Autor Wątek: "Na umrzyka skrzyni"  (Przeczytany 28104 razy)

Description:

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: "Na umrzyka skrzyni"
« Odpowiedź #140 dnia: 29 Marzec 2012, 20:05:47 »
- Krwi tutaj z nikogo nie spuszczę... - rzekł smętnie Gunses i wstał od lady - Chyba, że macie jakąś świeżą krew na czarninę?

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #141 dnia: 29 Marzec 2012, 21:18:09 »
Zobacz w kuchni. Karczmarzowi nie będzie już potrzebna... jak i jego majątek.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 29 Marzec 2012, 21:18:09 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #142 dnia: 29 Marzec 2012, 21:26:10 »
Gunses udał się do kuchni. Jego węch wyczuwał krew. Były tam dwa rodzaje dość świeżej krwi. Obie solidnie zaprawione wodą z octem, co chroniło przed skrzepnięciem. Krew w buteleczce była kacza. Gunses spróbował. Krew miała całkiem słodkawy smak. W drugim naczyniu był krew świni, zapewne trzymana do zrobienia kaszanki. Swoją drogą kasza już dawno przypaliła się w saganku. Gunses również spróbował. Krew jak to krew, Gunsesowi smakowała każda. Wypił więc tyle ile uznał za stosowne, do sytości. Potem z czystej przyjemności wypił całą krew kaczki. Najedzony wyszedł do ludzi.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #143 dnia: 29 Marzec 2012, 23:17:44 »
- Nekromanta który nie wraca do żywych? Ot wakacje sobie urządziłem w królestwie Rashera - zaśmiał się pod nosem. Tak naprawdę nie pamiętał dosłownie nic, z czasu, gdy był martwy, a jakie dusza nawet nie chodziła po tym świecie. Rozciągnął się jak kocur na słoneczku, dopił piwo, inne schował za pazuchę razem z resztą prowiantu, dając tym samym znak, że i on jest gotów do drogi.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #144 dnia: 30 Marzec 2012, 13:00:07 »
Ruszamy. Rzuciłem krótko i opuściłem przybytek. Był przedostatni dzień jesieni, księżyc delikatnie zasłaniał słońce by za dwa dni zrobić to całkowicie. Zapanuje Hiemis, miesiąc ciemności i mrozów. Tyle że mnie tu nie będzie... gdy inni będą odmrażać sobie tyłki ja spędzę połowę zimy na ciepłej plaży. Uśmiechnąłem się w duchu i wsiadłem na konia.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #145 dnia: 30 Marzec 2012, 13:26:46 »
Gunses uśmiechnął się siadając na konia. Był przedostatni dzień jesieni, księżyc delikatnie zasłaniał słońce by za dwa dni zrobić to całkowicie. Zapanuje Hiemis, miesiąc ciemności i mrozów. Miesiąc kiedy Gunses miał całkowitą swobodę. Kiedy mógł w końcu zdjąć koszulę i wyjść na zewnątrz. Kiedy nic go nie dręczyło. Tak. Miesiąc ciemności i zimna. Gunses już nie mógł się doczekać.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #146 dnia: 30 Marzec 2012, 14:08:04 »
Był przedostatni dzień jesieni, księżyc delikatnie zasłaniał słońce by za dwa dni zrobić to całkowicie. Zapanuje Hiemis, miesiąc ciemności i mrozów. Miesiąc w którym Elrond będzie sobie odmarzał tyłek w swoim domu, gdzie przez nieszczelne okna i drzwi wlatywać będzie zimne powietrze. I zużywał połowę złota na naftę i świece. - Całe szczęście, że mam komnatę w Gildii...

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #147 dnia: 30 Marzec 2012, 14:38:25 »
//Rozumiem że nie chce wam się opisywać przyrody itd. Ale żeby aż tak?  :D

Kompania zawróciła na południe, ku rozstajowi dróg skręcając ku Hrabstwu Revar. Aragorn pamiętał mapy, czekało ich jakieś 100km. drogi. Na szczęście był to główny trakt prowadzący do siedziby Sabatu, tam jednak nie zmierzali, dracon nie znał za bardzo okolicy mimo to liczył że jest tu bezpiecznie...

Offline Lord Hejgen

• Magnat
  • Reputacja: 573
  • By być mądrym, nie trzeba wiele umieć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #148 dnia: 30 Marzec 2012, 14:54:29 »
Anims po tym jak zpadł z konia został ciężko ranny, i był nieprzytomny. Gdy reszta ruszyła w drogę Anims razem z nimi ale jednak, obudził się na chwile i zapytał się - Czy mogę j.. jechać z wa.. z wami. -
« Ostatnia zmiana: 30 Marzec 2012, 15:18:29 wysłana przez Lord Hejgen »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #149 dnia: 30 Marzec 2012, 15:37:05 »
//Powiedzmy że Hejgen jedzie leżąc na wozie, bo Devowi nie chciało się najwyraźniej napisać jak go zabiera do miasta.

Leż i nie ruszaj się, miałeś sporo poważnych złamań. Devristus Cie poskładał, ale to nie znaczy że możesz skakać. Zostawimy Cię w Chylicy Górnej, ktoś po ciebie wróci.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #150 dnia: 30 Marzec 2012, 15:49:35 »
Do... dobrze Aragor... Aragornie. Co się stało ze mną. Ostatnie co pa... pamiętam to to że spadłem z konia. - Powiedział Anims z trudnością wymówienia słów.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #151 dnia: 30 Marzec 2012, 16:34:14 »
Spadłeś z konia... szarżując na bandytę. Gunsesie, jest na trasie jakiś zajazd? Nie bywałem w tych stronach.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #152 dnia: 30 Marzec 2012, 16:39:19 »
- A może wiesz kiedy będę mógł chodzić. I czy macie może jakieś zimne piwko, bo trochę mnie słuszy.- powiedział Anims kierując swą głowe do Aragorna. ;(
« Ostatnia zmiana: 30 Marzec 2012, 17:22:08 wysłana przez Lord Hejgen »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #153 dnia: 30 Marzec 2012, 18:27:20 »
- Czeka nas jakieś 15 kilometrów drogi lasami u podnóża Gór, potem odbijemy lekko na południe. Tam w samym środku puszczy stoi Oberża u Baby Jagi. W rzeczy samej dawniej tamte tereny, tereny puszczy na mych ziemiach osnuwała zła sława. Bytowało tam wiele sekt i kultów, które miały swe święte miejsca, a niedaleko, bo jakieś dwa kilometry od Oberży, rzeczywiście żyła Wiedźma - rzekł Gunses - Tereny są górzysto-lesiste. I jest tu od groma dzikich stworzeń. Bestii, które w czasie Hemis mogą być utrapieniem. Jak mówią, najciemniej pod latarnią, tak i najwięcej bestii pod nosem najlepszych drapieżników - powiedział myśląc o sobie i swej rasie.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #154 dnia: 30 Marzec 2012, 21:37:11 »
- Trzymaj - powiedział rzucając Animsowi browara. - I na przyszłość uważaj na siebie.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #155 dnia: 30 Marzec 2012, 21:46:58 »
- Dzieki Erlond za piwo. A jeśli chodzi o ostrożność to nie moja wina że spadłem z konia bo ci bandyci wystraszyli mi konia więc wiesz. A tak pozatym co się stało z moim koniem.- kończąc swoją wypowiedz Anims wziął browara do reki, ledwo nie upuszczając go na wóz, i napił się.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #156 dnia: 30 Marzec 2012, 21:50:26 »
- Je kwiotki. Nie gadaj tyle, wypoczywaj. Może nie było widać, ale Anims wkurzał orka. Ciągle kłapał ozorem, chociaż był połamany. Myśli, że jest bóg wie kim. Jak się nie przymknie, to zaraz ja połamię resztę całego ciała jego.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #157 dnia: 30 Marzec 2012, 21:54:32 »
- Elrond, Elrond na litość boską. Czemu wszyscy przekręcają literki w moim imieniu. Erlond. Kurwa jego mać... Mogul. ÂŁapaj. Zwinąłem chyba z połowę spiżarni... - powiedział rzucając orkowi browara. Wiedział, że go to trochę rozluźni i odciągnie uwagę od Animsa.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #158 dnia: 30 Marzec 2012, 22:03:11 »
- Skąd masz kurwa tyle browara chłopie. I takie mam pytanie może mógłbyś przekonać Aragorna, żeby mnie nigdzie nie zostawiał. I żebym pojechał z wami. Tak myśle że może za niedługo będę mógł wsiąść na konia. - powiedział Anims i potych słowach gulnął kolejnego łyka piwa.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #159 dnia: 30 Marzec 2012, 22:27:26 »
- Jesteś połamany. Dosłownie połamany. Wydaje mi się że odczuwanie bólu również musiało Ci się zepsuć, bo ogólnie leżałbyś nieprzytomny. Albo wył ściągając okoliczne wilkołaki. O ile żaden mag ciebie nie uzdrowi, to i wysrać się nie będziesz mógł normalnie przez jakiś czas. A prowiant kazano zabierać, to zabierałem - wyciągnął tym razem kawałek mięsiwa i zaczął rzuć.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 30 Marzec 2012, 22:27:26 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18