Autor Wątek: Tańce z liszami - Na ratunek Aragornowi  (Przeczytany 41341 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: Tańce z liszami - Na ratunek Aragornowi
« Odpowiedź #80 dnia: 22 Listopad 2011, 17:19:20 »
Gunses nie poświęcał uwagi rozmową postronnych. Zsiadł z konia. Miecz odtroczył od wierzchowca i schował pod płaszcz, tam podtrzymywał go jedną ręką. Wszedł do dracońskiego chramu. Był tutaj kiedy odkryto portal i kiedy go aktywowano. Po drugiej stronie nie był nigdy. Przed portalem stanął Gunses Cadacos, Syn Nocy, ten który przybrał imię Ra. Spojrzał na świetlistość portalu. Powoli wkraczał na stopnie zbliżając się do magicznego przejścia. Wszedł i poczuł to co było tak ekscytujące i zajmujące zarazem. Defragmentacje, rozbicie na cząstki, atomy, molekuły i szaleńczy wir pomiędzy czasem a przestrzenią. Ułamki sekundy, przeszywające zimno i poczucie... nicości. Chwile później wszystko wróciło do normy. Gunses stał w po drugiej stronie. Skrzywił się, najchętniej pozostałbym pomiędzy czasem, w niebycie, w rozkosznej nicośći - myślał - jeśli tak ma wyglądać to co jest po drugiej stronie... Czemu nie?
Gunses postąpił kilka kroków, zatoczył się, o mało nie upadł. Ktoś musiał go podtrzymać. Krew rzuciła mu się z nosa, dzięki masce nie było tego widać. Pozbierawszy się odsunął od siebie pomocną dłoń, wstał. Postąpił kilka kroków. Odkiwnął na podziękowanie i ruszył przed siebie. Dzień. Nie najlepsza pora dla wampira. Wyszedł za innymi, oparł się o ścianę i popatrzył na zamek. Chociaż był słaby to śmiechem przyznał, że ma lepszy. Wytoczył się za grupą dalej.
« Ostatnia zmiana: 22 Listopad 2011, 17:22:29 wysłana przez Gunses »

Offline Julian

• Redakcja
  • Reputacja: 6657
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 22 Listopad 2011, 17:20:49 »
Zignorowałem słowa nieznajomego.
Zamek istotnie był piękny.
Piękny - mruknąłem.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 22 Listopad 2011, 17:20:49 »

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 22 Listopad 2011, 17:54:44 »
-Rad jestem cię widząc Wielki Mistrzu Devristusie. - odparł mauren i elegancko się ukłonił. -W twą obecność nie wątpiłem ani przez chwilę. Czy moi ludzie pomogli ci się tu dostać? - zapytał. Odrywając się na chwilę od maga zwrócił się znów ku gospodarzowi.[/i]
-Matsumo-sama, jeśli mógłbyś wysłać kogoś, aby poinformował cesarskie siły o naszym przybyciu byłbym wielce wdzięczny. Jesteśmy w pełnym składzie i gotowi. Niech ustalą czas, kiedy wyruszamy.
-Zaraz kogoś wyślę Zeyfar-san. Tymczasem macie czas na przygotowania i odpoczynek. W razie jakiś próśb zwróćcie się do mojego "pomocnika". Nazywa się Akisa. - odpowiedział wskazując stojącego nieopodal mężczyznę.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 22 Listopad 2011, 17:59:15 »
Ach tak, byli bardzo pomocni. Szczególnie ten elf o czarnych włosach i zielonych oczach. Bardzo sympatyczny i uraczył mi podróż tu wieloma opowieściami. Musisz wynagrodzić go solidnie uśmiechnął się Elf i kontynuował dalej Mógłbyś wprowadzić mnie w tę sprawę z Aragornem i całym tym wymiarem. Słyszałem wiele plotek na ten temat, ale w końcu chciałbym je skorygować

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 22 Listopad 2011, 18:05:26 »
Po chwili i ja pojawiem si po drugiej stronie. Nie odyzwałem się. Obserwowałem ttlko towarzszy i przyglądełem się drużynie. Oceniałem tez nasze szanse w nadchodzącym starciu. Po tym co wydarzyło sie ostatnie w sumie nie wiedziałem czego się spodziewać.

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 22 Listopad 2011, 18:09:01 »
Podszedłem do stojącego nieopodal Adamusa i rzekłem:
-Słyszałem, że czas na wypoczynek nadszedł. Rozpalmy zatem ognisko i znajdźmy kogoś miłego i gadatliwego, aby z nim spędzić wieczór. Uwierz mi, w płaszczu mam nie tylko tytoń.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 22 Listopad 2011, 18:11:22 »
//: Dla wielbicieli czosnku. Jest dzień, koło 13 godziny. Słońce świeci nieco skryte za chmurami. Powietrze wilgotne ze względu na porę monsunów. Wszystko jest pokryte lekką rosą. Widać, że niedawno padał deszcz. Nasze kochane słoneczko wkrótce wyjdzie całe zza chmur.

-Przejdźmy zatem do sedna. - zaczął Zeyfar. -Pod dowództwem Aragorna i z wsparciem cesarskich sił ruszyliśmy ubić smoka i pozbyć się obrony na brzegu jednej z wysp. Mówiąc w wielkim skrócie udało nam się. Potem pojawiło się około 30 ciężkozbrojnych jeźdźców, pierwszy raz widziałem takich wojowników. Przypominali nieco jakieś upiory, a ich krew przypominała ciemną maź. Gdy zaczęliśmy wygrywać pojawił się pewien mag. Samą umiejętnością psioniki odrzucił każdego z nas na kilka metrów w tył. Chwycił Aragorna i teleportował się z nim. Z tego co nam powiedziano wychodzi na to, że porwał go wielki imperator Om. Trzyma go teraz w stolicy Imperium i nie mamy pojęcia co z nim robi. Baron jest silny, ale każdy ma swoje granice Wielki Mistrzu.
« Ostatnia zmiana: 22 Listopad 2011, 18:15:19 wysłana przez Zeyfar »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 22 Listopad 2011, 18:16:54 »
- Chcecie rozpalić ognisko za dnia? - zapytał Ra podchodząc do Juliana i Adamusa głosem starca - Wszak i parno i jasno.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 22 Listopad 2011, 18:21:29 »
Mam nadzieję, że moja wiedza na temat magii będzie Ci wielce pomocna. Co do Aragorna myślę, że jest silniejszy niż myślisz, ale trzeba się śpieszyć. powiedział Dev Interesuje mnie ta wzmianka o tych niby upiorach. Czyżby byli poddawani mutacji alchemicznej? Zaprzyjaźnione cesarstwo nie ma nic na ten temat?

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 22 Listopad 2011, 18:22:18 »
-A dlaczego by nie? Jedzenie podgrzane lepiej smakuje. I przy ognisku lepiej się rozmawia. A właśnie, nazywam się Julian, a Pan? - powiedziałem do nieznajomego.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 22 Listopad 2011, 18:27:09 »
- Ra. Po prostu Ra - rzekł Gunses do człowieka - A co do planów obozowania. Nie należy zaczynać odpoczynku, póki gospodarz nie zaprosi do stołu albo dowodzący nie rozkaże rozbić obozowiska... - rzekł słabym głosem i skrył się w cieniu jednego z drzew gdzie oparł się plecami o pień.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 22 Listopad 2011, 18:29:45 »
-Nie miałem okazji ich pytać, gdyż trzeba zacząć organizować odsiecz. Ale w swoim zachowaniu i wszelkich innych oznakach przejawiali coś nie z tego świata, coś złego, demonicznego wręcz. I te niebieskie ślepia. Zbroja wydawała się zrogowaciała w niektórych miejscach. Chyba warto też wspomnieć iż posiadali niejakie umiejętności psioniczne.

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 22 Listopad 2011, 18:32:31 »
Widząc co robi Ra, postanowiłem zrobić coś zgoła innego. Zdjąłem kaptur i czekałem, aż reszta promieni słonecznych oświeci moją głowę.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 22 Listopad 2011, 18:34:18 »
Przysłuchawszy się krótkiej rozmowie Ra i Juliana. Powiedziałem:
-Bardzo dobry pomysł.
Po czym udałem się do znanego mi już zagajnika z poprzedniej wyprawy i nazbierałem chrustu. Ułożyłem chrust w kopkę i powoli w skupieniu wypowiedziałem zaklęcie Heshar. Bałem się trochę używać tej runy gdyż to był mój pierwszy kontakt z takową magią. Miałem nadzieję że jak powoli wypowiem zaklęcie to poleci niewielki ogieniek. Całę szczęście udało mi się i ogień zaczął figlarnie tańczyć po chruście. Skinąłem na Juliana i gdy podszedł powiedziałem:
-No to łaskawie pokaż te cuda na kiju co masz w płaszczyku.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 22 Listopad 2011, 18:36:12 »
Psioniczne czy telekinetyczne? Toż różnica jest powiedział dość szybko, ale spokojnym głosem Dev. Ktoś taki z taką wiedzą mówiący tak spokojnie, w obliczu tego co słyszy, nie jest czymś normalnym. Jego mimika nie wyraziła żadnej emocji czy przejęcia. Jeszcze nie, ale nikt nie widział co przyniesie przyszłość. Możesz zapytać się zapytać ludzi z cesarstwa co wiedzą na ich temat?

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 22 Listopad 2011, 18:41:15 »
Z kieszeni płaszcza wyjąłem dwa kawałki mięsa Jelenia, oraz malutki baniaczek wina.
-To chyba zaspokaja twoje wymagania, co?

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 22 Listopad 2011, 18:50:26 »
Wziąłem dwa patyki do ręki i jeden podałem Julianowi. Po czym powiedziałem:
-Tak zdecydowanie. Powiem że tym pięknie pachnącym jeleniem miło mnie zaskoczyłeś.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 22 Listopad 2011, 18:52:59 »
-Psioniczne. Telekineza nie byłaby w stanie nas przewalać na ziemię. Co jak co ale niektórzy pośród nas to dość postawne chłopy. No i mogę spróbować spytać cesarskich oficerów czy wyżej postawionych. Sądzę, że zwykł żołnierz nie interesuje się komu musi wbić miecz w czaszkę.

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 22 Listopad 2011, 18:58:12 »
Cieszy mnie to. Chyba nie będzie Ci przeszkadzało, że będziemy musieli pić z wspólnej butelki. Jakoś nie pomyślałem o kubkach. Zresztą, jeszcze by się zniszczyły. Na następnej wspólnej wyprawie, ty stawiasz jedzenie. - uśmiechnąłem się do Adamusa.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 22 Listopad 2011, 19:02:48 »
Z odwzajemnionym uśmiechem powiedział:
-Picie z jednej flaszki w ogóle mi nie przeszkadza. A co do stawiania z miłą chęcią.-Po krótkiej pauzie kontynuowałem-Mam nadzieję że ten jeleń będzie bardzo dobry. Ostatnio co tu bardzo dobrego to były przepyszne tutejsze ślimaki oraz dżdżownice.- Lekko się uśmiechnąłem na przypomnienie kary którą nie tylko ja ostatnio otrzymałem.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 22 Listopad 2011, 19:02:48 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything