Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Adaś:
W ogóle głupim pomysłem nie jest zmiana tego. Myślcie aby to fajnie wyszło ;)
Elrond Ñoldor:
Ale żeby było dużo do nauki. ÂŻeby gracz mógł się cały czas kształcić. Mi od początku właśnie o to chodzi.
Gordian Morii:
--- Cytat: Anvarunis w 09 Luty 2012, 20:22:34 ---A nie masz tak? Bierzemy bronie sieczne. I = brązowy talent. Na wiki są zaznaczone jakie ataki odpowiadają temu poziomowi. Analogicznie do srebrnych i złotych. Nie chcesz aż tak chyba ujednolicać ataków, że wszystkie sieczne w jedno i nie ważne czy działasz jednoręczny, z tarczą, dwuręcznym czy dwiema, ataki takie same. Chyba, że czegoś nie załapałem.
--- Koniec cytatu ---
A jest taki podział? Nie. Jest stary podział dzielący bronie na 1h, 2h, l2h, dys i 1h+t.
Dasz radę pchnąć kogoś jednoręcznym młotem? Nie. A w umiejętnościach mam zapisane, że mogę. No i?
Patty:
--- Cytat: Gordian w 09 Luty 2012, 20:43:24 ---Dasz radę pchnąć kogoś jednoręcznym młotem? Nie. A w umiejętnościach mam zapisane, że mogę. No i?
--- Koniec cytatu ---
W tej chwili stawiasz gracza w pozycji niedorozwiniętego debila. Imo chyba logiczne, że młotem lub buławą nie wykonasz pchnięcia, za to mieczem czy sztyletem już tak. Po co więc akcentować to w zasadach gry, skoro jest to oczywiste?
Gordian Morii:
--- Cytat: Patty w 09 Luty 2012, 21:03:41 ---W tej chwili stawiasz gracza w pozycji niedorozwiniętego debila. Imo chyba logiczne, że młotem lub buławą nie wykonasz pchnięcia, za to mieczem czy sztyletem już tak. Po co więc akcentować to w zasadach gry, skoro jest to oczywiste?
--- Koniec cytatu ---
Bo jest wyraźnie napisane korzystajcie z tych ataków. A taki gracz, który gra młotem nie ma dla siebie żadnego ataku, ani bloku. Bo o ile miecz ma jeszcze jelec na który może zsunąć się ostrze, to młot takiego czegoś nie posiada. Więc gracz jest w czarnej dupie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej