Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Karta Graficzna

(1/2) > >>

Adaś:
A więc drodzy Panowie ewentualnie Panie (choć tych raczej mało tu jest). Założyłem ten wątek z takiegoż powód iż przymierzam się do wymiany karty graficznej w moim PC-ecie. Więc tu mam do was prośbę. Otóż chciałbym abyście podpowiedzieli mi z jakiej firmy sobie taką kartę kupić.  A pytam dla tego że nie bardzo znam się na tych wszystkich firmach, nie wiem która lepsza która gorsza. A wiadomo że takich firm jest od groma.
Także możecie mi doradzić jakieś karty które sami macie. I bardzo bym prosił że jak będziecie mi zachwalać te karty żebyście starli się mi mówić w jakich przedziałach cenowy są owe karty (w końcu bogaczem nie jestem).

Elrond Ñoldor:
Niemniej jednak dobrze by było, gdybyś samo powiedział jakim budżetem dysponujesz. Bo może to być 200 zł, a może to być 400 zł, a różnice w kartach mogą być kolosalne. ;)

Adaś:
No wiesz jak na razie dysponuję 6 stówkami. Ale budżet może się w każdej chwili zwiększyć.

Sado:

--- Cytat: Adaś w 30 Listopad 2011, 16:09:00 ---A więc drodzy Panowie ewentualnie Panie (choć tych raczej mało tu jest). Założyłem ten wątek z takiegoż powód iż przymierzam się do wymiany karty graficznej w moim PC-ecie. Więc tu mam do was prośbę. Otóż chciałbym abyście podpowiedzieli mi z jakiej firmy sobie taką kartę kupić.  A pytam dla tego że nie bardzo znam się na tych wszystkich firmach, nie wiem która lepsza która gorsza. A wiadomo że takich firm jest od groma.
Także możecie mi doradzić jakieś karty które sami macie. I bardzo bym prosił że jak będziecie mi zachwalać te karty żebyście starli się mi mówić w jakich przedziałach cenowy są owe karty (w końcu bogaczem nie jestem).

--- Koniec cytatu ---

Proponuję nie pytać na forum pełnym laików i ludzi-tak-naprawdę-gówno-wiedzących-a-myślących-że-coś-wiedzą, zarejestrować się na pclabie i tma zapytać, zamiast stracić kasę.

Isentor:
Saduś kupowanie karty do gry za taką cenę to nie jest wielka filozofia. Porównać podstawowe parametry to Adamus może samemu.

Wszystko zależy od tego, co to ma być za karta. Dlatego, że modele nvidii i ati prześcigają się w ulepszeniach. Osobiście jednak zawsze stawiam na produkty nvidii. Nigdy mnie nie zawiodły, były nad wyraz wydajne i zawsze mamy luksus ze sterownikami. ATI często zapomina o starszych modelach. Warto też sprawdzić co za firma wyprodukowała sprzęt. Nie ma sensu oszczędzać 50 złotych na tajlandzkich firmach. Lepiej zainwestować w coś ze średniej półki w górę. Masz wtedy pewność, że taki sprzęt jest pewnego pochodzenia, jest maksymalnie wydajny i nie nawali po roku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej