Autor Wątek: "Sok z Złotej Rudy - Kici kici smoczku"  (Przeczytany 28868 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

Odp: "Sok z Złotej Rudy - Kici kici smoczku"
« Odpowiedź #360 dnia: 05 Listopad 2011, 21:42:06 »
Adamus wysłuchawszy odpowiedzi szefa, usłyszał zapytanie Zelerisa. W głębi duszy zaczął się śmiać bawiła go ta scena. A nie mógł sobie wyobrazić tańczącego wielkiego dracona z nie wielką elfką. Ale odrzucił bawiące go myśli gdyż maił kolejne zapytanie do swojego przełożonego. Puścił mimo uszu pytanie Nudy i postanowił się wtrącić.Ale nie wiedział jak zacząć więc zaczął jak podczas wiejskiej posiadówy:
-Polityka, polityką. Ale powiedz mi co planujesz teraz? Smoka ubiliśmy to chyba można wracać do siedziby. Chyba że masz jakiś inny plan?

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #361 dnia: 05 Listopad 2011, 21:49:58 »
- Nie przyjąłbym odmowy. - mruknął Flamel. Znów się uśmiechnął, coby nie być tak strasznym. Tyle że w uśmiechu pokazał zęby. Ostre kły drapieżnika. Wziął elfkę za dłoń i pociągnął gdzieś z bawiący się motłoch, który natychmiast rozstąpił się widząc pędzącą, czarną bestię. Zakręcił dziewczyną w czymś co miało uchodzić za piruet i pogrążył się wraz z nią w szaleństwie tańca. Nie był to jakiś wyszukany styl, niewiele miał wspólnego z tym co wyprawiają goście na różnych bankietach. W sumie tutaj takie coś by nie pasowało. Był to zwyczajny "wiejski" taniec, idealnie pasujący do sytuacji. W pewnej chwili Dracon uśmiechnął się szaleńczo. Rozpostarł skrzydła.
- Tańczyłaś kiedyś nad ziemią? - zapytał i nie czekając na odpowiedź złapał mocniej malutką elfkę i machając skrzydłami wzniósł się nad tłum i ogniska.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #361 dnia: 05 Listopad 2011, 21:49:58 »

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #362 dnia: 05 Listopad 2011, 21:58:26 »
Jesteśmy tymy no.. <hyc> ... najemnykami więc może trochu wyswobodzim troche  wsi z pod jarzma Imperium i tego nekrofila Oma... Odrzekł  zdrowo już podchmielony dracon, upił kolejny łyk z złotego nocnika znalezionego wśród góry skarbów z plaży i tej z smoczego leża.
Ogon dochodzi! O a tego popierdoliło znowu. Odparł krasnal.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #363 dnia: 05 Listopad 2011, 22:14:28 »
Zaistniała sytuacja rozbawiła mnie niezmiernie. Z jedenj strony wielkie bydle próbujące tańczyć w powietrzu Pewnie chce zaruchać - pomyślałem. Z drugiej uroczo pijany wielki mistrz Samotnych ÂŁowców
- Tylko nie zaśnij Aragornie, choć w sumie nigdzie w pobliżu nie ma Diomedesa, chyba, czyli możesz być spokojny. Dopilnuję, żeby cię nikt nie pomalował. - zażartowałem wspominając jednocześnie o dawnych bankietach. Siedząc tak, pomyślałem, że nie będę gorszy i dźwignąłem swe dupsko przed oblicze Patty zakurwim dęsa?
- Dasz się porwać o piękna w szalone ogniste pląsy taneczne? - zapytałem, język prawie mi się nie plątał. Prawie...

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #364 dnia: 05 Listopad 2011, 22:14:55 »
Po ciężkiej robocie Zeyfar wrócił do reszty kompani, wcześniej rzucając trofea obok ogniska. Wziął jakiś pucharek, przetarł nieco i nalał sobie wina. Pociągnąwszy łyk stwierdził, że smakuje o wiele lepiej z zdobycznego naczynia.
-To co teraz panowie?

Pozyskano:
1x skóra Czarnego smoka
4x kły Czarnego smoka
20x pazur Czarnego smoka
500x łuska Czarnego smoka
Organy wewnętrzne ( serce, wątroba)

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #365 dnia: 05 Listopad 2011, 22:16:50 »
Adamus widząc "łupy" ze smoka. Zaskoczony że aż tyle tego jest pociągnął mocny łyk z kufla po czym powiedział:
-Najlepiej niech nas uczciwie podzieli Aragorn. Jeśli w ogóle mamy się tym podzielić.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #366 dnia: 05 Listopad 2011, 22:20:59 »
-Oj, panowie widzę szaleją z damami. - zauważył mauren. -Ale chyba nam zabrakło kobiet. Cóż takie życie. - skwitował. -Jeśli chodzi o kły to trzeba je dać tym, którzy przyłożyli największych starań. Natomiast reszcie parę pazurów. Oczywiście Aragorn uzna, kto najbardziej wart.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #367 dnia: 05 Listopad 2011, 22:23:00 »
Mój sssskarrb... Trzymał złoty nocnik z wzrokiem szaleńca, wypił reszte Kragu i sięgnął po nóż, odkroił kawałek smoczego ogona, spróbował długo przeżuwając kęs. Smakuje jak kurczak. Wypyjmy za nas! Za pogromców smoka!

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #368 dnia: 05 Listopad 2011, 22:26:17 »
Adamus na słowa o piciu momentalnie dźwignął kufel w górę. Gdy już wszyscy mieli kufle w górze opuścił go i wypił duszkiem cała zawartość. Po czym otrzepał  się. I rozsiadł się wygodnie. Po czym dolał sobie wina i zaczął pałaszować ogon smoka. Nawet mu smakował brakowało tylko trochę dżdżownic na poprawienie smaku.

//:Początek tego posta brzmiał jak Smigoll ;d

Offline Nessa

• Obywatel
  • Reputacja: 3261
  • Nuda :(
    • Karta postaci

« Odpowiedź #369 dnia: 05 Listopad 2011, 22:26:54 »
   Nuda zerknęła w dół. Nie miała lęku wysokości. Zresztą jaka istota wychowana w lesie bałaby się kilku metrów? Co innego taniec nie czując podłoża. Elfka gdyby mogła, to popukałaby się pięścią w czoło lub zrobiła młynek palcem przy skroni.
   Dracon prowadził odrobinę za szybko i nerwowo, ale nie to było najgorsze. On wydawał się być miłym! A to musiało, po prostu musiało, wzbudzać podejrzenia. Chociaż... Mógł się upić, ale nie było czuć od niego mocnej woni alkoholu. Mogło mu się też nudzić. Ale istnieje milion lepszych sposobów na odpędzenie nudy. Możliwym również jest, że Zeleris to sympatyczny i uprzejmy mag. Tak, chichot wskazany. Przecież elfka nie myliła się w swojej ocenie. Była kobietą! A to zobowiązuje. Chociażby do stawiania na swoim. Krzykiem. Płaczem. I innymi cennymi umiejętnościami.
   Czyli coś knuje.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #370 dnia: 05 Listopad 2011, 22:28:19 »
-Tobie chyba już starczy tego dobrego Aragornie. Pamiętasz? Dyscyplina. W piciu też należy zachować umiar, a nie urżnąć się jak świnia. To nieelegancko i dajesz zły przykład młodszym adeptom. - prawił moralizatorsko Zeyfar. Wtedy spostrzegł zachowanie Adamus.
-I widzisz coś narobił?! Już osuszają kufle przy jednym razie. Niech cię przygniecie poczucie winy. - tymi słowami zakończył monolog. Jasne było, że łowca sobie żartował. Mimo to nie zamierzał się upić podobnie jak reszta towarzystwa.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #371 dnia: 05 Listopad 2011, 22:33:15 »
Zwróciłam się w kierunku Anvarunisa, stojącego przede mną z szerokim uśmiechem i cokolwiek chwiejną postawą.
- Nie mogę odmówić - uśmiechnęłam się kącikiem ust, biorąc człowieka za rękę.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #372 dnia: 05 Listopad 2011, 22:34:07 »
//Miał brzmieć

Hihi... macie chopaky zapalta se, to bagienne ziele. Yarpen wyciągnął sporą paczuszkę skrętów, sam odpalił od razu jednego. Komandorze <hyc> Nafalle, zamknijcie siie i pijcie... To jest.. ten... kurwa no... rozkaz o!

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #373 dnia: 05 Listopad 2011, 22:36:26 »
Powietrzny taniec trwał już kilka dobrych minut. Wywoływał oczywiście piski i wrzaski motłochu zgromadzonego na dole. Tępa wiejska gawiedź raczej nie oglądała czegoś takiego na co dzień. W powietrzu zaś Dracon dyskretnie pomagał sobie psioniką, coby akrobację z elfką wyglądały efektowniej. W końcu jednak uznał ze wystarczy i wylądował na ziemi. Nie było wiadomym, czy po prosu się zmęczył znudził, czy też zwęszył zapach pieczonego smoczego ogona. Opadł na ziemię bardzo miękko i delikatnie, jak doświadczony lotnik. Ponownie skłonił się dworsko przed elfką i cmoknął jej dłoń.
- Nie było tak źle, panienko Nudo. - powiedział nonszalanckim tonem. Kilka wiejskich dziewcząt, które obserwowały zajście, westchnęło jak na zawołanie. - Bynajmniej nie było nudno. - dodał mag z krzywym uśmieszkiem.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #374 dnia: 05 Listopad 2011, 22:37:54 »
Adamus sobie pomyślał Rozkaz to rozkaz i trzeba wykonać.Po czym uronił teraz dwa łyki ze swojej czary i powiedział:
-Za teleportem jeszcze jak z towarzyszami ograbiliśmy jakiegoś bogatszego kupca to robiliśmy biesiadę. I zawsze szliśmy w jakieś zawody. Co wy na urządzenie teraz jakiś?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #375 dnia: 05 Listopad 2011, 22:41:53 »
Tylko nie w pyciu! Z Yarpenem nie wygrasz. Co nie?
Yo.
Odparł krótko. Chcesz sie sztachnąć młody?

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #376 dnia: 05 Listopad 2011, 22:44:34 »
   Dziewczyna w odpowiedzi dygnęła i uśmiechnęła się uroczo. Wyborny żarcik. Się ubawiłam.
- Wzajemnie - odparła, po czym odeszła w kierunku znajomych. Pijanych znajomych, co trzeba dodać. Podejrzewała, że i tak za chwilę ulotni się, by nie musieć sto razy odmawiać alkoholu lub nie wysłuchiwać pijackich przechwałek, filozoficznych rozpraw czy śpiewu.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #377 dnia: 05 Listopad 2011, 22:47:01 »
Nuda! Usiądź obok, tu bezpiecniej jest...

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #378 dnia: 05 Listopad 2011, 23:03:36 »
   Jak na komendę elfka przysiadła się do znajomych. W końcu miała pewność, że chociaż Yarpen będzie trzeźwy.
- Panowie na ogonek czekają?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #379 dnia: 05 Listopad 2011, 23:06:36 »
Już doszedł, ale brakuje sosu czosnkowego mojej babci. Ukroić kawałek?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #379 dnia: 05 Listopad 2011, 23:06:36 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18