Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Gordian Morii:
A ja proponowałbym dodatkowo utworzenie Uniwersytetu, który uczyłby takich teoretycznych rzeczy jak Perswazja, Języki, Zielarstwo etc. normalnych (niezrzeszonych) obywateli za odpowiednią opłatą i właśnie talentami. Członkowie gildii mieliby tą naukę za free w ramach przynależności, a inni, którzy mają pociąg do wiedzy mogliby się uczyć takich stricte teoretycznych rzeczy już w ramach swoistych kursów za opłatą. (to tak odnośnie tych nauk walki na arenie w sposób praktyczny.)
Co do języka elfów to ktoś musiałby go wymyślić, bo Is powiedział, że nie będziemy ściągać z LotR. A to ze starego marantu jest stare i nie prawda. <ignorant>
--- Cytat: Aragorn w 24 Styczeń 2012, 19:24:58 ---Ale... elfi to każdy elf zna więc...
--- Koniec cytatu ---
Teraz elfy mówią wspólnym ludzkim;p Tak było mówione jak składaliśmy ten system.
Gunses:
Nie zgadzam się. To będzie zwykłe klepanie postów o naukę. Niech gildie kształcą w językach.
Hagmar:
--- Cytat: Gordian w 24 Styczeń 2012, 19:29:43 ---A ja proponowałbym dodatkowo utworzenie Uniwersytetu, który uczyłby takich teoretycznych rzeczy jak Perswazja, Języki, Zielarstwo etc. normalnych (niezrzeszonych) obywateli za odpowiednią opłatą i właśnie talentami. Członkowie gildii mieliby tą naukę za free w ramach przynależności, a inni, którzy mają pociąg do wiedzy mogliby się uczyć takich stricte teoretycznych rzeczy już w ramach swoistych kursów za opłatą. (to tak odnośnie tych nauk walki na arenie w sposób praktyczny.)
Co do języka elfów to ktoś musiałby go wymyślić, bo Is powiedział, że nie będziemy ściągać z LotR. A to ze starego marantu jest stare i nie prawda. <ignorant>
Teraz elfy mówią wspólnym ludzkim;p Tak było mówione jak składaliśmy ten system.
--- Koniec cytatu ---
A ja popieram.
Gordian Morii:
A co Ci wadzi żeby ktoś kto ma kasę i talenty mówił w języku jaki mu się podoba? ÂŻadnego realizmu nie psuje ani mechaniki nie narusza. A dlaczego elf wstępujący do łowców nie może posiadać umiejetności mowy we własnym rodzimym języku? Albo krasnolud mag po swojemu?
Gunses:
Takiej, że to nie jest jakaś tam zachcianka. Chcecie, włącznie w ten program język draconów, elfów, krasnali, ale do mojego nie podchodzić. Prawa autorskie i takie tam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej