Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Dyskusja o grze

<< < (168/1739) > >>

Gunses:

--- Cytat: Pienik w 23 Maj 2012, 18:32:12 ---Jak zwykle kurwa, jak coś się napisze to pytania bez odpowiedzi. Więc ponaglam co z magami którzy nie opanowali poziomu Gandalfa i są po prostu słabi, bo dopiero zaczęli grę, mają się chronić skórą z krowy?

--- Koniec cytatu ---
Pytanie do Isa.

--- Cytat: Nuda w 23 Maj 2012, 18:27:55 ---Gwarantuje to zejście do uroczych opisów, gdzie jakimś cudem bandyta zawsze uderza ze strony osłoniętej. Może szwankuje mi wyobraźnia (poprawcie mnie jak coś, bo słoneczko przygrzało), ale osoba praworęczna trzyma łuk w lewej ręce, o ile dobrze pamiętam z zajęć. Czyli walcząc mieczem będzie miała nieosłoniętą rękę, którą walczy wedle rozdzielenia?

--- Koniec cytatu ---
Za to drugą masz osłoniętą!

--- Cytat: Elrond w 23 Maj 2012, 18:26:19 ---Pieprzenie. Guciu, daj sobie spokój z tym łucznikiem. Jaki problem sobie "odpiąć" przed walką? A w ogóle. Czy ktoś sobie dotychczas zdawał sprawę co ma na sobie i jak to wpływało na jego mobilność? Nie. Magowie nie pisali w ogóle że byli ranieni, płytowcy cyrkowcy itp. ÂŁucznicy nie powinni mieć problemu by strzelać. Kłócimy się o pietruszkę. Przedmioty składające się z dwóch części powinny być po prostu w parze. Mnij miejsca w domku, schludniej, logiczniej.

--- Koniec cytatu ---
Ja nadal jestem za rozdzieleniem. Ale racja nie warto tego sporu ciągnąć w nieskończoność. Is i tak sobie sam zdecyduje co uważa za właściwe dla Valfden. Bo tutaj się nosi tak a nie inczaj.

stefan666:
Czyli nasze marantowe skóry są niemalże jak stal? Idąc dalej tym tokiem Tu jest Marantowa skóra i tak to robimy?

Malavon:
Nie, ale inne klasy też nie będą popierdalać od początku w żelaznych kolczugach, nie uważasz? ;/ No chyba że ty od startu zamierzasz płytówkę mieć. Wtedy sobie możesz lecieć przez ludzi jak czołg. Pancerze lekkie są dla mobilności i ochrony awaryjnej, bo chyba nie planujesz specjalnie do siebie dopuszczać przeciwnika? Jak już dojdzie to chociaż taka skóra wygotowana w oleju zmniejszy możliwe obrażenia.

Rikka Malkain:

--- Cytuj ---Czyli nasze marantowe skóry są niemalże jak stal? Idąc dalej tym tokiem Tu jest Marantowa skóra i tak to robimy?
--- Koniec cytatu ---

Ale zauważ, że w innych organizacjach i to takich nastawionych na walkę bezpośrednią bardziej niż magowie wcale nie ma lepszej ochrony. Przynajmniej nie na początku.

Isentor:
Buty zostały połączone. Proponuje połączyć jeszcze nagolenniki. Rękawice, karwasze i naramienniki zostają oddzielnie. Wymaga tego zwykła logika, system walki i rasy. Nikt nikomu nie każe wyposażać się we wszystko. Skoro gracze potrafią znaleźć najmniejszą szczelinę w zbroi przeciwnika i wcisnąć tam miecz, przeciwnicy również dostaną taką szansę. Stare statystyki na to nie pozwalały lub jak kto woli, nie precyzowały tego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej