Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Gordian Morii:
Tak świetny pomysł. Przez 4 miesiące zrobiłem 5 wypraw z 20 różnymi graczami, na 6 zmarłem i odrodzę się przed 5 wcześniejszymi, na których de facto mnie nie było... ÂŚwietny pomysł. Geniusz w czystej postaci. Może od razu wprowadźmy Quick Save przed każdym zadaniem.
Ktoś ma wpływy i kasę to Isentor go wskrzesi, ktoś nie ma to ma problem i tyle.
Elrond Ñoldor:
Dokładnie. A jak ktoś specjalnie będzie opierdalał i nie dbał o życie, to po prostu, sorry winetu, nie zostaniesz wskrzeszony.
Isentor:
Zapis gry w RPG na forum? <facepalm>
--- Cytat: Gordian w 29 Styczeń 2012, 23:05:18 ---Przecież były konsekwencje i są zapewne nadal. Po pierwsze jeśli wskrzeszasz nie swoje ciało tracisz wszystkie talenty i większość umiejętności. Po dwa, 1000 sztuk złota to dosyć sporo na gracza.
--- Koniec cytatu ---
1000 sztuk złota to minimalna cena potrzebna do zakupu odpowiednich ziół. Jak nekromanta zechce wziąć kasę dla siebie zażąda więcej. Tak jak napisał Gordian. Wskrzeszenie w innym ciele jest o wiele mniej korzystne od rozpoczęcia gry nową postacią. Zaczynamy bez talentów i bez kasy.
W przypadku wskrzeszenia we własnym ciele, o ile to nie zostało uszkodzone tracimy duży odsetek nauczonych rzeczy.
Jedynym plusem wskrzeszenie jest to, że możemy kontynuować swój prywatny wątek jako postać o danym imieniu.
Sado:
--- Cytat: Gunses w 30 Styczeń 2012, 00:05:16 ---Zapisywanie gry Marant.
Co 4 miesiące (na początku marantowego roku), główny GM - Isentor, otwierałby temat "Zapis stanu gry 'Marant' [dd.mm.rrrr.]". Zapis trwałby tydzień. W ciągu tygodnia gracze musieliby wpisać się w temat. Po prostu kopiując swój domek. Po tygodniu temat byłby zamykany i leżałby przez kolejne 4 miesiące. Czemu to służy? Jeśli jakiemuś graczowi się zemrze, to może zacząć grę po wskrzeszeniu ze stanem swojego dobytku z zapisu gry, pomniejszonego o ustalone ograniczenia.
--- Koniec cytatu ---
Ja tam mam wrażenie, że Guciu napisał to z wyraźnie kąśliwym sarkazmem.
Koza123:
Proponuję "przywrócić do życia" Talseisa, oraz Setmre. Wychodzę z tą propozycją, gdyż zauważyłem bezczynność MG w opiekowaniu się tymi NPC. Czy nikt nie pomyślał, że nowi gracze mogą nie chcieć od razu dołączać się do jakiejś gildii? Może najpierw wolą działać na własną rękę...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej