Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (8/419) > >>

Julian:
Realizm - powiedzmy, że Marant jest/będzie czymś na rodzaju Europy średniowiecza. Chodzi mi tu oczywiście o poziom technologiczny i niektóre organizacje wzorowane na średniowiecznych.
Fantasy - Marant będzie przypominać coś na kształt Harego Pottera, czyli dużo, dużo magii. Mało, mało rzeczywistości.

Gordian Morii:

--- Cytat: Sir Julian John Watherby w 01 Grudzień 2011, 21:09:56 ---Realizm - powiedzmy, że Marant jest/będzie czymś na rodzaju Europy średniowiecza. Chodzi mi tu oczywiście o poziom technologiczny i niektóre organizacje wzorowane na średniowiecznych.
Fantasy - Marant będzie przypominać coś na kształt Harego Pottera, czyli dużo, dużo magii. Mało, mało rzeczywistości.

--- Koniec cytatu ---

Ten drugi przykład nietrafiony.
Ja dałbym tutaj Władcę Pierścieni, bo tam masz takie czyste fantasy.

Isentor:

--- Cytat: Sir Julian John Watherby w 01 Grudzień 2011, 21:09:56 ---Realizm - powiedzmy, że Marant jest/będzie czymś na rodzaju Europy średniowiecza. Chodzi mi tu oczywiście o poziom technologiczny i niektóre organizacje wzorowane na średniowiecznych.

--- Koniec cytatu ---
Jest po trochu. Bo i mamy technologie kryształów i naukę, a magii też nie brakuje.

Gordian Morii:
Razem z Zeyfarem gadaliśmy niedawno o tym, że w marancie brakuje broni drzewcowych, bo jest tam tylko kij.
Dlatego nasza propozycja jest taka by wprowadzić nieco zmian w systemie uzbrojenia. Mam projekt już kilku nowych broni, ale póki co nie będę go wklejał. Nie mniej jednak nasza propozycja wyglądałaby tak:

Drzewcowe:

- Kij
- Włócznia
- Kostur
- Halabarda
- Trójząb
- Lanca

Sieczne

- Miecz
- Szabla
- Rapier
- Sztylet
- Szpon
- Wardyna
- Topór
- Katana (jako szablę oburęczną, bo na nią jest teraz moda)

Obuchowe

- Młot
- Buława
- Kiścień
- Nadziak

Pogrubienie - zamiana rodzaju
Zielony - nowe

Julian:
Szabla <3
Jestem jak najbardziej za. Bo co jak co, system uzbrojenia jest trochę ubogi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej