Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Dyskusja o grze

<< < (170/1739) > >>

Isentor:

--- Cytat: Aragorn w 23 Maj 2012, 22:54:04 ---A ja mam takie pytanie, skoro czarna skaza ogranicza celność magii do 50m to opłaca się iść na maga/nekromante? Czy lepiej iść w tanka?

--- Koniec cytatu ---
Ogranicza celność w ogóle. Masz bonus do magii ale nie musisz iść w typową magię ofensywną. Możesz zostać przywoływaczem, uzdrowicielem lub uderzyć w magię defensywną bądź klątwy. Wszystko zależy od tego jaki styl rozgrywki preferujesz.

Hagmar:
Jeśli będę mógł przywołać smoka to idę w ciemno :)

Gunses:
Aragorn ma za duże bonusy!

--- Cytat: Elrond w 23 Maj 2012, 22:26:50 ---Bo niby dla łuczników, których tu nie ma, a już na pewno on nim nie jest. <ignorant>

--- Koniec cytatu ---
100% dystansówki i zajebisty łuk to mało?

Mantos:

--- Cytat: Isentor w 23 Maj 2012, 22:45:13 ---Nie da rady zbić tego do pary bo mamy różne rasy i różne mutacje. Rozbicie ma większy sens i jest praktyczniejsze. Oczywiście, że najczęściej będzie tak jak napisałeś i dajmy na to rękawice będą do znajdowania parami. Ale łatwiej jest to rozbić niż później kombinować dla kogoś kto nie może nosić dwóch rękawic. W przypadku zbicia tego do jednej statystyki nic poza zapisem łącznym nie ulegnie zmianie. Ale właśnie o ten zapis chodzi. Dodatkowo w przypadku broni, która wymaga gołej ręki jak np. ukryte ostrze, które wbudowane jest w karwasz. Daje to możliwość dopasowania sobie przez gracza tego co chce mieć na drugiej ręce bez komplikacji.

--- Koniec cytatu ---

Właściwie to chyba tylko bestia nie może nosić rękawicy czy karwasza (nie wiem jak z naramiennikiem)

Ah i mógłbyś dać jakiś zarys rzeczy do zrobienia? Szczególnie chodzi mi o działy zasad, które będą przerabiane, żeby wiedzieć czy można się za grę brać ;f

Isentor:
Specjalizacje walki, umiejętności, statystyki przedmiotów, magia. To jest teraz w głównej mierze przebudowywane. Na takiej zasadzie, że może zmienić się funkcja, zakres lub forma. Pozostałe rzeczy będą dopiero wpisywane jak np. poprawny bestiariusz, lokacje czy inne tego typu smaczki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej