Autor Wątek: Tajemnice Starożytnych V - Utracona Wiedza  (Przeczytany 36265 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

Odp: Tajemnice Starożytnych V - Utracona Wiedza
« Odpowiedź #180 dnia: 25 Kwiecień 2011, 23:42:31 »
-Ano bywa. Sama w końcu mu gratulowałaś potomstwa. Tobie pewnie nie śpieszy się do matczynej roli Patty? Zgaduję, że w ogóle się nie szykujesz do tej roli. - spytał z zaciekawieniem kruk.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #181 dnia: 25 Kwiecień 2011, 23:45:34 »
Pokręciłam przecząco głową.
- Nie jestem wieśniaczką, ojca nie mam, żeby mnie za mąż wydał, osobiście samej mi się też do dzieci nie śpieszy... ÂŻe tak powiem, mam czas. Po prostu młoda jeszcze jestem - Odpowiedziałam z rozbrajającym uśmiechem, pociągając od czasu do czasu z butelki.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #181 dnia: 25 Kwiecień 2011, 23:45:34 »

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #182 dnia: 25 Kwiecień 2011, 23:53:11 »
-Miałem wtedy czternaście lat. Najprawdopodobnie spotkałbym Cie. Znałem część Nordmaru na pamięć. Spotkałem wielu ludzi na ścieżkach, niektórym nawet pomogłem odnaleźć drogę. Jednak w tamtym czasie przydarzył mi się wypadek. Postanowiłem pójść dalej. Pech chciał że złamałem nogę. Albo to cud, albo przeznaczenie sprawiło że odnaleźli mnie myśliwi. Byłem o krok od zamrznięcia. Przesiedziałem więc większość czasu w "domu". zrobił chwilę przerwy.
- To ci prześladowcy nadal Cie szukają? Marny ich los kiedy Cie znajdą

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #183 dnia: 26 Kwiecień 2011, 10:20:53 »
Gunses przejął dziennik i lekko skinął Elfowi w podzięce. Otworzył zeschłe i sztywne karty notatnika przyjrzał im się. Później między nie schował rozkazy i wytyczne, które również znalazł Gordian. Całość Gunses schował w zakamuflowanej bocznej kieszeni swej szaty. Następne słowa ubodły Gunsesa. Wciąż po wielu Chramach i dracońskich ÂŚwiątyniach spoczywały pozbawione czci po śmierci szczątki Nieśmiertelnych.
- Wyższe wilkołaki bardzo często używają prymitywnych broni - rzekł i poczuł, że musi wyjaśnić - Przez prymitywne rozumiem takie, nad którymi nie trzeba wielkiej wprawy, czyli większości rodzajów toporków, młotów czy włóczni i oszczepów.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #184 dnia: 26 Kwiecień 2011, 11:06:45 »
-Gunsesie, jeśli znajdziemy jakieś wampirze szczątki postaram się o godny pochówek. Gordianie, poprowadzisz nas w środku? Pochodnie nie dają takiego światła. A właśnie, nie da się zakląć w różdżkę jakiegoś zaklęcia światła czy coś...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #185 dnia: 26 Kwiecień 2011, 12:22:12 »
- Wszyscy tutaj polegli w walce. Broniąc swego państwa, swej tożsamości. Chwała świeci im większa, niźli memu pokoleniu - rzekł Gunses wypił resztę krwi z butelki - To do mnie i mych Dzieci należy troska o ich pamięć. Godny pochówek nie odrodzi ich ani nie doda im więcej do chwały. Nawet nie ukoi ducha.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #186 dnia: 26 Kwiecień 2011, 12:27:05 »
-Pierwsze piętro to trzy a właściwie cztery pokoje.- rzekł elf kiwnąwszy ręką aby towarzysze ruszyli za nim. -Pierwszy był zapewne jakimś posterunkiem, pierwszą linią obrony w której wampiry odpierały ataki wilkołaków, druga komnata to pusty pokój z wielkim kamiennym stołem, który do tej chwili się nie zachował.- mówił wstępując na pierwszy ze schodków piramidy.
Potem było tylko malutkie pomieszczenie z ukrytym przełącznikiem w którym znajdowały się schody i wspomniane właśnie szczątki wampira, które łatwo można rozpoznać po kłach. Chciałem spalić je starożytnym elfickim zwyczajem, ale pomyślałem, że to Gunses powinien o tym zdecydować więc usunąwszy grot z jego piersi pozostawiłem go w spokoju. Pokój nie ma okien a jedynie kilka otworów w suficie, rozpaliłem tam dwie pochodnie, które bardzo dobrze oświetlają pomieszczenie więc, zakładam, że draconi tak ułożyli pochodnie, że podpalane jedna za drugą oświetlą doskonale cały kompleks ruin.
-Co do zaklęcia światła to pracuję nad nim, mimo, że inkantacja nie jest problemem to badań i eksperymentów wymaga to jak uformować magię. Wiadomo już że nie da się otworzyć świetlistej poświaty ani aury gdyż nie spełnia ona swoich powinności. Myślałem coś o rodzaju ognika jakie można spotkać na bagnach ale nie miałem ostatnio czasu tego przetestować, doniosę wam gdy tylko uda mi się coś odkryć.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #187 dnia: 26 Kwiecień 2011, 12:36:34 »
- Gdybyś więc potrzebował takowych ogników - rzekł Gunses - To zwróć się do nas. Wszakże zajmujemy się pozyskiwaniem stworzeń. (Tak jak ustalaliśmy miśq:) ) A szczątek Wampira nie ruszajcie.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #188 dnia: 26 Kwiecień 2011, 12:50:00 »
Aragorn jeno potakiwał na słowa Gordiana i Gunsesa, gdy wszyscy weszli do środka elf puścił Gordiana przodem, w dół ruin. Spokojnie zeszli na drugie piętro, i tu pojawiło się pierwsze zaskoczenie. Duże prostokątne pomieszczenie było...puste, bez widocznych drzwi czy czegoś podobnego.
-I co teraz?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #189 dnia: 26 Kwiecień 2011, 13:01:12 »
- Dracońska budowla może mieć czujniki na magię - rzekł Gunses lekko uaktywnił swój szpon. W demonicznej ręce popłynęła energia, a Gunses spojrzał na pomieszczenie przez pryzmat wzroku, który od stworzenia szponu łączył w sobie świat realny ze światem astralnym - Możliwe jest, że zamieszkujące tu Wampiry przebudowały kilka sal, tworząc mechanizmy odsłaniające dalszą drogę - Cadacus wyostrzył zmysły kiedy to mówił. Lustrował wzrokiem każdy z kamiennych bloków tworzących ściany, a jego słuch odbierając odbite fale dźwięku tworzył w jego umyśle wizję sali. W taki właśnie sposób Wampir odkrył sekretne przejście do Piątej ÂŚwiątyni.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #190 dnia: 26 Kwiecień 2011, 13:57:24 »
-Nie potrzebuję ogników, ja próbuję uformować energię w kształt takiego ognika. - rzekł i dotknął ściany dłonią. Uwolnił też telekinetyczny impuls który rozpływając się po kamieniach odnaleźć mógł ukryte przełączniki.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #191 dnia: 26 Kwiecień 2011, 16:27:27 »
Zeleris siedział przy ognisku, wpatrując się w płomienie. Były wspaniałe. Niszczycielki żywioł w czystej postaci. I to wytworzony jego magią. Stosunkowo niedawno poznał podstawy Naurangol, lecz wiedział już że ta szkoła magii mu się co najmniej podoba. No i pasowała do nazwiska. Mag wsłuchiwał się w rozmowy towarzyszy, lecz nie bardzo zwracał uwagę na ich treść. Był zwyczajne, po prostu życiowe. Co kto nie przeżył i gdzie nie był. Sam Flamel jakoś nie miał ochoty wspominać własnej przeszłości. To co było dawniej, minęło gdy przekroczył portal na wyspę Valfden. Nie był już ta osoba co dawniej. Teraz był magiem, a niedługo zapewne Arcymagiem. A później, kto wie, może nawet zdobędzie tytuł Maga ÂŻywiołów? Albo Wielkiego Mistrza? Młody czarodziej uśmiechnął się lekko. To by było coś... tak wyzwać Gordiana na pojedynek i zwyciężyć. Ale... wiele mu jeszcze brakowało, by mieć jakiekolwiek szanse w takim starciu. No inie był pewny czy w ogóle miałby ochotę zarządzać Gildią. To musi być cała masa pracy, godziny użerania się z podwładnymi i mniej czasu na powiększanie własnych zdolności. Mag siedział i patrzył  w ogień. Kątem oka zobaczył, że Gordian wraz z Aragornem i Gunsesem idą do ruin. Nie zamierzał zostawać w obozie, gdy inni idą do starożytnych ruin, więc wstał i ruszył za nimi. Dogonił ich przed wejściem do chramu, lecz nie odzywał się. Obserwował ruiny badawczym wzrokiem. Gdy dotarli na drugie piętro, gdzie było jedynie czworokątne pomieszczenie bez drzwi zatrzymał się, jak pozostali. Gunsesn i Gordian szukali przejścia, więc i Flamel postanowił się przyłączyć. Nie było sensu badać ścian telekinezą, gdyż tym najwyraźniej zajmował się Wielki Mistrz. Mag nie miał do tego tak wyczulonych zmysłów jak wampir. Więc usiadł na ziemi. Był to środek zapobiegawczy, by się nie przewrócić. Następnie zamknął oczy. Wyobrazi sobie, że "jest" energią magiczną. ÂŻe jego ciało jest formą duchową. Słowem, zamierzał skorzystać z projekcji astralnej. "Wyzwolenie" z fizycznego ciała nadeszło szybko. Było to stosunkowo łatwe. Jako że w tej chwili świadomość maga nie była, ograniczona materialnym ciałem, zaczął on "podpływać" do ścian i próbować "przeniknąć" przez nie, by znaleźć miejsce, gdzie mogłoby znajdować się przejście.   

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #192 dnia: 26 Kwiecień 2011, 17:47:59 »
Gunses: Czujesz spore, jeśli nie bardzo silne skupiska energii magicznej.
Gordian: Impuls telekinetyczny uruchomił przełączniki odsłaniając wschodnią ścianę, są tam 4 nie aktywne teleporty.
Zeleris: To samo co Gordian znalazłeś.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #193 dnia: 26 Kwiecień 2011, 17:55:46 »
Zeyfar stał z tyłu trzymając się za pas i obserwując magów. To jedyne co mógł zrobić w tej chwili. W końcu po to tu byli czarodzieje. On miał tylko ich chronić własną piersią i wolał aby tak zostało.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #194 dnia: 26 Kwiecień 2011, 17:57:33 »
Gdy Zeleris znalazł czego szukał impulsem woli natychmiast wrócił do swojego ciała. Chciał poinformować o tym towarzyszy, lecz okazało się że Gordian znalazł przełącznik, co otworzyło przejście. To ułatwiało sprawę dostania się do sąsiedniego pomieszczenia. Teleporty wewnątrz były nieaktywne, lecz był zapewne sposób by je uruchomić. Oczywiście pozostawało jeszcze pytanie, gdzie prowadzą...

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #195 dnia: 26 Kwiecień 2011, 18:00:26 »
-No proszę.- rzekł elf otrzepując rękę z kurzu jaki osiadł na niej gdy elf dotknął ściany.
-Teleporty... Zapewne dracońskie.- rzekł -Chociaż w sumie mogą należeć również do jednego z wampirzych dzieł.- dodał i podszedł jednego z nich i podnosząc rękę nad kamieniem zamknął oczy i uderzył w płytę energią jak zwykło się robić podczas uruchamiania tego typu przejść. Jeżeli to nie zadziała trzeba będzie poszukać innego sposobu.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #196 dnia: 26 Kwiecień 2011, 18:32:09 »
Niestety nie zadziałało.

-No to chyba mamy problem co?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #197 dnia: 26 Kwiecień 2011, 19:48:31 »
Wampir podszedł bliżej, żeby zobaczyć co to za teleporty. Dla wszelkiej pewności rzekł
- Ker'evaa'rvaay Ker'eyset'ztesarle'l! - i w tym samym czasie tuż przed Gunsesem pojawił się gorejący czerwoną aurą Krwawy Kryształ.
Wampir wyciągnął prawą rękę na Kryształ i dotknął go, a w jednym momencie ich dusze połączyły się w jedność, a potem Pan Krwawego Kryształu pogrążył się w wiedzy Starożytnych, których dusze spoczywały w Krysztale Dusz. Wampir przeszukiwał ich wspomnienia w celu odnalezienia czegoś o tajemniczych teleportach przed którymi się znajdował
- Ukerarzet setvaa'r vaaieldaz'etel...!
« Ostatnia zmiana: 26 Kwiecień 2011, 19:51:17 wysłana przez Gunses »

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #198 dnia: 26 Kwiecień 2011, 20:22:57 »
-Ostatecznie możemy i wybić dziurę w posadzce nie Zelerisie?- zażartował elf

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #199 dnia: 26 Kwiecień 2011, 20:28:36 »
Gdy Gunses przywołał Krwawy Kryształ, Zeleris był tym wyraźnie zainteresowany. Nie widział nigdy wcześniej owego reliktu, lecz słyszał niejasne pogłoski. Przez chwile przypatrywał się Kryształowi. Zainteresował go tez sam język w jakim wampir mówił. Brzmiał... dziwacznie. Te rozmyślania przerwał głos Gordiana. Mag spojrzał pod nogi, stuknął butem w posadzkę. 
- Wydaje się solidna... Ale jakby się postarać... - skomentował. - Ale nie można by najpierw zbadać kolejnego poziomu poprzez projekcje astralną, tak by widzieć co tam czeka, a później po prostu się tam teleportować? - zapytał.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #199 dnia: 26 Kwiecień 2011, 20:28:36 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18