Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Skargi i pomyłki
Marduk Draven:
Radni(jasny niebieski kolor).
Seth:
--- Cytat: Marduke Draven w 15 Sierpień 2016, 13:38:01 ---Radni(jasny niebieski kolor).
--- Koniec cytatu ---
Dzięki!
Silion aep Mor:
Chciałem tu rozważyć pewną sprawę a zarazem złożyć skargę na fatalnie działającą Izbę lordów marantu. Ja rozumiem że gracze nie mają czasu wchodzić i że mają swoje życie ale właśnie to jak i w ogóle niska aktywność graczy sprawia że gra się praktycznie nie rozwija, to zaś odstrasza potencjalnych nowych graczy, to jak i wspomniana wcześniej nieaktywność.
Aktualnie izba lordów pracuje nad kartą statku, rozumiem, temat może być trudny do wykonania, nie wiem ale wiem że to nie pierwszy raz gdy izba strasznie długo trzyma projekty. Kiedyś trzymali projekt gracza Anette ponad 2 miesiące gdy czas na oddanie projektu przez nich samych wynosi miesiąc.
Aktualnie od dłuższego czasu, organ ten czyli izba lordów działa jak ślimak obciążając jakikolwiek rozwój gry gdy rozwój ten powinni w zasadzie przyspieszać (chociażby przez projekty graczy).
Myślę że osoby do tego odpowiednie powinny siąść i pomyśleć co zrobić z izbą. Nie pragnę jej usunięcia gdyż pozwala na parę fajnych rzeczy (oczywiście gdyby działała jak należy) trzeba by coś z nią zrobić jak np. usunąć zbędną biurokrację typu, po ustaleniu ostatecznej wersji projektu (ktory i tak krol na biezaco widzi) trzeba mu go przedstawic w specjalnym temacie i on ma na to x czasu (nie pamietam ile to bylo) by go zaakceptowac lub odrzucic. To tylko zbytnio wydluza wszystko.
W czasie gdy mielismy tu mnostwo ludzi moze i bylo to dobre, teraz nie koniecznie...
Powtórze, nie jestem za usunięciem izby ale jeżeli nie będzie sie dało nic z nią zrobić to i to nie będzie złym pomysłem. Dawniej nie było rady, wszystko się załatwiało u króla na pw, było może trudniej ale było też szybciej wdrażane (o ile było na plus i dobrze wykonane).
Dragosani:
--- Cytat: Silion aep Mor w 23 Luty 2017, 22:02:15 ---Chciałem tu rozważyć pewną sprawę a zarazem złożyć skargę na fatalnie działającą Izbę lordów marantu. Ja rozumiem że gracze nie mają czasu wchodzić i że mają swoje życie ale właśnie to jak i w ogóle niska aktywność graczy sprawia że gra się praktycznie nie rozwija, to zaś odstrasza potencjalnych nowych graczy, to jak i wspomniana wcześniej nieaktywność.
Aktualnie izba lordów pracuje nad kartą statku, rozumiem, temat może być trudny do wykonania, nie wiem ale wiem że to nie pierwszy raz gdy izba strasznie długo trzyma projekty. Kiedyś trzymali projekt gracza Anette ponad 2 miesiące gdy czas na oddanie projektu przez nich samych wynosi miesiąc.
Aktualnie od dłuższego czasu, organ ten czyli izba lordów działa jak ślimak obciążając jakikolwiek rozwój gry gdy rozwój ten powinni w zasadzie przyspieszać (chociażby przez projekty graczy).
Myślę że osoby do tego odpowiednie powinny siąść i pomyśleć co zrobić z izbą. Nie pragnę jej usunięcia gdyż pozwala na parę fajnych rzeczy (oczywiście gdyby działała jak należy) trzeba by coś z nią zrobić jak np. usunąć zbędną biurokrację typu, po ustaleniu ostatecznej wersji projektu (ktory i tak krol na biezaco widzi) trzeba mu go przedstawic w specjalnym temacie i on ma na to x czasu (nie pamietam ile to bylo) by go zaakceptowac lub odrzucic. To tylko zbytnio wydluza wszystko.
W czasie gdy mielismy tu mnostwo ludzi moze i bylo to dobre, teraz nie koniecznie...
Powtórze, nie jestem za usunięciem izby ale jeżeli nie będzie sie dało nic z nią zrobić to i to nie będzie złym pomysłem. Dawniej nie było rady, wszystko się załatwiało u króla na pw, było może trudniej ale było też szybciej wdrażane (o ile było na plus i dobrze wykonane).
--- Koniec cytatu ---
Skarga została przyjęta.
Gunses:
Ja w sprawie pomyłek.
Ja, Sill, Themo widzę że każdy z nas popełnia BÂŁÂĄD w wytwarzaniu wzmocnionych przedmiotów. Błąd wynika wg mnie ze złego zapisu w: http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Prawo_Cechowe#Co_daje_tytu.C5.82_rzemie.C5.9Blnika
--- Cytuj ---Chodzi o: rzemieślnik kowalstwa - wykuwane bronie sieczne otrzymują adnotację 'naostrzony' do swojego typu, np. 'naostrzony miecz'
--- Koniec cytatu ---
Analogicznie jest to w pozostałych opisach. Błąd polega na tym, że w statystykach np. broni
--- Cytuj ---Nazwa broni: Karząca dłoń Zartata
Rodzaj: sztylet
Typ: jednoręczny
Ostrość: 23
Wytrzymałość: 30
Opis: Wykuty z 0,65kg srebra o zasięgu 0,3 metra.
--- Koniec cytatu ---
Typ to JEDNORĂCZNY, a Rodzaj to MIECZ. W Zasadach gry powinno być zapisane wg mnie:
--- Cytuj ---rzemieślnik kowalstwa - wykuwane bronie sieczne otrzymują adnotację 'naostrzony' do swojego rodzaju, np. 'naostrzony miecz'
--- Koniec cytatu ---
To pierwsza sprawa. Wystarczy zamienić Typ na Rodzaj, bo wszak lepiej wygląda 'naostrzony sztylet' niż 'naostrzony jednoręczny'.
Druga sprawa. Chciałbym kolegom Sillowi i Themowi przypomnieć o umieszczaniu odpwiedniej adnotacji w swoich wyrobach.
--- Cytat: TheMo w 31 Grudzień 2016, 15:48:49 ---Nazwa odzienia: Lewy naramiennik wikinga
Rodzaj: naramiennik
Typ: zbroja niepłytowa
Wytrzymałość: 34
Opis: Wykuty z 0,95kg stali valfdeńskiej. Wzmocniony.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Silion aep Mor w 01 Styczeń 2017, 04:41:26 ---Wytwarzam: #92
Nazwa odzienia: Zahartowany hełm paladyna z Bractwa ÂŚwitu
Rodzaj: hełm
Typ: zbroja płytowa
Wytrzymałość: 38
Opis: Wykuty z 2 kg srebra. Hełm ten został wykonany z należytą starannością i dbałością o szczegóły przez krasnoludzkiego rzemieślnika w kuźniach Efehidonu. Ponadto został zahartowany dzięki czemu metal stał się o wiele wytrzymalszy.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---rzemieślnik płatnerstwa - wykuwane zbroje płytowe i niepłytowe otrzymują adnotację 'zahartowana' do swojego typu, np. 'zahartowany napierśnik', przez co otrzymują dodatkowo +3 do wytrzymałości (zbroje płytowe) lub dodatkowo +2 do wytrzymałości (zbroje niepłytowe); wytwarzane zbroje miękkie otrzymują adnotację 'wzmocniona' do swojego typu, np. 'wzmocnione rękawice', przez co otrzymują dodatkowe +1 do wytrzymałości.
--- Koniec cytatu ---
Dopisujmy odpowiednie adnotacje "zahartowany" dla płyty i niepłytowych, "wzmocnione" dla miękkich i zapisujecie to w RODZAJU. Chyba, że uznane będzie coś innego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej