Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (33/419) > >>

Elrond Ñoldor:
Gordiu zaczął, ale się wstydzi.

Jestem za wprowadzeniem niewolnictwa. W Atusel, w porcie, byłby sobie miły łądny sklepik, na zapleczu miły łądny hotelik i za odpowiednia opłatą, możnaby sobie kupić niewolnika.

Tak jak wspominał gordiu:

- zwykł mieszkaniec - nie może
- obywatel - 1 niewolnik
- szlachcic - 2 nieowolników
- im wyższa pozycja - tym +1 niewolników

Każdy z niewolników byłby taki sam, to znaczy, bez podziału na słaby, silny, normalny. Płeć nie miała by żadnej roli na rogrywkę (jedynie w sprawach "haremowych"), ale oczywiscie można by sobie było wybrać co chcemy. Jedyne różnice, byłby na poziomie rasowym: człwoiek, elf, mauren itd...

Cena: za jednego 2 tysiące. Wydaje mi się to najrozsądniejszą ceną.

Swojego niewolnika możemy uczyć z naszych talentów. Tylko jedno zastrzeżenie. możemy uczyć ich tylko w Valfden czy Atusel. Organizacje do których należymy odpadają, bo wyjdzie na to, że Drago wyuczy swoją niewolnicę magii. Ja zamieniłbym w Wampirzycę... Z drugiej strony... Hmm... Zreszta jak sami będziecie chcieli. Niemniej jednak sprawa piętrzącego się stosiku brązu i srebra w profilu byłaby załatwiona.

Ogarnięte? Ręce i nogi ma. Wprowadzamy?

Adaś:
Jestem za.

Koza123:
Ciekawy pomysł. Sam dopiero zaczynam moją przygodę z Marantem, ale conieco już ogarniam. Jestem jak najbardziej za.

Gordian Morii:
Yyyy miski, ale to co zaproponowaliście już istnieje;] Moja propozycja tyczyła się wprowadzenia pracy dla niewolników, tak żeby na nas zarabiali ;]

Julian:
A co sądzicie o jeńcach wojennych. W czasie takich wypraw jak ta z Aragornem łapalibyśmy jeńców. Przywoziliśmy na Valfden, gdzie by pracowali na potrzeb państwa, gildii. Na przykład:
Podczas wyprawy wzięto 15 niewolników. Na potrzeby państwa oddano 11, a na potrzeby gidlii 4. Co wy na to?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej