Tereny Valfden > Dział Wypraw

ANKORVAAT: Zapomniane dziedzictwo

<< < (3/103) > >>

Gordian Morii:
-Magia.- odparł elf rozpraszając zaklęcie.
-Co do ciemności to ja proponuję się przyzwyczaić, a nie kombinować zbytnio ze światłem. Ono jest tutaj nie pożądane. Magowie niech wyostrzą zmysły, inni zdolni do tego też. Reszta cierpcie, że nie zakupiliście misktur.

Gunses:
- Nikolai - rzekł Gunses - Pytanie nie przemyślane. Nikt z nas tu nie był nigdy. Nikt z nas nie zna odpowiedzi na Twoje pytanie - rzekł Wampir. Chwilę później z teleportu wyłonił się Krwawy kryształ. Stał się niewidzialny i lewitował za Gunsesem cały czas.
Wampir rozejrzał się po komnacie. Nie była ona duża. Owszem, portal był analogiczny do tego w Piątej ÂŚwiątyni, ale nie był on ruchomy. Był portalem docelowym. Runy i napisy na nim, były takie same, jego rozmiar też. Portal skrywała świetlista mgła, która opromieniała komnatę. Była tu prostokątna komnata zwieńczona kopułą. Na ścianach wyryte były płaskorzeźby. Jednakże ściany pokrywały pajęczyny, a podłoga była usłana grubą warstwa kurzu. ÂŚciany częściowo spękały, a z pęknięć wystawy korzenie... Z pomieszczenia prowadziło tylko jedno wyjście. Rozejrzał się po dawno opuszczonym budynku.
- Dawno nikt tu nie był... - rzekł Gunses. Dla jego bliskich wiadome było, że głos ten niesie smutek.

Rikka Malkain:
-Cierpcie... Pocieszające- Mruknął mężczyzna, którego wzrok dostosował się już do ciemności tak jak mógł. Rozróżniał teraz kontury otaczających go postaci, na więcej nie liczył. Trzeba się zdać na inne zmysły.  

Gordian Morii:
-Korzenie symbolizują obecność roślin. A więc odpowiedź na jedno pytanie naszego dociekliwego wampira już mamy. Pajęczyny wskazują na obecność robactwa wszelkiego typu w tym pająków. A więc druga część dotycząca obecności zwierząt wyjaśniona. Pozostaje jeszcze problem słońca, choć być może tutejsze źródło światła jest przyjazne wampirom? Czytałem gdzieś o świecie w którym to skondensowane gazy świeciły wyznaczając cykle dnia i nocy. Wiec może tu jest podobnie?

Gunses:
//Przecież portal rozświetla całe pomieszczenie ...

- Sądzę, że jest tylko jedna możliwość na poznanie prawdy...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej