Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Kampania Wyborcza
Anv:
Kampania sobie leci i ogólnie się dzieje, każdy siebie reklamuje, a mnie ciekawi zdanie forumowiczów na temat Ruchu Poparcia Palikota. Czytałem program tego wybryku i fakt faktem zgadzam się z jego niektórymi punktami. Zastanawia mnie co sądzą o nich Tawerniacy. Obecnie jedyna partia jaką szczerze popierałem była i jest Nowa Prawica, aczkolwiek nawet jej program nie odpowiada mi w stu procentach.
Ogółem doszedłem do wniosku, że partii całkowicie zgodnej z moimi poglądami, nie ma. Albo jest jakieś drobne coś, czego musiałbym zawzięcie szukać.
Nessa:
Coś innego. Ciekawego. Nawet niegłupie. Szczególnie podoba mi się oddzielenie państwa od Kościoła, chociaż refundowanie in vitro jest dla mnie absurdalne.
--- Cytuj ---Nowa Prawica
--- Koniec cytatu ---
Brrr. Jak widzę JKM to mi niedobrze (sądzę, że znasz jego poglądy, więc domyślać się możesz dlaczego).
--- Cytuj ---Ogółem doszedłem do wniosku, że partii całkowicie zgodnej z moimi poglądami, nie ma.
--- Koniec cytatu ---
I pewnie nie będzie ;] Jestem libertarianką, więc ból znam.
Gordian Morii:
--- Cytat: Nuda w 20 Wrzesień 2011, 20:24:36 ---Coś innego. Ciekawego. Nawet niegłupie. Szczególnie podoba mi się oddzielenie państwa od Kościoła, chociaż refundowanie in vitro jest dla mnie absurdalne.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem właśnie gdzie nasze państwo jest aż tak powiązane z kościołem, no ale przecież teraz jest moda taka. "Wszyscy ludzie równi i takie same prawa mają, ale katole to podludzie, bo debilnie wierzą w jakieś nierealne coś." - i to jest główny powód dla którego nie szanuję takich ludzi i partii. Wielka tolerancja wszem i wobec, ale wyłączając KK i ciemnych wyznawców...
Nessa:
--- Cytuj ---"Wszyscy ludzie równi i takie same prawa mają, ale katole to podludzie, bo debilnie wierzą w jakieś nierealne coś." - i to jest główny powód dla którego nie szanuję takich ludzi i partii.
--- Koniec cytatu ---
W którym fragmencie to wyczytałeś? Nikt tu wiary nie obraża. Wierzących szanuję, instytucji nie muszę.
Nie uważasz, że państwo powinno być świeckie lub chociaż sprawiać takie pozory?
Spokojnie :P
Gordian Morii:
--- Cytat: Nuda w 20 Wrzesień 2011, 20:38:12 ---W którym fragmencie to wyczytałeś? Nikt tu wiary nie obraża. Wierzących szanuję, instytucji nie muszę.
Nie uważasz, że państwo powinno być świeckie lub chociaż sprawiać takie pozory?
--- Koniec cytatu ---
A w którym aspekcie państwo Polskie jest kościelne? Popatrz sobie na kraje stricte kościelne, jak np. Iran. Tam religia decyduje o wszystkim. A u nas?
Płaci się podatek kościelny jak np. w Niemczech? Nie. Prawo biblijne jest ponad konstytucją? Też nie. Nie wiem szczerze o co ta cała nagonka jest.
Z KK jest zawsze tak: Jak KK jest w większości, to szanujemy prawa mniejszości, jeśli natomiast KK jest w mniejszości to wtedy uznajemy zasady demokracji. I to widać, dlatego nie musiałem nigdzie wyczytać aby wpisać tu taką myśl.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej