Tereny Valfden > Dział Wypraw
Na ratunek Ekkerund
Hagmar:
Jak zawsze Zelerisie, ciekawe co to za demona mogli obudzić. Osobiście liczę na coś dużego i paskudnego.
Vitnir:
Do zebranych dołączyła niezbyt pośpiesznym krokiem kolejna osoba, odziana w czerń. Aerandir spojrzał na trójkę i rzekł krótko:
- Witajcie.
Ekwipunek:
Broń 1
Nazwa broni: Szept Nocy
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 22
Wytrzymałość: 14
Opis: Wykuty z 55 sztabek stali o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]
Broń 2
Nazwa broni: Krasnoludzkie ostrze
Rodzaj: Miecz
Typ: Oburęczny
Ostrość: 22
Wytrzymałość: 14
Opis: Miecz ten wykuty został z 60 sztabek stali a jego zasięg wynosi około 1,4 metra. Ostrze to wykonane zostało przez prawdziwych mistrzów kowalstwa w krasnoludzkim mieście Ekkerund.
Wymagania: Walka bronią sieczną [75%]
Broń 3
Nazwa broni: Różdżka ognia
Rodzaj: różdżka
Zasięg: 50 metrów
Zaklęcie: Kula ognia
Opis: Wykonana z 50 kawałków drewna.
Wymagania: Używanie różdżek
Broń 4
brak
Odzienie:
Nazwa odzienia: Szata Wampira Numenoru
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: szata
Wytrzymałość: 6
Opis: Uszyta z 100 kawałków Alfistru. Chroni Wampira przed zgubnymi promieniami słońca odbijając je. Pozwala to Wampirom na funkcjonowanie w dzień. Dodatkowo szata posiada kaptur zwany maską, który można zawiązać w dzień, a zdjąć w nocy.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich
Pas:
- 1,2l krwi
Statystyki postaci:
Specjalizacje:
* Walka bronią sieczną 100%
* Używanie zbrój miękkich
Umiejętności nabywane:
* Akrobatyka
* Podstawy łowiectwa
* Zdzieranie futer
* Znajomość języka starowampirycznego
* Przemiana w nietoperza
* Używanie różdżek
Umiejętności rasowe:
* Dziecko nocy
* Krwiopijca
* Wampir
* Wampirza krew
Hagmar:
Witaj bracie, co to za oschłe powitanie hę?
Dragosani:
- ÂŻebyś się nie przeliczył. Duży i paskudny demon, może okazać się zbyt duży i paskudny... A zapewne taki jest, skoro nie może sobie z nim poradzić zgraja krasnoludów. - odparł Flamel. - W sumie to... typowe. Bardzo często w legendach krasnoludy mają problemy w swoich podziemnych miastach ze "złem", które obudzili, albo po prostu wkurzyli. Ze smokami, albo właśnie demonami. I zawsze to coś jest duże, silne i paskudne. Otoczone zgrają pomniejszych sług, albo skarbem Albo tym i tym. - powiedział mag. W międzyczasie kiwnął głową nadchodzącemu wampirowi.
Hagmar:
Ja to wiem Zelerisie, ale przecież ma z nami iść król, a jak wiem jest to najpotężniejszy mag na Valfden itd.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej