Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Pomoc związana z grą

<< < (583/665) > >>

Evening Antarii:
[member=1]Isentor[/member]  Ale przypadkowy post mógłbyś usunąć...

Canis:
[member=26129]Rodred[/member]  [member=312]Dragosani[/member]

--- Cytat: Dragosani w 11 Styczeń 2016, 16:22:09 ---Jako Kanclerz Koronny, na prośbę Wielkiego Lorda Elekta, mam zaszczyt ogłosić, że zakres dopuszczalnych czynności na wyprawach został rozszerzony. Dopuszcza się:

1. Naukę na wyprawach, ale tylko i wyłącznie tego co mamy normalnie dostępne. Taka nauka kosztuje tyle samo w grzywnach jak i talentach. Taka nauka powinna być przeprowadzona odpowiednio fabularnie i nie byle jak, byle szybko.
2. Otrzymywanie przedmiotów różnego rodzaju jako nagród za wyprawę. Każdy taki przedmiot musi być uprzednio w pełni przygotowany i przedstawiony Izbie Kontroli, za którą odpowiedzialni są Lordowie. Przedmiot można zgłosić w temacie "Propozycje ekwipunku dla Izby Lordów" znajdującym się w Drakońskim Teleporcie. Dopiero po zaakceptowaniu przedmiotu przez Izbę Kontroli może on zostać wpisany jako nagroda.

Dziękuję.

--- Koniec cytatu ---

Rozumiem więc to że:

ad.1. Izba wypracowała zasady, w których informuje jak prowadzący wyprawę ma informować w podsumowaniu wyprawy o utracie danego talentu przez gracza i odliczonych na naukę grzywnach? Zostało to naniesione gdzieś na wiki? Czy to tak na dziko tylko w  informacjach :P 

ad.2. Więc teraz robiąc wyprawę i chcąc dać pamiątkę fabularną niemającą znaczenia w uniwersum a będąca pamiątką jak na przykład stary pozłacany posążek z bogatym opisem jego przeszłości i walorów estetycznych -> przekładające się na fabularną pamiątką po jakimś wydarzeniu, jakimś zadaniu ma być zawsze zgłaszany izbie... w temacie, publicznie... - Może scenariusze wypraw też publicznie zamieszczać będziemy? :) = No żeście oczadzieli... Będziemy ujawniać wam przedmioty mające znaczenie w wątkach długo falowych i tłumaczyć po co na co to i w ogóle? to ma sens jakiś robienie takich rzeczy? Pozyskiwanie już dawno jest prowadzone i dobrze opisane: Pozyskiwanie przedmiotów. Więc o co tu kurna chodzi?

Rodred:
ad. 1.
Uznałem to za tak mało ważne i domyślne, że nie bawiłem się w dodatkową informację na wiki. Jeżeli uważacie, że tak nie jest mogę nanieść poprawkę.

ad. 2.
Ta nowa opcja tyczy się przedmiotów, które wcześniej nie mogły być w ogóle dostępne jako nagroda. Mam na myśli to, że przedmioty fabularne można nadal, tak jak było poprzednio rozdawać bez pośrednictwa Izby. Co do zgłoszenia nie jawnie jakiegoś przedmiotu nie fabularnego zawsze można uzgodnić taką opcję z Wielkim Lordem. 

Canis:

--- Cytat: Rodred w 11 Styczeń 2016, 16:47:47 ---ad. 1.
Uznałem to za tak mało ważne i domyślne, że nie bawiłem się w dodatkową informację na wiki. Jeżeli uważacie, że tak nie jest mogę nanieść poprawkę.

ad. 2.
Ta nowa opcja tyczy się przedmiotów, które wcześniej nie mogły być w ogóle dostępne jako nagroda. Mam na myśli to, że przedmioty fabularne można nadal, tak jak było poprzednio rozdawać bez pośrednictwa Izby. Co do zgłoszenia nie jawnie jakiegoś przedmiotu nie fabularnego zawsze można uzgodnić taką opcję z Wielkim Lordem.

--- Koniec cytatu ---

ad.1. Przypominam wielkiemu lordowi, że zasady gry go tak samo obowiązują jak PiS konstytucja, więc to masz pan do poprawy: Zasady uczestnictwa w wyprawie

ad.2. poprawiacie więc zapis: Pozyskiwanie przedmiotów i wyjaśnijcie o co wam chodzi.

Po co są więc te zasady gry an wiki, skoro wam wystarczy walniecie posta na forum i szczęśliwi. Jeżeli wnosicie zmiany to też w zasadach informując o nich ;/

Dragosani:
Też byłbym za tym, aby dodać coś w Zasadach o wzorze takowej nauki. Np. w poscie akceptacji nauki, oraz podsumowującym wyprawę wzmiankę:

Gracz_1 nauczony: umiejętność_x, tracisz 1 brązowy talent.

Jeśli zaś chodzi o jawność omawianych z Izba przedmiotów to...

[hide group=1,66]Po to mamy ukrytą treść. [/hide]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej