Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Saga Sapkowskiego
Adaś:
Czy ktos z Was czytal Sage o Wiedzminie? Bo mnie sie ta saga bardzo podoba a Wy co o niej sadzicie? I ktore cytaty wam najbardiez zapadly do glowy? Bo mnie "Madrze zaczynaja a zawzdy na dupie koncza" :D
Lollo:
Lubie sage Sapkowskiego (jestem w trakcie czytania) nie mam ulubionego cytatu ale podoba mi się urzycie słowa RZYĂ. :D
Gunses:
--- Cytat: adamus_z_cintry w 23 Lipiec 2011, 20:40:57 ---"Madrze zaczynaja a zawzdy na dupie koncza" :D
--- Koniec cytatu ---
Słowa Milvy, łuczniczki ;] Jak dobrze pamiętam, było to w scenie, kiedy Regis (moja ulubiona postać z Sagi) opowiadał o swej naturze wąpierza? ;>
Sagę przeczytałem łącznie 4 razy i co fajne, zaskakiwała mnie za każdym razem czymś nowym, a to bardzo miłe nawet dla starego wyjadacza. Ulubioną częścią jest jednak "Ostatnie życzenie", pierwszy tom opowiadań. Przypadł mi najbardziej do gustu ze względu na zawód wiedźmina tam opisany. W pięcioksięgu trochę ten wiedźmin się gubi, aż w Wieży Jaskółki wypiera się wręcz swego wiedźmiństwa. Pierwszy zbiór opowiadań przesycony jest prawdziwym fachem zabójcy potworów i wszędobylskich dziwadeł jak chociażby zaczarowany władca leśnego zamku, czy diaboł miotający kulki na krańcu świata. Fragment, kiedy nadchodzi Lille jako ÂŻywia też jest dla mnie niezapomniany.
Cytaty... Hm, nigdy pod tym względem nie patrzyłem. Ale jakbym zaczął wymieniać, to podałbym zbyt wiele, aby móc je nazwać swoistym mottem z owych książek.
Adaś:
ja takze lubie regisa ale takze lubioe jaskra i milve za jej ciete riposty :D i oczywiscie Geralta a w ksiazce nie moglem sie doczekac az rience zginie :D bo mnie naprawde wkurzal :D
MarVolO:
bardzo lubię sapkowskiego. Jego książki zawsze lubiłem czytać i były chyba moimi ulubionymi. Miło się czytało, cudowne opisy ( nidy ich nie lubiłem w innych książkach ) zwłaszcza walk poprostu miodzio. Postacie i świat mimo swojej fantastyczności był bardzo wiarygodny a zwłaszcza język...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej