Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Skargi i pomyłki
Anette Du'Monteau:
Zgadzam się z Dragiem. Mortokineza dla kogoś kto nie posiada zaklęć? Jak to się ma w stosunku do tych co grają magami? Dla kogoś z tym od początku nie ma przeciwnika, którego by nie pokonał. No i dochodzą te umiejętności z różnych organizacji...
Nessa:
To i ja się z Danusią zgodzę. Panowie mi argumenty wyczerpali ;[
Eric:
No chyba oczywiste jest, że inni gracze zaczną się burzyć. Niby to "tylko gra", ale jakoś tak świerzbi pod skórą, jak się widzi, że robi się na postać w nowej odsłonie Marantu kupę czasu, masteruje umiejętności, gromadzi ekwipunek, talenty i złoto , a tu nagle przychodzą dwaj starzy wyjadacze i się dopraszają o stare postacie i ich dobytek. Majątek Grisa jest już w ogóle groteskowo śmieszny. Mógłby własne miasto założyć, skoro same gildie muszą sobie radzić z prawie czterokrotnie mniejszymi sumami na starcie. W takim razie na równych zasadach domagam się przywrócenia mi mojej wcześniejszej postaci, która z oczywistych powodów byłaby teraz najpotężniejszym z wampirów.
Grison:
Ouh. To jakaś zabawna prowokacja, czy na serio? o.O Nie sądziłem, że z Drago odnajduje w sobie konfidencko-zawistne instynkty. Ale cóż...
Wielu z was widziało jak wraz z Mantosem wojowaliśmy z Isentorem o przyznanie nam statystyk. O ile dobrze pamiętam nikt nie zgłaszał sprzeciwów, a wręcz przeciwnie. Byli tacy, którzy nas poparli. Teraz nagle zmieniają zdanie?
--- Cytuj ---Grison i Mantos dostali na star postacie, których wytrenowanie zajmie innym graczom rok, lub nawet dłużej. Do tego dochodzi ten majątek. Z jakiej niby racji?
--- Koniec cytatu ---
Z takiej racji, iż z przerwami, przynajmniej ja, gram sześć lat. Obecne statystyki nie są nawet 1/4 tego co miałem na postaci "Grison" kiedy odszedłem z gry pewien czas temu. Grałem długo i intensywnie. Potem miałem inną postać, z zamienionymi i uszczuplonymi statystykami. Zapracowałem na nie, a teraz po powrocie, otrzymałem (po wielu bojach) mały ułamek tego co posiadałem kiedyś.
--- Cytuj ---Co z tego, że mozolnie rozwijam swoją postać, skoro inni dostają o niebo lepsze statystyki po "powrocie".
--- Koniec cytatu ---
Dostałeś bonus? ÂŚwietnie. Był adekwatny do tego co miałeś na swojej starej postaci? My również dostaliśmy, nazwijmy to "adekwatny", gdyż tak jak wspominałem te statystyki są dużo mniejsze.
Eric:
Ja tam psioczę dla zasady.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej