Autor Wątek: "Na umrzyka skrzyni"  (Przeczytany 27136 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Axel Ontero

• Magnat
  • Reputacja: 520
  • "Każdy z nas w życiu jakiś kurs obrał."
    • Karta postaci

Odp: "Na umrzyka skrzyni"
« Odpowiedź #220 dnia: 01 Kwiecień 2012, 12:43:17 »
Wypowiedź Elronda zmusiła mnie do przemyślenia faktów. Już miałem mu odpowiedzieć, ale Julian to zrobił.
Więc musiałem jeszcze raz przemyśleć swoją wypowiedź.
-Julian ma rację wszystko co żyję a nie powinno żyć jest złe. Nie wszystkie istoty żywe są złe tylko te, które żyć nie powinny. Później zwróciłem się do Malavona:
-Masz rację nie widzimy w Elrondzie nic złego. Przy okazji chyba się nie znamy jestem Tzaro.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #221 dnia: 01 Kwiecień 2012, 12:51:46 »
To co żyje, a nie powinno też nie musi być złe. To jest tylko głupie przesłanie jakoby, że wszystko co wraca z królestwa Rashera na ziemski padół ma w sobie aktywny pierwiastek zła. Jest z góry złe. Nie lubię takiego myślenia, ale dzięki temu bractwo ma prawo istnieć

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #221 dnia: 01 Kwiecień 2012, 12:51:46 »

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 1342
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #222 dnia: 01 Kwiecień 2012, 12:57:45 »
-Malavon De'Vir, nowicjusz w Gildii. Pamiętaj zakonniku, że śmierć też jest częścią natury w sporym zakresie. Nie jest czymś nadnaturalnym. Choć fakt, powrót z martwych może być nieco nadzwyczajny. I co do istot myślących...nieumarli sami też niekiedy myślą. Istnieją przecież istoty dość zawistne i pamiętliwe aby uprzykrzać nam życie w bardziej malowniczy sposób niż wycie po kątach i rażenie wstrętnym odorem.

Offline Julian

• Redakcja
  • Reputacja: 6657
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #223 dnia: 01 Kwiecień 2012, 13:45:44 »
- Po tym co mówicie, widzicie Bractwo tak jak kiedyś. Jak zgraje świątobliwych zabijaków nieumarłych. Ale my naprawdę nie jesteśmy, tacy jak się wam wydaje. I nie, mój drogi magu nie uważamy, że wszystko co wraca z królestwa Rashera jest złe i należy to zabijać. My wkraczamy dopiero wtedy jak te istoty przeszkadzają ludziom.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #224 dnia: 01 Kwiecień 2012, 13:53:09 »
Król wyraził zgodę abyście rozszerzyli swoją działalność i jednocześnie zmieniając koncepcję organizacji. Straciliście wiarę w Zartata, że chcecie byś zakonem świeckim?

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #225 dnia: 01 Kwiecień 2012, 13:59:47 »
- Ależ moj Drogi magu. Nigdy nie zatracimy wiary w Zartata i nigdy nie staniemy się zakonem świeckim. Po prostu nie chcemy być postrzegani jako fanatycy Zartata.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #226 dnia: 01 Kwiecień 2012, 14:44:28 »
Ale pieprzycie. Rzekłem upijając piwa. To co jest złe to kwestia indywidualna kurwa. Byłem trupem cztery razy, wedle niektórych jestem spaczony. Wampiry wedle prostych ludzi to żywe trupy i są złe. A nie są, z wyjątkiem Kagana ale to temat na inną rozmowę. Zbieramy się powoli.

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #227 dnia: 01 Kwiecień 2012, 14:57:55 »
- Dobrze mówisz, Baronie. Koniec rozmowy, bo jeszcze dojdzie tu do rozrób.
Wyszedłem z karczmy i zapaliłem fajkę. Posiadałem tamtego czasu dobry tytoń. Palenie fajki jest bardzo, bardzo relaksujące.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #228 dnia: 01 Kwiecień 2012, 14:58:28 »
Elrond szturchnął Malavona i powiedział szeptem.
- Zombie, szkielety i mumie nie żyją tak naprawdę. Poruszają się i wykonują ściśle określone czynności, tylko dzięki magii która umiejscowiona została w ich czaszce przez czarodzieja. To tyczy się tych sług, które sami stworzymy. Istnieją bowiem jeszcze zaklęcia umożliwiające przyzywanie "nieumarłych" potworów. Chodzą one po naszym świecie i wykonują nasze polecenia dopóki nie zostaną zniszczone albo przestaniemy inwestować w nie naszą magię. Wówczas, chyba po prostu wracają do swojego świata. To zabawne. Oznaczało by to po prostu że są światy, w których one normalnie egzystują. Czyli Zakonnik ma na swój sposób rację. Ale nie w stosunku do tego świata... Będę musiał zamienić kilka słów w Gildii z Devristusem, na temat tego całego przyzywania. Nie chciałbym wypowiadać słów, które nie są prawdą.
Zwrócił się do zakonników.
- Zatem dziękuję że w waszych oczach nie jestem postrzegany jako ten zły. I cieszy mnie fakt, że waszą organizacją nie kieruje chory fanatyzm - powiedział kończąc rozmowę.

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 1342
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #229 dnia: 01 Kwiecień 2012, 15:26:56 »
-To interesujące co mówisz. Mam wrażenie, że nasze rozmowy w Gildii podczas nauki nie spełzną na niczym i trudno będzie je nazwać bezowocnymi. Przynajmniej z twojej strony. - odparł elf przywołując na twarz drobny uśmieszek

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #230 dnia: 01 Kwiecień 2012, 15:38:45 »
- Hej, jesteśmy równi rangą - wyszczerzył zęby do nowicjusza. - Ot doświadczenie z innego życia. Kto wie? Może już nieaktualne? Wszystko się zmienia w naszym świecie... Pamiętam starych bogów, Innosa, Adanosa i Beliara, starą magię którą nam dali jak przez mgłę. Gdy bogowie odeszli nastąpiła zmiana. Nauczyliśmy się wykorzystywać magię jaką władali starożytne istoty które w linii prostej wyewoluowali od smoków. Teraz moja wiedza wymaga szerokiej aktualizacji. I tak jak powiedziałem,  mam nadzieję, że Mistrz Gildii będzie w stanie mi pomóc.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
  • Reputacja: 573
  • By być mądrym, nie trzeba wiele umieć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #231 dnia: 01 Kwiecień 2012, 15:47:56 »
Po cało nocnym śnie Anims obudził się dopiero koło popołudnia. Był bardzo głodny więc zaczął wołać o kogoś. Na jego prośby zareagowała młoda piękna dziewczyna która akurat przechodziła koło pokoju. Weszła do środka i powiedziała
- Czy czegoś pan potrzebuje. - zapytała.
- Tak jeśli można, czy mogła by mi pani przynieść jakieś mięso i piwo. - powiedział Anims
- Dobrze już przyniosę - powiedziała
Po jakiś 3 minutach weszła do pokoju z mięsem i piwem
- Prosze bardzo - powiedziała
- Dziekuje .- odpowiedział Anims
Gdy wyszła z pokoju, zaczął jeść swój obiad.

Offline Axel Ontero

• Magnat
  • Reputacja: 520
  • "Każdy z nas w życiu jakiś kurs obrał."
    • Karta postaci

« Odpowiedź #232 dnia: 01 Kwiecień 2012, 17:08:27 »
Rozmowa się skończyła. Szczerze mówiąc to trochę mnie już ona frustrowała. Wyszedłem z karczmy, odwiązałem swego konia po czym dosiadłem go czekając aż kompania wyruszy.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #233 dnia: 01 Kwiecień 2012, 17:24:05 »
Wyszedłem z karczmy i podszedłem do swojego konia i odwiązawszy go wsiadłem. Anims wydobrzeje tutaj, wracając zapłacę za jego pobyt. Ruszamy. Kompania powlokła się się traktem ku Chylicy.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #234 dnia: 01 Kwiecień 2012, 17:35:27 »
- Jestem hrabią i do niedawna byłem Władcą Wampirów na Valfden. I też nie powinienem żyć... Z ludzkiego punktu widzenia. Podczas przemiany człowiek umiera, w chwili, gdy powraca do życia jako Wampir. Jestem przeklęty, moja dusza ma skazę. ÂŚwięte słońce, pozostałość po Innosie pali moje ciało, a przekleństwo Beliara nie pozwoli mej duszy zaznać ukojenia po śmierci. ÂŻyję w nocy, by poić się krwią. I robię to świadomie. To dopiero piękny przykład zła, które powinno nie żyć. - rzekł wsiadając na konia

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #235 dnia: 01 Kwiecień 2012, 17:39:29 »
Nie chciało mi się dłużej drążyć tego tematu, więc odpowiedziałem:
- Oj tam, oj tam.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #236 dnia: 01 Kwiecień 2012, 17:44:30 »
Gdy Anim leżał na łóżku pomyślał żeby może próbować wstać z niego. Za pierwszym razem spadł na łóżko, ale jednak z drugim razem gdy próbował, udało mu się wstać na nogi, jednak upadł na łóżko. Siedział na nim przez 1 godz, aż wreście powiedział - Kurwa jeszcze kilka takich ćwiczeń a może zejdę na dół do karczmy. - powiedział myśląc o tej pięknej kobiecie, która ostatni podawała mu jedzenie. Jednak tego czy zejdzie na dół nie był pewien, ponieważ czuł się może i troche lepiej ale nadal było z nim źle.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #237 dnia: 01 Kwiecień 2012, 18:18:53 »
Elrond zarechotał.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #238 dnia: 01 Kwiecień 2012, 21:05:19 »
Był już wieczór kiedy Anims ponowił swoje próby wstania z łóżka. Niestesty pierwsze próby zakończyły się upadkami. Działo się tak przez kilka godz. aż wreszcie Anims odpuścił próby wstawania. W końcu był prawie cały połamany.
« Ostatnia zmiana: 01 Kwiecień 2012, 21:28:21 wysłana przez Lord Hejgen »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #239 dnia: 01 Kwiecień 2012, 22:02:01 »
Gunses zawrócił konia. Pognał do karczmy. Wyhamował przed wrotami, końskie kopyta wryły się w ziemię. Gunses zeskoczył i wpadł do karczmy. Podszedł do lady, wziął nóż i kielich. Naciął sobie żyły i upuścił z nich krwi do kielicha. Puchar mieścił w sobie pół litra cieczy. Gunses uniósł go i zaniósł do rannego. Zapukał i po chwili wszedł. Usiadł na skraju jego łóżka
- Jak się czujesz? - zapytał Animsa

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #239 dnia: 01 Kwiecień 2012, 22:02:01 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything