Autor Wątek: ArcaniA  (Przeczytany 2412 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kam-zdrAutor wtku

  • Kret
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Reputation Power: 0
  • kam-zdr nie ma żadnego wpływu.

    • Zobacz profil
ArcaniA
« dnia: 12 Listopad 2011, 16:22:13 »
Cześć!

Wkurza mnie ta ArcaniA , bo zainstalowałem na komputerza , działa tylko , to nie dość , ze się zacina to jeszcze Beziemu w śnie się ''odkleja'' pancerz , czyli np. ide nim to jest jego głowa a 2 cm za jest jego korona ! Pomocy!

Zainstalowałem Hotfixa , najnowsze sterowniki i PhycX'a Pomocy!

Mam Pentium 4 2.80 GHZ . 2.80 GHZ i Nvidia Geforce 9600GT (mój kolega ma 3.00 GHZ 3.03 GHZ Pentium 4 i nvidia geforce 8500GT i mu śmiga na małej wydajności!)
« Ostatnia zmiana: 12 Listopad 2011, 16:50:38 wysłana przez kam-zdr »

Offline Nakiel

  • Kopacz
  • **
  • Wiadomości: 125
  • Reputation Power: 0
  • Nakiel nie ma żadnego wpływu.

  • Age: 24
    • Zobacz profil
Odp: ArcaniA
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Listopad 2011, 16:49:49 »
Podaj konfigurację sprzętową.

Offline kam-zdrAutor wtku

  • Kret
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Reputation Power: 0
  • kam-zdr nie ma żadnego wpływu.

    • Zobacz profil
Odp: ArcaniA
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Listopad 2011, 16:51:36 »
Pentium 4 2 razy po 2.80 GHZ i nvidia geforce 9600 GT

Offline Nakiel

  • Kopacz
  • **
  • Wiadomości: 125
  • Reputation Power: 0
  • Nakiel nie ma żadnego wpływu.

  • Age: 24
    • Zobacz profil
Odp: ArcaniA
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Listopad 2011, 16:55:51 »
Pentium 4 2 razy po 2.80 GHZ i nvidia geforce 9600 GT

Słaby sprzęt, nic nie zrobisz. Ciesz się, że Ci w ogóle ruszyła ta gra.

PS. Jeżeli przez 2 razy po 2,8 GHz miałeś na myśli 5,6 GHz, to się mylisz. Prędkości rdzeni się nie sumuje   ;)

Offline Isentor

  • Arystokrata
  • ***
  • Wiadomości: 31692
  • Reputation Power: 556
  • Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.

    • Karta postaci

  • Nagrody:
    Król Valfden - Isentor I AquilaTarcza lojalności - za 6 lat na forum.Zielona mikstura aktywności - za 100 dni online na forum.Order sympatii - za przekroczenie 10000 punktów reputacji....
    • Zobacz profil
    • Tawerna Gothic
Odp: ArcaniA
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Listopad 2011, 16:57:24 »
Jesteś pewny, że grasz w Arcanie? W Arcanii nie ma opcji snu. Błąd jak w przypadku błędu karty graficznej. Posiadasz najnowsze sterowniki? Jeśli nie, zainstaluj je ze strony producenta. Polecam również sprawdzić tutaj, na jakich wymaganiach powinna pójść Ci gra.


Offline kam-zdrAutor wtku

  • Kret
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Reputation Power: 0
  • kam-zdr nie ma żadnego wpływu.

    • Zobacz profil
Odp: ArcaniA
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Listopad 2011, 16:59:26 »
Mój kolega ma 3.03 i 3.00 GHz i pentium 4 i nvidia geforce 8500 GT i mu śmiga!

o sen to mi chodziło o tym jak się gra Rhobarem III na początku gry

Offline Nakiel

  • Kopacz
  • **
  • Wiadomości: 125
  • Reputation Power: 0
  • Nakiel nie ma żadnego wpływu.

  • Age: 24
    • Zobacz profil
Odp: ArcaniA
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Listopad 2011, 17:25:16 »
Może zacznę od tego, że jak już, to Twój kolega mieć może Pentium 4 3,00 GHz, bo to co napisałeś to kompletna bzdura. Po prostu Twój kolega sam nie wie, co ma, albo Ty źle to zapamiętałeś.

Offline Elrond Ñoldor

  • Weteran
  • ***
  • Wiadomości: 17213
  • Reputation Power: 299
  • Elrond Ñoldor budzi postrach.Elrond Ñoldor budzi postrach.Elrond Ñoldor budzi postrach.Elrond Ñoldor budzi postrach.Elrond Ñoldor budzi postrach.Elrond Ñoldor budzi postrach.Elrond Ñoldor budzi postrach.Elrond Ñoldor budzi postrach.Elrond Ñoldor budzi postrach.Elrond Ñoldor budzi postrach.Elrond Ñoldor budzi postrach.Elrond Ñoldor budzi postrach.

    • Karta postaci

  • Nagrody:
    SzlachcicWilk MorskiNajlepszy avatar - zwycięzca VII edycji.Screen tygodnia - zwycięzca I edycji....
    • Zobacz profil
Odp: ArcaniA
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Listopad 2011, 18:03:55 »
Hmmm... ja mam AMD Phenom 2,2 Ghz i odpalił bez problemu na średnich, na wysokich lamił. Dodatkowo mam 2GB ramu i GF 8600GT.

Sprzęt ma dobry. Gorzej ze sterownikami.

Offline Nakiel

  • Kopacz
  • **
  • Wiadomości: 125
  • Reputation Power: 0
  • Nakiel nie ma żadnego wpływu.

  • Age: 24
    • Zobacz profil
Odp: ArcaniA
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Listopad 2011, 20:30:48 »
Nie chcę się sprzeczać, ale zwróć uwagę, że Phenom został wpuszczony na rynek w 2007 roku, a Pentium 4 w 2000 (produkowany do 2005, jego wersję wsadziłbym gdzieś między 2002-2003), także różnica wiekowa jest ogromna ;)

Sterowniki podobno już zainstalował... a jak działają inne gry? Może masz zawalony system? :)

Offline kam-zdrAutor wtku

  • Kret
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Reputation Power: 0
  • kam-zdr nie ma żadnego wpływu.

    • Zobacz profil
Odp: ArcaniA
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Listopad 2011, 12:43:08 »
Z  innymi grami wszystko jest w porządku . Aktualizowałem sterowniki , wywaliłem wirusy , przeczyściłem fizycznie kompter . I jestem pewny , że się nie pomyliłem . Na komputerze mojego kolegi ArcaniA chodzi tak samo jak na komputerze mojego brata , czyli Intel Core 2 Duo 2 GHz i 2GB. Więc niewiem o co chodzi

Na oficjalnej stronie Arcania-A Gothic Tale podano minimalne wymagania,a prezentują się tak:
    * Operating System: Microsoft® Windows® XP / Vista
    * Direct X Version: DirectX 9.0c or higher
    * Hard Disk Space: 10 GB + 600 MB virtual memory
    * DVD Drive: 6x DVD ROM Drive
    * Processor: Intel Pentium 4 3.2 GHZ, AMD Athlon 3500+
    * RAM: 1 GB (Windows® XP), 1,5 GB (Windows® Vista)
    * Graphics Accelerator: ATI 1800XT, Shader Model 3, 256 MB
      Nvidia 6800, Shader Model 3, 256 MB
    * Sound Card: DirectX 8.1 compatible sound card
« Ostatnia zmiana: 13 Listopad 2011, 12:46:38 wysłana przez kam-zdr »

Offline kam-zdrAutor wtku

  • Kret
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Reputation Power: 0
  • kam-zdr nie ma żadnego wpływu.

    • Zobacz profil
Odp: ArcaniA
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Listopad 2011, 12:47:53 »
Ja mam Pentium 4 2 razy po 2.80 GHz 2 GB i Geforce 9600 GT . Tylko te GHz ... może to o nie chodzi?  <facepalm>

Directa 10 i najnowsze aktualizacje do sterowników i PhyX'a i przeinstalowałem system

PS:
Możecie pisać do mn na GG : 35855028

Zamierzam sobie kupić Intel Core 2 Duo 3.00GHz pomoże coś?
« Ostatnia zmiana: 13 Listopad 2011, 13:53:39 wysłana przez kam-zdr »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 
SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines
Enotify by CreateAForum.com

DarkBreak by DzinerStudio
Copyright 2005-2014 Tawerna Gothic - Oficjalny Polski serwis o grach z serii Gothic. Wszelkie prawa zastrzezone.