Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Pomoc związana z grą

<< < (663/665) > >>

Gocha987:
Bardzo fajne pomocne forum dobrze że tu trafiłam bo znalazłam odpowiedzi na wiele pytań. Nie umiem jeszcze w to grać dopiero zaczynam swoją przygodę. Ciekawi mnie to bardzo. Zobaczymy ja mi pójdzie.

Mohamed Khaled:
W razie problemów bądź pytań pisz śmiało, ktoś z graczy z całą pewnością chętnie Ci pomoże! :D Witamy na pokładzie, towarzyszu, czy jak to tam szło :P

Adaś:
Chopaki bo mam pytanie. Troszkę od jakiegoś czasu siedzę w temacie i zastanawiam się - jaka w broni palnej jest u nas różnica w naboju i pocisku? Bo technicznie rzecz biorąc nabój to jest określenie dla amunicji zespolonej. Czyli do takiej stosowanej współcześnie, jak wiemy łuska, spłonka, proch strzelniczy i pocisk. I te cztery elementy tworzą nasz nabój. I teraz jak na moje, tak na chłopski rozum to pocisk powinniśmy klasyfikować jako zwykłą kule, jak w przypadku rozdzielnego ładowania. A z tego co pamiętam my jesteśmy na etapie rozdzielnego ładowania. Więc chciałbym wiedzieć jaka jest u nas różnica, bo trochu się gubię.
Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Patty:
W marancie nabój jest do pistoletu a pocisk do muszkietu.

Adaś:
Dobra, kumam. Dzięki za wyjaśnienie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej