Konrad akurat znajdował się w pobliżu niewielkiego miasteczka, gdy nadeszły go odgłosy walki. Postanowił sprawdzić, co też się wydarzyło. Niestety, kiedy dotarł na miejsce zastał tylko zwłoki zdobiące ulice niewielkiej mieściny. Nie wystraszyło go to ani trochę. Miał już do czynienia z widokiem niejednego trupa. Zawiedziony pomyślał, że wstąpi do pobliskiej karczmy. Chciał znów zakosztować przyjemności, jaką dawała mu walka, ale skoro to się nie udało, postanowił, że przynajmniej porządnie się napije. Kiedy już przekroczył próg rzeczonego budynku, wielce się zdumiał. Z początku pomyślał, że ma jakieś zwidy, ale nie. Nie. Oto, przy jednym ze stołów siedział dobrze znany młodzieńcowi Dracon, oraz Adamus. Wraz z nimi przy stole siedział jeszcze jeden mężczyzna, oraz ork. Artin widział tą dwójkę pierwszy raz. Spokojnym krokiem podszedł do stolika.
-Aragorn, Adamus, Witajcie! Mogłem się domyślić, że ten... przepiękny wystrój ulicy to wasze dzieło.- przywitał się młodzieniec.
-A tych państwa nie znam.- spojrzał na orka, a następnie na obcego mężczyznę.
- Pozwólcie, że przedstawię się jako pierwszy. Nazywam Konrad Artin, a ściągnęły mnie tu odgłosy walki. Niestety, gdy już przekroczyłem bramy tego jakże zacnego miasteczka, zastałem tylko niemały bałagan. Postanowiłem, że wstąpię do miejscowej karczmy i oto jestem. A co was tu sprowadza?-kontynuował młody wojownik.
//Mogul, wybacz, że przeze mnie musisz przedstawiać się po raz trzeci, ale cóż... Tak bywa.
// Nie czepiać się mnie, że dopiero teraz do was dołączyłem, Aragorn dał pozwolenie.
// To chyba mój najdłuższy Marantowy post

// Jeszcze statystyki, przedtem zapomniałem
Portret
Statystyki ekwipunku:
Broń 1brak
Broń 2brak
Broń 3Nazwa broni: Miecz obywatela
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 55 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania:
Walka bronią sieczną [50%]Broń 4Nazwa broni: Złowróżbny szept
Rodzaj: sztylet
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 25 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,3 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]OdzienieNazwa odzienia: Pancerz Samotnego ÂŁowcy
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: zbroja z utwardzonej skóry
Wytrzymałość: 8
Opis: Uszyta z 100 kawałków skóry kreshara.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich
PasRuna Heshar
Sakiewka - 20 sztuk złota
Większa mikstura leczenia ran (0.5l)
Statystyki postaciSpecjalizacje:Walka bronią sieczną - Podstawowe techniki walki [50%] Walka bronią sieczną - Zaawansowane techniki walki [75%]Używanie zbrój miękkich(Specjalizacja)Umiejętności nabywane:Otwieranie wszelkich zamków.Umiejętności rasowe: Potencjał magiczny
Potencjał chemiczny
Ciało z gliny
Ulubieniec bogów
Bystry umysł
Magia:
Nazwa runy: Heshar
Rodzaj: runa ognia
Opis: Po wypowiedzeniu nazwy runy, w wolnej dłoni powstaje niewielki ognisty pocisk, zawieszony w powietrzu nad ręką czarującego. Zasięg jest zależny jedynie od rzucającego. Pocisk, podobnie jak kamień, leci tak daleko jak zostanie rzucony. Czar może być manipulowany umiejętnościami magicznymi typu telekineza, psionika i mortokineza. Po trafieniu w cel, kulka rozpryskuje się parząc oponenta. Poparzenia jednak nie są duże, więc cel rzadko ginie w wyniku zadanych czarem obrażeń.
Cena: 150 sztuk złota