Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Skargi i pomyłki
Mantos:
Nie zgrywajcie debili, wiedzieliście, że mamy odzyskać statystyki bo Isu nawet przeliczył je w temacie gdzie konwertował stare statystyki. Zgodził się więc skorzystaliśmy, nie chcieliśmy zaczynać od zera bo to nie była dla nas żadna zabawa, a o to tu przecież chodzi. Jeśli was bawi zarzynanie swojej postaci co drugi krok i zaczynanie od nowa - wasza sprawa, ale darujcie sobie w takim razie to pierdolenie jakie to jest niesprawiedliwe, bo tak naprawdę te statystyki nie mają żadnej realnej wartości poza tym, że można prowadzić bardziej zaawansowany wątek
Anette Du'Monteau:
--- Cytat: Grison w 01 Październik 2012, 22:26:02 ---Grałem dużo dłużej. To po pierwsze. Po drugie... Owszem, dostałem bonus. Dokładnie 2 szkoły magiczne, tak jak mówisz. Przy powrocie, do którego się teraz doczepiasz, Isentor przeliczył te 2 szkoły na talenty i pieniądze. Miałem wybór. Dostać to o czym mówisz, lub rozdysponować na nowo. Wybrałem rozdysponowanie na nowo.
--- Koniec cytatu ---
Tylko nadal masz koło 13 złotych talentów, 19 tyś sztuk złota, a statystyki stoją wybrane. Sam Dyum jak wspomniał też grał od dawna, ale o staty swojej jednej z najlepszych postaci się nie upominał. Wedle mnie wasze postacie psują ten "balans", o który tak ponoć Isentor dbał do tej pory...
Mogul:
Jak był ten temat, to wypowiadałem się, że nie miałbym nic przeciwko. Ale mówiłem to i miałem na myśli fakt, że będą grali starymi postaciami. Tak to bym miał wywalone. Ale to nie są stare postacie, tylko nowe. Więc według mnie, jest tu coś nie halo. Dodatkowo, Grison, grałeś wcześniej, dostałeś jakieś tam dodatkowe statystyki. Nie ważne ile, ale nie zostałeś z niczym. Czyli już dostałeś swoją zapłatę za to, że jesteś. Teraz zacząłeś od nowa grę, nową postacią i dalej dostajesz myki, mimo, że już wcześniej je otrzymałeś.
Grison:
--- Cytat: Vi w 01 Październik 2012, 22:36:40 ---Tylko nadal masz koło 13 złotych talentów, 19 tyś sztuk złota, a statystyki stoją wybrane.
--- Koniec cytatu ---
Może gdybyś przez kilka lat grania zapracował na staty, które nie mieściłyby ci się na dwóch kartkach a4, tak jak mi, to też zostałoby ci tyle talentów. o.O
Nie owijając w bawełnę... Miałem ich w chuj i dostałem odpowiedni od nich odsetek. Jeśli ktoś miał 5 raz mniej, a teraz burzy się, że przy rozdawaniu bonusów otrzymał również mniej, to chyba coś tu jest nie tak. Posługując się staropolskim przysłowiem... Macie pretensje do garbatego, że ma proste potomstwo.
--- Cytuj ---Sam Dyum jak wspomniał też grał od dawna, ale o staty swojej jednej z najlepszych postaci się nie upominał.
--- Koniec cytatu ---
Jedna z najlepszych? ;d Cool story, bro. No ale... Diomek się nie upomniał, a my się upomnieliśmy. Ale heca.
--- Cytat: Mogul w 01 Październik 2012, 22:38:22 ---Jak był ten temat, to wypowiadałem się, że nie miałbym nic przeciwko. Ale mówiłem to i miałem na myśli fakt, że będą grali starymi postaciami. Tak to bym miał wywalone. Ale to nie są stare postacie, tylko nowe. Więc według mnie, jest tu coś nie halo. Dodatkowo, Grison, grałeś wcześniej, dostałeś jakieś tam dodatkowe statystyki. Nie ważne ile, ale nie zostałeś z niczym. Czyli już dostałeś swoją zapłatę za to, że jesteś. Teraz zacząłeś od nowa grę, nową postacią i dalej dostajesz myki, mimo, że już wcześniej je otrzymałeś.
--- Koniec cytatu ---
Tak, pamiętam, że nas poparłeś, dziękuję ci za to. Nie mniej jednak... Teraz mógłbyś czytać dokładnie. Odpisałem Dragosaniemu jak miała się sprawa. Tak jak piszesz... Dostałem statystyki, tak że nie zostałem z niczym. Owszem. I teraz na podstawie tych statystyk, mam te o które toczy się spór. Nie dostałem nic dodatkowego. Po prostu zamieniłem je co do jednego talentu, co do jednej sztuki złota na nowe, tracąc tym samym stare.
Mantos:
Pod jakim względem psują one balans? Bo z tego co wiem to upuszczanie krwi, czy skórowanie nie jest najbardziej zabójczym talentem w grze ;/ Tak, mam mortokineze nie będąc magiem, tak samo jak magowie mogą biegać z mieczami i nikt im tego nie zabroni. (nie jest to również umiejętność czysto magiczna, nie posiada żadnych form inkantacji) Jedna umiejętność ofensywna + 2 specjalizacje walki bronią w moim przypadku więc nie wyolbrzymiaj.
--- Cytat: Mogul w 01 Październik 2012, 22:38:22 ---Jak był ten temat, to wypowiadałem się, że nie miałbym nic przeciwko. Ale mówiłem to i miałem na myśli fakt, że będą grali starymi postaciami. Tak to bym miał wywalone. Ale to nie są stare postacie, tylko nowe. Więc według mnie, jest tu coś nie halo. Dodatkowo, Grison, grałeś wcześniej, dostałeś jakieś tam dodatkowe statystyki. Nie ważne ile, ale nie zostałeś z niczym. Czyli już dostałeś swoją zapłatę za to, że jesteś. Teraz zacząłeś od nowa grę, nową postacią i dalej dostajesz myki, mimo, że już wcześniej je otrzymałeś.
--- Koniec cytatu ---
Powiedz mi co to za różnica czy postać jest stara czy nowa poza jej historią?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej