Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Isentor:
Pomijając kwestie włóczni, bo wypadałoby zrobić jakąś debatę na ten temat i wspólnymi siłami wykreować jej byt w grze.
System wzbogacania się, który widziałem w Twoim brudnopisie nie pasuje do RPG już w samym zalążku. Opiera się na stawianiu wirtualnych obiektów za wygórowaną kwotę z odroczonym w długim terminie przychodem. Gracz wydaje tylko hajs i czeka, gra nic z tego nie ma i pozostali gracze nic z tego nie mają.
Aktualny system rozbudowy ziemi i wzbogacania się z jej przydziału polega na dodawaniu lokacji na wiki. Gracz opisuje nową wieś, osadę, pole, młyn, karczmę na rozstaju dróg i inne mniejsze lub większe lokacje. Czytam zawsze ten opis i na podstawie jego dokładności, ujmującej za serce stylistyce pisania przydzielam np. danej gminie większy tygodniowy przychód. Na czym polega różnica z Twoim systemem? Gracz ma hajs od razu, gra ma powiększone zasoby spisanych lokacji, które można wykorzystać w rozgrywce, gracze mają co odwiedzać podczas wypraw i co wrzucać do własnych wątków.
Po prostu do tej pory tego nie skatalogowałem i załatwiane to było na PW, ze wszystkimi, którzy pytali jak zwiększyć dochód z ziem.
Gordian Morii:
--- Cytat: Isentor w 20 Czerwiec 2014, 17:54:45 ---Pomijając kwestie włóczni, bo wypadałoby zrobić jakąś debatę na ten temat i wspólnymi siłami wykreować jej byt w grze.
System wzbogacania się, który widziałem w Twoim brudnopisie nie pasuje do RPG już w samym zalążku. Opiera się na stawianiu wirtualnych obiektów za wygórowaną kwotę z odroczonym w długim terminie przychodem. Gracz wydaje tylko hajs i czeka, gra nic z tego nie ma i pozostali gracze nic z tego nie mają.
Aktualny system rozbudowy ziemi i wzbogacania się z jej przydziału polega na dodawaniu lokacji na wiki. Gracz opisuje nową wieś, osadę, pole, młyn, karczmę na rozstaju dróg i inne mniejsze lub większe lokacje. Czytam zawsze ten opis i na podstawie jego dokładności, ujmującej za serce stylistyce pisania przydzielam np. danej gminie większy tygodniowy przychód. Na czym polega różnica z Twoim systemem? Gracz ma hajs od razu, gra ma powiększone zasoby spisanych lokacji, które można wykorzystać w rozgrywce, gracze mają co odwiedzać podczas wypraw i co wrzucać do własnych wątków.
Po prostu do tej pory tego nie skatalogowałem i załatwiane to było na PW, ze wszystkimi, którzy pytali jak zwiększyć dochód z ziem.
--- Koniec cytatu ---
Ale ja mówiłem Elrondowi, że to dopiero jest taki rys, nie do wglądu :( A wrzuciłem, tu żeby nie śmiecić w innych tematach :)
A co do tego co gracz ma za to. Myślałem, że rozbudowa takich ziem miała skutki takie, że jeśli na danym terenie są stajnie, to gracz będzie mógł skorzystać fabularnie ze stajni. Jakby był zielarz to napotkanego npc może do niego odprowadzić. Palisada czy tam raczej gród warowny żeby było gdzie się schronić w czasie napadu albo pościgu. O takie smaczki. ÂŻe MG wstawia link do danej wioski i puf gracz wie co i jak :) Ale tak jak mówię, to był dopiero taki pre alpha plan spisany, żebym nie zapomniał sam. A nie temat pod dyskusje. Morean pytał o włócznie jednoręczną, miałem chwilę to zrobiłem statystyki. I zrobiłem też halabardy, żebyś mógł mieć takich pro strażników jakich miał Doran Martel. :D
Isentor:
--- Cytat: Salazar w 20 Czerwiec 2014, 14:18:49 ---
tak tylko przypominam xD.
--- Koniec cytatu ---
Zaakceptowany, proponuje 900 grzywien.
Canis:
accepted! Dzisiaj jeszcze jeden albo dwa dojdą ;). Dokładniej zrobione oczywiście.
Gordian Morii:
--- Cytat: Salazar w 20 Czerwiec 2014, 18:43:54 ---accepted! Dzisiaj jeszcze jeden albo dwa dojdą ;). Dokładniej zrobione oczywiście.
--- Koniec cytatu ---
Co poprawiasz?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej