Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Dyskusja o grze
Elrond Ñoldor:
Piszę się tylko na załatwienie takowej. Niech z nią robi co chce, byle nie na moich oczach <ignorant>
Gunses:
Grajcie!! \m/
Elrond Ñoldor:
:o
Isentor:
--- Cytat: Mantos w 15 Maj 2012, 00:04:21 ---Jeśli chodzi o czary to tu problem nie leży w słabych magach bo oni i tak mieli przejebane, tylko w samych zaklęciach które z samego opisu są instant killem, nie wspominając już o przyzwaniach potworów mogących niszczyć całe oddziały. Więc widocznie trzeba się zagłębić w same zaklęcia, a nie tylko ogólne zasady czarowania. Nie jestem oczywiście zwolennikiem wyrzucenia każdego zbyt potężnego zaklęcia, ale można by je udostępnić w innej formie niż krótka inkantacja ;f
--- Koniec cytatu ---
Zaklęcie to podstawowa inkantacja np. pierwotna forma kuli ognia - zwykłego czaru ofensywnego. Jego zasięg etc. jest zależne od posiadanej umiejętności czyli np. telekinezy. To zaklęcie można rozwijać. Ma ono swoje drzewko rozwoju. Podobnie jak miałeś drzewka rozwoju broni w Dead Space. Wydanie talentu nie zawsze wiąże się z dostaniem nowej funkcji ale są również nowe funkcje dodające albo bajery do siły zaklęcia albo nowe jego formy np. z kuli ognia robi się ognisty granat.
Wtedy inkantacja zaklęcia ulega zmianie wypowiada się podstawową inkantacje plus każdą kolejną formę z drzewka. Czyli dajmy na to coś tam, coś tam i coś tam coś tam. Mamy podstawową inkantacje i tą z rozszerzenia, więc mag potrzebuje 2 postów aby to zrobić. Nie będzie mógł użyć potężniejszego zaklęcia jeśli nie będzie miał przez sobą tanka, lub nie zabezpieczy się przez atakiem przeciwnika w "poście pomiędzy" jakimś zaklęciem defensywnym.
--- Cytat: Elrond w 15 Maj 2012, 00:36:08 ---Co do Umiejętności. Wszystko ładnie piękne. Dziwi mnie że umiejętności bojowych jest tak mało.
Co do skasowania. Czarne serce do wywalenia. A reszta do chyba w geście Bractwa... Czy oni się tego nie uczą?
--- Koniec cytatu ---
Te umiejętności nawet nie zacząłem poprawiać, po prostu je uporządkowałem. Większość z bractwa odpadnie bo to nie umiejętności tylko wiedza. Z magii też sporo się pożegna z istnieniem. Czarne serce to umiejętność adepta nekromancji - do ogarnięcia to mam przy okazji robienia umiejętności.
--- Cytat: Gunses w 15 Maj 2012, 00:42:13 ---Is, czy bronie będą miały Wymaganie: używanie broni dystansowych (np. dla łuku)? Bo na razie nie ma, a chciałbym się upewnić.
--- Koniec cytatu ---
Nie będą miały. Co jest wymagane podane jest w opisach broni w samouczku.
Gunses:
I to jest dobre. Czarowanie wymaga czasu. Magowie w końcu muszą o tym wiedzieć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej