Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (12/419) > >>

Elrond Ñoldor:
Zbyt dużo pieprzenia. Zbyt dużo treści. W statach powinno być uwzględnione:
- rozmiar
- rodzaj zadawanych obrażeń
- jakość wykonania
- warunki użycia
- opis

W tym opisie pisałoby czy jest jednosieczna, dwusieczna, chujosieczna, szabla, bułat, scyzoryk, szpadel.

Chodzi mi o to, że robimy coś tak rozbudowanego, że zamiast zająć się "klimatem", kłócimy się , że nie ma widelca w spisie broni, "a przecież kłują!".

Gordian Morii:

--- Cytat: Nikolai w 04 Grudzień 2011, 22:03:41 ---Zbyt dużo pieprzenia. Zbyt dużo treści. W statach powinno być uwzględnione:
- rozmiar
- rodzaj zadawanych obrażeń
- jakość wykonania
- warunki użycia
- opis

W tym opisie pisałoby czy jest jednosieczna, dwusieczna, chujosieczna, szabla, bułat, scyzoryk, szpadel.

Chodzi mi o to, że robimy coś tak rozbudowanego, że zamiast zająć się "klimatem", kłócimy się , że nie ma widelca w spisie broni, "a przecież kłują!".

--- Koniec cytatu ---

Nie proponuję wstawiania opisów przy każdej sztuce broni, ale w ogólnym zapisie przecież to też jest jakiegoś rodzaju klimat. Bo gdy napadnie Cię armia arabów to będą uzbrojeni w szable, a jak komando elfie to przebiją Cię rapierem. Krasnoludy wypadną z młotami, orkowie z toporami, wampiry z wardynami, niziołkowie z sztyletami etc. Każda nacja miałaby (przypuszczalnie) jakąś swoją broń tradycyjną.
A jak czegoś nie określisz to tego nie ma w zasadach i już. ;/ Więc nie istnieje.

Patty:

--- Cytat: Gordian w 04 Grudzień 2011, 22:24:30 ---Bo gdy napadnie Cię armia arabów to będą uzbrojeni w szable, a jak komando elfie to przebiją Cię rapierem. Krasnoludy wypadną z młotami, orkowie z toporami, wampiry z wardynami, niziołkowie z sztyletami etc. Każda nacja miałaby (przypuszczalnie) jakąś swoją broń tradycyjną.

--- Koniec cytatu ---
Orkom dałbym jatagany. Podoba mi się podział Nikusia. Mniej więcej. Ma wady, ale zalety też ma.

Generalnie nie lubię podziału rasa=kultura, ale szerzej nic nie powiem, bo na rewolucję w marancie to się nie zapowiada.

Gordian Morii:

--- Cytat: Patty w 04 Grudzień 2011, 22:26:10 ---Orkom dałbym jatagany. Podoba mi się podział Nikusia. Mniej więcej. Ma wady, ale zalety też ma.

Generalnie nie lubię podziału rasa=kultura, ale szerzej nic nie powiem, bo na rewolucję w marancie to się nie zapowiada.

--- Koniec cytatu ---

To była ironia Nifuś :( (a przynajmniej ta z mojej strony)

Patty:
Widać jestem zbyt zmęczony, żeby poczuć. I'm sorry, idę spać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej