Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Pomoc związana z grą
Melkior Tacticus:
--- Cytat: Patty w 26 Czerwiec 2020, 18:03:44 ---W marancie nabój jest do pistoletu a pocisk do muszkietu.
--- Koniec cytatu ---
Mimo iż to bez sensu :D
Adaś:
Trochę jest bez sensu, bo teoretycznie kaliber karabinowy/muszkietowy bez problemu może pasować do pistoletu i odwrotnie. A my że nie mamy jakiś rozpisek o średnicy wewnętrznej lufy, to moglibyśmy uznać, że to jest jeden pieron i każda lufa czy w pistolecie, czy w muszkiecie ma ten sam kaliber. Bo nie ma sensu się rozdrabniać na określanie średnicy lufy każdego muszkietu czy pistoletu na Valfden.
Patty:
--- Cytat: Melkior Tacticus w 26 Czerwiec 2020, 20:55:49 ---Mimo iż to bez sensu :D
--- Koniec cytatu ---
Tak naprawdę większość broni palnej tutaj jest nieco bez sensu - muszkiet funkcjonuje jako karabin snajperski, mimo że realnie celność tego typu broni była śmieszna i dlatego używano jej tylko w oddziałach strzelców.
--- Cytat: Adaś w 27 Czerwiec 2020, 07:23:15 ---Trochę jest bez sensu, bo teoretycznie kaliber karabinowy/muszkietowy bez problemu może pasować do pistoletu i odwrotnie. A my że nie mamy jakiś rozpisek o średnicy wewnętrznej lufy, to moglibyśmy uznać, że to jest jeden pieron i każda lufa czy w pistolecie, czy w muszkiecie ma ten sam kaliber. Bo nie ma sensu się rozdrabniać na określanie średnicy lufy każdego muszkietu czy pistoletu na Valfden.
--- Koniec cytatu ---
No nie ma sensu, ale też pociski do muszkietu są większe niż te do pistoletu - ale czy też trzeba to zmieniać? W tej chwili broni palnej używają ze 4 postaci może, z czego muszkietu i pistoletu jednocześnie żadna.
Adaś:
Wiesz ja nie kwestionuje tego, ja zapytałem żeby mieć pewność jaka jest różnica u nas. A to czy chcemy żeby to było realistyczne, czy takie jak mamy to już zależy od wszystkich.
Swoje racje przedstawiłem, ale nie będę się kłócił jak będzie tak jak jest.
Isentor:
Byłbym raczej za ułatwieniem nam życia i ujednoliceniem amunicji do broni sprowadzając ją tylko do kul.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej