Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Hagmar:
Jestem za
Devristus Morii:
--- Cytat: Gordian Morii w 09 Styczeń 2015, 18:57:40 ---Propozycja niezwykle istotna!
W związku z tym, że istnieje bardzo duże zapotrzebowanie na skórę kreshara, które w żaden logiczny sposób nie jest możliwy do zapewnienia wnoszę o dodanie nowego surowca - garbowanej skóry
--- Kod: ---Garbowana skóra
Właściwości - brak
Wytrzymałość - 1
Waga 1m2 - 0,05kg (5 dekagram)
Cena 1m2 - 5 grzywien
Cena za dekagram garbowanej skóry - 1 grzywna
--- Koniec kodu ---
Garbowana skóra, wytwarzana byłaby przez zakłady garbarskie na Valfden ze skór pospolitych zwierząt hodowlanych (krowy, świnie, owce, kozy) i jako naturalny surowiec wykorzystywana by była do produkcji butów, kapeluszy, siodeł, torebek i wszystkich innych możliwych produktów odzieżowo-kuśnierskich.
Skóra Kreshara znalazłaby zastosowanie jedynie w produkcji pancerzy miękkich.
Swoją prośbę popieram tym iż w tym momencie jako jedyny krawiec na wyspie nie mam możliwości wykonania zleceń z powodu braku dostępności materiału. Dodatkowo nielogicznym byłoby przeprowadzenie misji w której ubiłbym 50 kresharów celem zapewnienia sobie materiału, który wykorzystam w kilka dni.
Tak mi dopomóż mamuniu, tatuniu i wszyscy klienci ;/
--- Koniec cytatu ---
Projekt proszę przedstawić w odpowiednim temacie dla Izby Lordów :D
Gunses:
--- Cytat: Xvier aep Deler w 09 Styczeń 2015, 18:57:03 ---a is się wypowiadał że GM'owie źle interpretują zasady ;c
--- Koniec cytatu ---
Isu jest małą ściemniarą, wróblicą, wygą, cwaniarą. Plącze nam nogi i mówi Idź!.
--- Cytat: Gordian Morii w 09 Styczeń 2015, 18:57:40 ---Propozycja niezwykle istotna!
W związku z tym, że istnieje bardzo duże zapotrzebowanie na skórę kreshara, które w żaden logiczny sposób nie jest możliwy do zapewnienia wnoszę o dodanie nowego surowca - garbowanej skóry
--- Kod: ---Garbowana skóra
Właściwości - brak
Wytrzymałość - 1
Waga 1m2 - 0,05kg (5 dekagram)
Cena 1m2 - 5 grzywien
Cena za dekagram garbowanej skóry - 1 grzywna
--- Koniec kodu ---
Garbowana skóra, wytwarzana byłaby przez zakłady garbarskie na Valfden ze skór pospolitych zwierząt hodowlanych (krowy, świnie, owce, kozy) i jako naturalny surowiec wykorzystywana by była do produkcji butów, kapeluszy, siodeł, torebek i wszystkich innych możliwych produktów odzieżowo-kuśnierskich.
Skóra Kreshara znalazłaby zastosowanie jedynie w produkcji pancerzy miękkich.
Swoją prośbę popieram tym iż w tym momencie jako jedyny krawiec na wyspie nie mam możliwości wykonania zleceń z powodu braku dostępności materiału. Dodatkowo nielogicznym byłoby przeprowadzenie misji w której ubiłbym 50 kresharów celem zapewnienia sobie materiału, który wykorzystam w kilka dni.
Tak mi dopomóż mamuniu, tatuniu i wszyscy klienci ;/
--- Koniec cytatu ---
Przeciw. Można iść i zapolować, a nie brać skóry z powietrza.
Xvier aep Deler:
a ja tak czy siak chciałbym wyjaśnić tą sytuacje nie chce żeby mi się coś takiego przytrafiło czy cuś ;c
http://marant.tawerna-gothic.pl/index.php/topic,25771.260.html
Gordian Morii:
--- Cytat: Gunses w 09 Styczeń 2015, 19:00:43 ---Przeciw. Można iść i zapolować, a nie brać skóry z powietrza.
--- Koniec cytatu ---
Skoro tak to wywalmy wszystkie surowce ze skarbca.
Gdy ktoś zamówi u Ciebie broń to zrób sobie misję, idź do kopalni, pracuj tam cały dzień i nakop wiaderko rudy, potem idź do huty z urobkiem, jedź do drugiej kopani po węgiel i wytop surowce. Gdy będziesz miał sztabki to jedź znów do poręby i zetnij sobie drzewo, żeby mieć klocek do wystrugania rękojeści. Wtedy będziesz miał materiał i dopiero z niego wykuj sobie włócznię. A nie tak jak teraz idziesz do skarbca i z dupy masz tam surowiec.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej