Tereny Valfden > Dział Wypraw

IV. Frater cruenta vindicare injurias.

<< < (7/37) > >>

Hagmar:
-No no...to wiele wyjaśnia.

Anette Du'Monteau:
-Na jaką, więc metodę się zdecydujesz Aragornie. Widać, że mój pomysł wymagał by zaangażowania pewnych osób.

Hagmar:
-Hmm oddaje go w wasze ręce. Wszak to wam zrobił pranie mózgu.

Istedd:
Rozmowa na temat metod kary dość go zaciekawiła. A kiedy zeszła na tor króla nadstawił ucha bardziej. Z chęcią słuchał wieści o królu, zwłaszcza dlatego, że nie wiedział o nim wiele, a wiedza takowa zawsze się przyda. Chociaż Ergard nigdy nie mieszał się w politykę, która nie tyczyła się jego tyłka. Bo i po co? Zeyfar i Aragorn rozmawiali, a on dalej snuł ideę na zatrzymanie ciepła. Postanowił zabrać głos i tak też uczynił, gdy przywilej obtłuczenia Kwina został im przyznany.
- Wielce to radosne. Zrobił nam pranie mózgu, ale swą słabą wolą naraziliśmy na dyshonor całe Bractwo. - powiedział głosem iście heroicznym i wyprężył pierś dumnie. Ton jego głosu był pewny siebie i pięknie udawany. Każdy mógł połapać się, jaki rzeczywiście jest Istedd po jego paskudnym uśmiechu, jakim obdarzył ich po wypowiedzeniu tych słów.
- Dlatego sugeruję, abyśmy razem obmyślili coś bardzo niemiłego. Co najmniej bardzo niemiłego. - ustosunkował i podrapał się po brodzie zamyślając się nad tym i zapominając na chwilę o zimnie.

Eric:
- W takim razie wymyślcie coś dobrego. Owszem, Kwin narobił mi kłopotów, ale od mózgu się trzymał z daleka. Dlatego ja się powstrzymam od wygłaszania idei, wszak żadnej sam nie mam. Szkoda jednakże, że z wiecznego koszmaru nici. To brzmiało tak... Romantycznie. - zarechotał Diomedes. Kruk wiedział już od brata o królu, tak też nie zdziwiła go dosyć niespodziewana informacja. Dziwiło go jednak, że Anv tak otwarcie o tym mówi, mimo, że znaczyło to, że naprawdę ufa swym kamratom. Diomedes uśmiechnął się w duchu.
- To z tymi jelitami było dobre. - wydukał - Ale jeśli chodzi o cierpienie psychiczne... Hmm... - podparł dłonią podbródek i spojrzał ku ciemnemu niebu - A co, jeśli by tak przedawkował sobie tej czarciej pieczary?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej