Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Anv:
Moja propozycja na zmianę. Dość ważna z mojego punktu widzenia. Mianowicie, wskrzeszenia. Proceder ten zabrnął na tyle daleko, że obecnie nikt nie boi się umierać, bo wie, że go wskrzeszą jego kompani. Ba. Gracze o tym otwarcie piszą na wyprawach. Jaką więc karą ma być zranienie kogoś, bądź uśmiercenie, za naganny sposób pisania, jeśli gracz się śmierci nie boi. Wyjdzie coś w stylu "O, Mantikora. Idę ją zabić, przecież nawet jak mi się coś stanie to mnie uleczą." Ukróćmy to czy coś.
Anette Du'Monteau:
Rany niech będą jak są, a śmierć niech pozostanie śmiercią. Ja pamiętam jak dołączałem, że ludzie zwyczajnie umierali i robili nową postać, a np. stary ekwipunek itd. rozdawali w spadku kompanom. Wtedy to jakoś według mnie wyglądało
Gunses:
Dupa dupa dupa.. Gucio nie ogarnia Marantu powoli.
Elrond Ñoldor:
Zef, właśnie tak robię. Ale jakby nie patrzeć, wskrzeszam bardzo starą postacią, która zginęła dawno. A nie że mnie ktoś wczoraj zatłukł, a dzisiaj wesoły duszek poleciał do Isa z prośbą o wskrzeszenie. I właśnie. To Isu powinien po prostu takim odmawiać co to mają w dupie czy ich coś zabije czy nie.
Gordian Morii:
Przecież były konsekwencje i są zapewne nadal. Po pierwsze jeśli wskrzeszasz nie swoje ciało tracisz wszystkie talenty i większość umiejętności. Po dwa, 1000 sztuk złota to dosyć sporo na gracza.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej