsze ostrza o długości 5-7cm.
W rękawie znajduje się mechanizm wyrzucający ostrze z dużą predkością.
Umiejętności w broniach dystansowych zwiększają zasięg. (+1m, +3m, +5m)
Wymagania: Broń dystansowa [50%], członek KK[/color]
Odzienie:
Nazwa odzienia: Strój assasyna
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: strój
Wytrzymałość: 6
Opis: Ciemne, dopasowane szaty są wprost idealne dla tych, których największym atutem jest zwinność i krycie się w cieniu, a głęboki kaptur i opcjonalna stalowa maska doskonale chroni Kruka przed rozpoznaniem przez postronnych. Strój ten został wykonany ze 100 kawałków bawełnianego płótna i jest pierwszym strojem każdego Kruka wstępującego do organizacji.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich
Pas:
Sakiewka:
0 denarów
0 grzywien
Statystyki postaci
Specjalizacje:
Walka bronią sieczną
Lekcja I - podstawowe techniki walki [50%]
Lekcja II - zaawansowane techniki walki [75%]
Walka tarczą:
Walka bronią dystansową
Umiejętności nabywane:
Akrobatyka
Używanie zbrój miękkich
Szczęściarz
Kradzież kieszonkowa
Perswazja
Umiejętności rasowe:
Potencjał magiczny
Potencjał chemiczny
Ciało z gliny
Ulubieniec bogów
Bystry umysł
Magia:
Lord Hejgen:
- No to dobra, wszyscy są ruszamy. - krzyknął Anims po czym ruszył w stronę miasta i bramy.
Koza123:
Konrad wyruszył za Animsem. Był gotów do polowania.
-Czy ktoś z was choć trochę zna się na broni dystansowej? Ja potrafię się nią posługiwać w stopniu zaawansowanym, jeśli o to chodzi.- rzekł młodzieniec.
Lord Hejgen:
- Ja nie umiem. - odpowiedził po czym dodał - Ja mam różdżkę więc wiesz będę strzelał z daleka. - Gdy skończył to zdanie drużyna właśnie wieżdżała na plac niedaleko bramy.
Istedd:
Istedd zaś wyruszył w sposób iście epicki. ÂŚciągnął szybko wodze swego konia, na co wierzchowiec zareagował gniewnym prychnięciem. Stanął tedy dęba, prawie zrzucając Kruka z siodła. Ten zaparł się jednak mocno biodrami i nogami i obrócił tamtego. Po czym uderzył go po bokach i już zrównał dystans dzielący go od Animsa. Prawie konie zderzyły się, acz porywista klacz byłej moczymorda opanowała szalone zapędy swego jeźdźca, który w tej samej chwili pragnął jedynie wiatru we włosach, brodzie i wąsach. Uśmiechał się przy tym jako-li wilk.
- Strzelić z łuku czy kuszy każdy głupi potrafi, Konradzie! ÂŻadna to sztuka. Acz trafić... to od wielu zależy czynników. Ja chyba trafiłbym... bynajmniej w stodołę, cha! - zarechotał rubasznie i jeszcze szerzej się wyszczerzył. Dla pewności poprawił kołczan przewieszony przez plecy.
- Nie licz jednak Konradzie, że to Ty upolujesz jelenia! Zaprawdę los bywa nieprzewidywalny!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej