Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Isentor:
http://nockruka.gram.pl/marant <facepalm>
got2:
No teraz się wyjaśniło. Lipa.
Gordian Morii:
Taka malutka propozycja z mojej strony. Przygotowywałem wczoraj projekty uzbrojenia i zauważyłem pewną prawidłowość na którą wcześniej nie zwróciłem uwagi. A mianowicie ilość surowców potrzebną na wykonanie danego przedmiotu. Przypuszczalnie sztylet. 25 sztabek metalu. Czy to jest normalne? ÂŻeby na nóż szło 25 sztabek metalu gdzie większość ma pewnie taki obraz sztabki metalu:
Dlatego moja propozycja to denominacja ilości surowców potrzebnych do wykonania przedmiotu dzieląc tą ilość przez 10 i jednoczesne powiększenie ceny danego surowca 10 razy.
Wtedy sztylet wykonywany byłby z 2,5 sztabki żelaza. Które kosztowałoby teraz 12 sztuk złota za sztabkę, a nie 1,2. Jakby nie patrzeć to żadna zmiana, bo na jedno wychodzi, ale chodzi mi głównie o realizm w grze. I tak graczy nie ma zbyt wielu, więc jakby jeden MG przeszedł po domkach i przesunął przecinek o jedno zero w lewo to nie byłoby zbyt dużo roboty, a gra pod tym względem stałaby się mniej kosmiczna. Bo 150 kawałków płótna na strój to wydaje się ogromnie dużo, a 15 kawałków byłoby już przystępne;)
Zmiany mają być niedługo więc może dałoby się to jeszcze wprowadzić.
Elrond Ñoldor:
Bardzo dobry pomysł.
Gunses:
A mi wadzi płacenie w 'sztukach' złota. Może zamienić na złote monety?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej