Autor Wątek: Na pohybel - Krzywdy mścić krwawo  (Przeczytany 12521 razy)

Description:

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

Odp: Na pohybel - Krzywdy mścić krwawo
« Odpowiedź #80 dnia: 12 Luty 2012, 14:34:55 »
Zgadza się nie z wracam na to większej uwagi. Tylko zainteresowało mnie to. Otóż jak byłem mały to opowiadano mi że ork nie zabija pobratymca. Jak widać to były tylko głupoty które się szerzą.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 12 Luty 2012, 14:43:03 »
-Jeśli nasze cele i wartości różnią się, to wtedy następuje walka na śmierć i życie. Nie ważna wtedy jest rasa.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 12 Luty 2012, 14:43:03 »

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 12 Luty 2012, 14:45:12 »
Dobrze powiedziane.-Dopiłem kufel piwa i spytałem: A ty Mogulu co byś zrobił tej o to personie która siedzi skrępowana koło mnie?

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 12 Luty 2012, 14:51:55 »
-Oko za oko, ząb za ząb. Jeśli zhańbił Cię, dla mnie oczywiste byłoby zabicie go. W szczególności, że tacy tchórze nie zasługują na życie, chociaż nagradzać go śmiercią za to... Zaczęło go suszyć w gardle. Tyle gadania z jednym piwem, toż to niedorzeczność!

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 12 Luty 2012, 14:55:05 »
ÂŚmierć to jest dla niego mało.-Zauważyłem że jak i mnie tak i orkowi skończyło się piwo. Postanowiłem krzyknąć do karczmarza: Dobrodzieju daj nam jeszcze trochę piwa.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 12 Luty 2012, 15:02:19 »
Na ten znak ork tylko czekał. Gdy już karczmarz podał po kolejny kuflu Mogul ponownie upił połowę.
-ÂŚmierć to mało powiadasz? To nie wiem. Z Twojego stylu walki mogę wnioskować, że lubisz cień, prawda?

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 12 Luty 2012, 15:08:26 »
Także napiłem się ze świeżo postawionego kufla i odpowiedziałem:
Zgadza się.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 12 Luty 2012, 16:33:24 »
Powiesimy go. Odparł dracon gdy karczmarz przyniósł całego dzika. Na słowa Aragorna uśmiechnął się, a zakneblowany Ba'al wyglądał na przerażonego.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 12 Luty 2012, 16:46:47 »
Poczciwy Mogul zaczął się śmiać. Był to szatański śmiech, jakby był zadowolony z powieszenia. Jeśli tak ktoś pomyślał, to był w wielkim błędzie. Ork spojrzał się na Ba'ala i rzekł:
- Smacznego! Wyrwał naprawdę spory kawał mięcha, zaczął się delektować. Wprost odpływał w pełni smaku, jaki mu poczciwy dzik zaoferował. Tylko niech poczekają z tym wieszaniem, chcem się najeść.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 12 Luty 2012, 17:06:30 »
Także zaśmiałem się na słowa o wieszaniu. Ale do głowy przyszedł mi jeszcze lepszy plan:
A może powiesimy go za jaja? Bólu to mu zadamy a później tradycyjnie zawiśnie

Po tych słowach także zabrałem się do jedzenia.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 12 Luty 2012, 17:27:57 »
Konrad akurat znajdował się w pobliżu niewielkiego miasteczka, gdy nadeszły go odgłosy walki. Postanowił sprawdzić, co też się wydarzyło. Niestety, kiedy dotarł na miejsce zastał tylko zwłoki zdobiące ulice niewielkiej mieściny. Nie wystraszyło go to ani trochę. Miał już do czynienia z widokiem niejednego trupa. Zawiedziony pomyślał, że wstąpi do pobliskiej karczmy. Chciał znów zakosztować przyjemności, jaką dawała mu walka, ale skoro to się nie udało, postanowił, że przynajmniej porządnie się napije. Kiedy już przekroczył próg rzeczonego budynku, wielce się zdumiał. Z początku pomyślał, że ma jakieś zwidy, ale nie. Nie. Oto, przy jednym ze stołów siedział dobrze znany młodzieńcowi Dracon, oraz Adamus. Wraz z nimi przy stole siedział jeszcze jeden mężczyzna, oraz ork. Artin widział tą dwójkę pierwszy raz. Spokojnym krokiem podszedł do stolika.
-Aragorn, Adamus, Witajcie! Mogłem się domyślić, że ten... przepiękny wystrój ulicy to wasze dzieło.- przywitał się młodzieniec.-A tych państwa nie znam.- spojrzał na orka, a następnie na obcego mężczyznę.- Pozwólcie, że przedstawię się jako pierwszy. Nazywam Konrad Artin, a ściągnęły mnie tu odgłosy walki. Niestety, gdy już przekroczyłem bramy tego jakże zacnego miasteczka, zastałem tylko niemały bałagan. Postanowiłem, że wstąpię do miejscowej karczmy i oto jestem. A co was tu sprowadza?-kontynuował młody wojownik.

//Mogul, wybacz, że przeze mnie musisz przedstawiać się po raz trzeci, ale cóż... Tak bywa.
// Nie czepiać się mnie, że dopiero teraz do was dołączyłem, Aragorn dał pozwolenie.
// To chyba mój najdłuższy Marantowy post :)

// Jeszcze statystyki, przedtem zapomniałem :)

Portret

Statystyki ekwipunku:

Broń 1
brak

Broń 2
brak

Broń 3
Nazwa broni: Miecz obywatela
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 55 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]

Broń 4
Nazwa broni: Złowróżbny szept
Rodzaj: sztylet
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 25 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,3 metra.

Odzienie

Nazwa odzienia: Pancerz Samotnego ÂŁowcy
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: zbroja z utwardzonej skóry
Wytrzymałość: 8
Opis: Uszyta z 100 kawałków skóry kreshara.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich

Pas

Runa Heshar
Sakiewka - 20 sztuk złota
Większa mikstura leczenia ran (0.5l)

Statystyki postaci

Specjalizacje:
Walka bronią sieczną - Podstawowe techniki walki [50%]
Walka bronią sieczną - Zaawansowane techniki walki [75%]
Używanie zbrój miękkich(Specjalizacja)

Umiejętności nabywane:
Otwieranie wszelkich zamków.

Umiejętności rasowe:
Potencjał magiczny
Potencjał chemiczny
Ciało z gliny
Ulubieniec bogów
Bystry umysł

Magia:

Nazwa runy: Heshar
Rodzaj: runa ognia
Opis: Po wypowiedzeniu nazwy runy, w wolnej dłoni powstaje niewielki ognisty pocisk, zawieszony w powietrzu nad ręką czarującego. Zasięg jest zależny jedynie od rzucającego. Pocisk, podobnie jak kamień, leci tak daleko jak zostanie rzucony. Czar może być manipulowany umiejętnościami magicznymi typu telekineza, psionika i mortokineza. Po trafieniu w cel, kulka rozpryskuje się parząc oponenta. Poparzenia jednak nie są duże, więc cel rzadko ginie w wyniku zadanych czarem obrażeń.
Cena: 150 sztuk złota
« Ostatnia zmiana: 12 Luty 2012, 19:00:42 wysłana przez Koza123 »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 12 Luty 2012, 18:05:24 »
A witaj Konradzie. Ten oto zakneblowany kurwi syn raczył podnieść rękę na mego przyjaciela. Zawiśnie więc. Zrobił przerwę by przegryźć kawał dziczyzny. Siadaj, przyda się czwarte ostrze. Ogon mnie swędzi, pamiętacie co sie ostatnio działo gdy swędział?

//I jaki ładny.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 12 Luty 2012, 18:11:27 »
Nadchodziły kłopoty. Powiedziałem wydobywając ostrze na stół.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 12 Luty 2012, 18:15:02 »
Spojrzał się tajemniczo na Aragorna. Swędział go ogon? No bez jaj.
-Mogul Khan Yurnero Juggernaut. Jeśli ktoś mnie zaraz jeszcze spyta o imię, to strzelę w pysk na powitanie. Wyszczerzył kły do Konrada.
-Albo wyżyje się na tej cipce. Wskazał na Ba,ala.
-Cooo? Zerwał się z krzesła.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 12 Luty 2012, 18:21:12 »
Do karczmy wpadł chłop, nie zdążył wydusić słowa gdyż z jego pleców sterczała strzała. Padnij! Przez okna wpadło kilka strzał, z zewnątrz dochodziły przeraźliwe krzyki.

40x Rozbójnik
Broń 1:
Nazwa broni: Ostrze pustyni
Rodzaj: miecz
Ostrość: 15
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykuty z 55 sztabek żelaza o zasięgu 0,9 metra.

Broń 2:
Nazwa broni: Pustynny wiatr
Rodzaj: łuk
Zasięg: 50 metrów
Precyzja: 40%
Opis: Wykonany z 50 kawałków drewna.
Wymagania: Walka bronią dystansową [50%]

Broń 3:
Bak

Broń 4:
Brak

Pancerz maurena.
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: zbroja z utwardzonej skóry
Wytrzymałość: 8
Opis: Uszyta z 100 kawałków skóry kreshara.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich

Statystyki postaci

Specjalizacje:

Umiejętności nabywane:
*Walka bronią sieczną [50%]
*Walka bronią dystansową [50%]
*Używanie zbrój miękkich

Umiejętności rasowe:
*Urodzony handlarz
* Obieżyświat
* Syn pustyni
* Potencjał magiczny

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 12 Luty 2012, 18:28:39 »
-A nie kurwa mówiłem?- Wydarłem się głośno.ÂŚciągnąłem łuk z pleców i czekałem aż salwa przejdzie. Gdy tylko przeszła naciągnąłem strzałę na cięciwę i przykucnąłem w oknie celując. Widziałem jednego z maurenów najbliżej karczmy. Siedział w siodle i słał strzałę za strzałą w kierunku karczmy. Błyskawicznie się wychyliłem. Celowałem w całkowitym skupieniu, nie minęło sześć uderzeń serca a strzała pomknęła już w jego kierunku.  Trafiła w lewy bark przebijając mu płuco, co z powodowało jego upadek oraz uduszenie się we własnej krwi. Po tym strzale z którego nie bylem zadowolony bo celowałem w szyje, padłem na podłogę aby przeczekać kolejną salwę.

1/40

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 12 Luty 2012, 18:50:39 »
Konrad bez wachania dobył ostrza. Teraz był już silniejszy, niż podczas wyprawy do Ankorvaat. W końcu niedawno odbył szkolenie. Teraz nadszedł ten czas, gdy młodzieniec mógł przetestować swe nowonabyte umiejętności. Z początku zgodnie z poleceniem chłopa padł na ziemie, aby uniknąć wrogich strzał, jednakże teraz wiedział już, że musi przejść do kontrataku. W pozycji klęczącej zbliżył się do okna. Gdyby próbował dokonać tego samego w pozycji wyprostowanej, niechybnie by zginął. Wziął głęboki oddech, po czym wyskoczył przez wybite okno (to chyba nie wymaga akrobatyki). Po wykonaniu tej czynności znalazł się metr od jednego ze zbójów. Młodzieniec miał szczęście, wróg nie zdążył jeszcze na powrót napiąć cięciwy. Młody łowca zamachnął się. Jego ostrze z potężną siłą opadło na  zdezprientowanego Maurena i rozcinając jego lekki pancerz zadało głęboką ranę klatki piersiowej (poteżny cios). Oponent padł na ziemię i nie zanosiło się, aby miał rychło się z niej podźwignąć. Artin nie czekał dłużej. Rozejrzał się w poszukiwaniu kolejnej ofiary. Wtem zauważył, że jeden ze zbójców podnosi swą klingę na bezbronnego chłopa.
-Mordować bezbronnych Ci się zachciało, bandyto?-pomyślał wściekły młodzieniec. czym prędzej ruszył w kierunku rozbójnika, odpychając po drodzę kilku innych nieprzyjaciół. W chwili gdy już ostrze bezmyślnego mordercy miało zakończyć żywot bezbronnego wieśniaka, niespodziewanie, zamiast głowy chłopa, na ziemię upadła dłoń napastnika, wraz z jego bronią. Młody łowca nie czekał na reakcję przeciwnika, bez wachania przebił go od tyłu ostrzem, które przeszyło głupiego barbarzyńcę na wylot.
-Uciekaj!-krzyknął do mężczyzny, którego przed chwilą uratował, po czym na powrót rzucił się w wir walki.

3/40

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 12 Luty 2012, 18:59:50 »
Aragorn podczołgał się pod drzwi by je zamknąć. Zajebiście, jak w czasie oblężenia Karmun! Tylko że wtedy nas było ze stu a ich cztery razy tyle! IGOI! Wystrzelił z z różdżki przez rozbite okno, kula ognia trafiła maurena w bok, spadł z konia ale żył... Co za gówno... Mogul, sprawdźcie piwnice, mogli tam wejść!

//Konrad: Poczułeś nagle ból w prawej nodze i łopatce. Upadłeś, z uda sterczała Ci strzała która przeszła na wylot. Tak samo było z łopatką. Tak się kończą zabawy w Rambo.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 12 Luty 2012, 19:02:03 »
// ÂŚwietnie. Dobrze, że mam ze sobą miksturę.
// Dopisałem statystyki w moim 1 poście.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 12 Luty 2012, 19:11:27 »
Wszystko działa się momentalnie. W pewnym momencie strzała przeszyła powietrze i... trafiła w dzika. W Mogulu zabuzowało. Wkurzył się nie na żarty. Chciał już wyjść przed karczme, ale ocuciły go słowa Aragorna.
 - Dobra. Prychnął do niego i skierował się w stronę piwnicy.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 12 Luty 2012, 19:11:27 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18