Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Partie polityczne
Elrond Ñoldor:
--- Cytat: Sir Julian w 23 Sierpień 2013, 18:04:40 ---Ale i tak Tusku ma problem. Bo właśnie się okazało, że ponad 4 tys członków partii jest wobec niego nielojalna. I co teraz? Może wyrzucić Gowina, ale co z osobami, które go poparły.
Można i tak gdybać, bo frekwencja w wyborach PO wyniosła około 50,42%, więc utrzymuje się na standardzie krajowym.
--- Koniec cytatu ---
To znaczy, ze tylko połowa PO głosowała? Może reszta nie miała odwagi :P
Julian:
--- Cytat: Elrond w 23 Sierpień 2013, 18:08:41 ---To znaczy, ze tylko połowa PO głosowała? Może reszta nie miała odwagi :P
--- Koniec cytatu ---
Tak, tylko połowa PO głosowała. Lekko mnie to zdziwiło. Co jak co, ale frekwencja wyborów na przewodniczącego partii rządzącej powinna być wyższa. Nie miała odwagi, czy po prostu jej się nie chciało? Konfrontacja Gowin versus Tusk była napędzana przez media od paru miesięcy, a to wszystko zakończyło się w parę sekund.
Oglądając całą uroczystość ogłoszenia wyników wyborów, rozwaliło mnie to, że przez 30 minut jakiś tam profesor, czy cholera wie kto rozprawiał na temat różnicy między składaniem głosów elektronicznie, a wyborem w tradycyjny sposób.
Elrond Ñoldor:
Czyli nie dość że zasłona dymna, do czegoś ważniejszego, a co nie chcieli by media ukazały, to jeszcze strach przed wywaleniem z partii. Mogę się założyć, że po prostu woleli nie głosować, bo bali się o swoje stołki. Z jednej strony nie chcą Tuska, z drugiej chcą posadkę. I dlatego nie głosowali.
To to puszczali w TV?
Julian:
--- Cytat: Elrond w 23 Sierpień 2013, 18:48:29 ---Czyli nie dość że zasłona dymna, do czegoś ważniejszego, a co nie chcieli by media ukazały, to jeszcze strach przed wywaleniem z partii. Mogę się założyć, że po prostu woleli nie głosować, bo bali się o swoje stołki. Z jednej strony nie chcą Tuska, z drugiej chcą posadkę. I dlatego nie głosowali.
To to puszczali w TV?
--- Koniec cytatu ---
Nie głosowali, bo mieli w pompie kto wygra, dla nich ważne jest, że pieniążki ze skarbu państwa przychodzą na ich konta. Ich nie obchodzi pod, którym "generałem" będą, czy Genaralissimusem Tuskiem, czy Admirałem Gowinem.
A w której TV mogli to puszczać? Oczywiście, że w rządowej TVN-24
Elrond Ñoldor:
Oczywiście.
Patrz, nikt nie kwapi się do dyskusji o polityce.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej