Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Czego Oczekujecie po Risen 2

<< < (2/4) > >>

Elrond Ñoldor:
Nigdy nie da się przerobić realistycznej walki na miecze, w nawalankę w kompie.

Patty:
Podchodząc do tego z motywacją, "to ma być tylko nawalanka", pewno, że nie. Ale są gry, gdzie walka mieczem wychodzi całkiem ładnie.

Zapomniałem wspomnieć, czego jeszcze oczekuję. Rozwinięcia wątku z Patty. Postać ciekawa, fajna i ogólnie podobały mi się questy z nią. I nie zapożyczyłem od niej nicka i imienia dla postaci marantowej :P

Rikka Malkain:
Na pewno oczekuje lepszej grafiki, lepszego systemu walki i ciekawszej fabuły.
Fabuła w Risenie.... Na początku była fajna, ciekawa, wciągająca! Ale potem się tak dupnie zrobiło, że szkoda pisać.
Aż się momentami grać odechciewało.
System walki. Da się przyzwyczaić, ale jest co najmniej wku***. Zwłaszcza te nierealistyczne uniki.
Nie wspomnę już o walce z bossem, jakaś zręcznościówka.
Liczę też na to, że nie zniszczą tą bronią palną i innymi dodatkami klimatu pierwszej części, który często (w pozytywnym znaczeniu) zalatywał takim... swojskim klimatem Gothic'a.

Elrond Ñoldor:

--- Cytat: Patty w 08 Październik 2011, 19:00:36 ---Podchodząc do tego z motywacją, "to ma być tylko nawalanka", pewno, że nie. Ale są gry, gdzie walka mieczem wychodzi całkiem ładnie.

--- Koniec cytatu ---

Użyłem złego słowa. Chodziło mi o ogólną walką na kompie. ÂŻe w grę RPG trudno włożyć realistyczną walkę.

I dodając jeszcze treści do tematu, wolałbym, gdyby główny bohater z drugiej części, przypominał swój pierwowzór. Oglądając zapowiedź dwójki, widzimy długowłosego bruneta, ze szczupłą szczęką i przepaską na oku. Gdyby ktoś mi powiedział że to główny bohater i miałbym strzelać czego to jest kontynuacja to bym chyba nigdy nie zgadł (widząc oczywiście tylko twarz bohatera).

Patty:

--- Cytat: Nikolai w 09 Październik 2011, 11:15:28 ---Użyłem złego słowa. Chodziło mi o ogólną walką na kompie. ÂŻe w grę RPG trudno włożyć realistyczną walkę.

--- Koniec cytatu ---
Tutaj fakt, dużo większe pole do popisu mają PBF'y, bo twórcy z reguły nie mają pojęcia o walce bronią białą i wstawiają bezmyślne wymachiwanie mieczem na prawo i lewo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej