Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (10/419) > >>

Isentor:
Nie zapomnij o tym: http://nockruka.gram.pl/marant/index.php/Specjalizacje_walki

Niektóre rzeczy trzeba w takim wypadku uzupełnić, bo kijem czy włócznią równie dobrze można walczyć jedną ręką na koniu jak i oburącz na piechotę.

Gordian Morii:
Ja wiem dokładnie;]
Tyle, że ja sugerowałem się słowem "sugestia" - czyli w moim zrozumieniu to - "możecie wybierać" - a więc, machając jedną bronią używam ataki a,b,c,d a drugą b,c,e,f.

Bo przecież taka włócznia to głównym atakiem będzie pchnięcie, jakieś podcięcie i dobicie. Wszelkie parowanie przejmie trzymana przez nas tarcza. (bo jeżeli masz włócznię to raczej tarczę też)

Isentor:
No tak. Większość sugerowanych ataków można przypisać do niemal wszystkich broni. Mam na myśli poprawę opisów na bardziej bezpłciowe. Obecnie sugerują ataki stricte do np. miecza co może wprowadzić w błąd nowego gracza czytającego wiki.

Odnośnie rapiera i szabli. To bronie, które pojawiły się kilka epok za średniowieczem. W naszym uniwersów rozwój broni białej to schyłek XV wieku. Wczesna wersja katany się jeszcze łapie.

Patty:

--- Cytat: Isentor w 04 Grudzień 2011, 12:45:02 ---Nie są wprowadzone do gry bo nie ma ich w statystykach. W statystykach definiowane są jako miecze. Więc z technicznego punktu widzenia to nie katany.

--- Koniec cytatu ---
No tak, technicznie ich nie ma, jednakowoż fabularnie sporo osób nosi katanę.

--- Cytat: Isentor w 04 Grudzień 2011, 17:42:46 ---Odnośnie rapiera i szabli. To bronie, które pojawiły się kilka epok za średniowieczem. W naszym uniwersów rozwój broni białej to schyłek XV wieku. Wczesna wersja katany się jeszcze łapie.

--- Koniec cytatu ---
Nie chcę nic mówić, ale to są bzdury.

Isentor:
Rapiery pojawiły się pod koniec XVI wieku. To jest według Ciebie średniowiecze?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej