Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Ulubiona broń z Gothic II

(1/17) > >>

Sir_William:
Jestem ciekaw, jakie wy macie upodobania co do broni w Gothic II? Proszę tutaj o wypowiadanie się na temat mieczy oraz łuków. Zatem zaczynam:

Miecz: El Bastardo: Obrażenia: 65  |  Wymagana siła: 65  |  Wartość: 1500
Lubię tę broń ze względu na jej atrybuty. Przede wszystkim wizualne.

ÂŁuk: ÂŁuk Kompozytowy: Obrażenia: 40  |  Wymagana zręczność: 45  |  Wartość: 800
Bardzo podoba mi się ten łuk, ponieważ pokazuje tzw. "klasyk" łuku. Zaokrąglony z "wcięciem" dla strzał. Może nie zachwyca swoimi umiejętnościami, jednak uzyskał sobie miano Ulubionej Broni Dystansowej Sir_William'a.

Czekam na wasze odpowiedzi!

_Snopek_:
Nie pamiętam atrybutów ale moimi ulubionymi są bronie które zakładam już w pierwszym rozdziale gry, nabijam doświadczenie i wszystko inwestuje w siłe i po kilku lewelkach chodze już z :

Orkowa Zguba - wydobyta z kufra na szczypie piramid. Kiedy znalazłem tę broń po raz pierwszy wiedziałem że nie zdejme go szybko, może nie ma takich dobrych statystyk ale ten wygląd połączony z szybkośćią broni jednoręcznej   Zawsze zabijam nim wszystkich orków w kolonii  

Do tego w komplecie po drodze do piramid , przed mostem prowadzącym nad rzeczką skręcam w lewo i do zestawu dostaje Ciężką Kusze ( nie wiem czy dokładnie tak sie nazywa ) ale jest to ta kusza żółto-czerwona ( mam nadzieje że teraz rozwiałem wszystkie wątpliwości ) Przedewszystkim doceniam ją za wygląd jednak ta broń ma swą siłę na początku gry.

Tym zaopatrzeniem gram zwykle dopóki nie wykuje miecza jednoręcznego z rudy i smoczej krwi, albo nie zdobęde kuszy łowcy smoków.

DODO:
Rzadko gram wojownikiem więc nie za dobrze pamiętam swoje upodobania odnośnie broni.

Orkowa Zguba
Obrażenia - 65
Wymaga Siły - 65
Typ broni - Jednoręczna

Lubię ten miecz za jego nazwę. Nie wymaga za dużych umiejętności a zadaje naprawdę spore obrażenia. Z wyglądu broń wygląda jak zwykły miecz więc nie ma co go oceniać.

Smoczy ÂŁuk
Obrażenia - 75
Wymaga zręczność -95
Wartość - 2500
Typ broni - ÂŁuk

Bardzo fajna nazwa, która budzi grozę.  Jak na łuk to zadaje spore obrażenia, lecz wymaga naprawdę dużo zręczności. Z wyglądu był świetny. Najbardziej podobało mi si.ę wgłębienie. Zazwyczaj łuki są pół okrągłe a ten miał wgłębienie, które nadawało temu łukowi jakiś fajny charakter.  

Kapi Pogromca:
Z GII moją ulubioną bronią jest Ciężkie Magiczne Ostrze na Smoki. wymaga około 100 siły ale warto je wykuc. Nie przepadam za cherlakami, którzy potrafią tylko machnąc ręką i używac zaklęc. Ten miecz bardzo ładnie wygląda na plecach bohatera. Jeśli chodzi o bronie dystansowe to tylko i wyłącznie kusze, kusze i jeszcze raz kusze. Po pierwsze łuki zadają mniejsze obrażenia i trzeba specjalnie uczyc się więcej zręczności. Kusze też wymagają zręczności ( w GIINK siły ), ale zadają większe obrażenia i ładniej wyglądają. A więc moją ulubioną bronią dystansową jest Kusza ÂŁowcy Smoków ( jest chyba najlepsza prawda ? ).
Pozdrawiam.

Nordale:
Moją ulubioną bronią w grze jest Kiepski Miecz Dwuręczny   gdyz fajnie wyglada (kit ze słaby), ulubioną kuszą to Kusza (obr. chyba 60)(bo tez fajnie wygląda i jest dosc dobrą kuszą)  a ulubionym łukiem to ÂŁuk Wojenny (to samo co wyżej)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej