Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Pomoc związana z grą
Canis:
--- Cytat: Dragosani w 11 Styczeń 2016, 16:56:16 ---Też byłbym za tym, aby dodać coś w Zasadach o wzorze takowej nauki. Np. w poscie akceptacji nauki, oraz podsumowującym wyprawę wzmiankę:
Gracz_1 nauczony: umiejętność_x, tracisz 1 brązowy talent.
Jeśli zaś chodzi o jawność omawianych z Izba przedmiotów to...
Ta treść jest ukryta i nie może zostać zacytowana.
--- Koniec cytatu ---
jawność, nie po to człowiek kreuje wątki dla szerokiej rzeszy graczy nieograniczonej niczym tylko chęciami, by wyjawiać komukolwiek po co coś robi. wówczas bezsensu jest robienie wątków dotyczących całej gry, skoro z każdym przedmiotem mam gdzieś iść i się tłumaczyć. wówczas mija się to z jakimkolwiek celem. Jeżeli ot o chodzi by psuć sobie i innym rozrywkę która została skutecznie poprawiona zniesieniem scenariuszy i właśnie akceptowaniem takich rzeczy, teraz wracaciena poprzednie tory.
tu nie chodzi o bycie za czy bycie przeciw.
Każdy opiera się an zasadach gry, one nie mogą być sprzeczne z tym co sobie izba nagle ustanowi, a jeżeli ustawia zmiany dotychczasowej doktryny działań to musi zmienić sprzeczne informacje. Dotąd nauka była nie możliwa na wyprawie, chyba ze takie typu awanse jak anielski dar itd. Teraz zachodzi zmiana i należy nanieść ja na wiki by każdy kto powróci mógł się z tym normalnie zapoznać sprawdzając zasady a nie szukając co jeden lord z drugim dziś wymyślili a jutro w innym temacie zanegują, by w jeszcze innym powrócić do tej intencji.
Piszę to prosząc o pomoc, niech ktoś wyjawi mi jaki jest pozytywny cel takich zmian, to pierwsze ejst poytywne ale wymaga zmienienia zasad i super będzie,
ale drugie to tylko degradacja sensu i przyjemności z gry.
Marduk Draven:
I jakby się teraz odbywała ta nauka w czasie wypraw? ÂŻe uczymy się bezpośrednio na wyprawie, u prowadzącego?
Jeśli tak to jakby to wyglądało?(Przykładowy dialog)
Rodred:
Sal. Skoro dotychczas dało się tworzyć wątki dotyczące całej gry to da się nadal. To co zostało dodane w żaden sposób nie ogranicza dotychczasowych możliwości. Jeżeli słowo " przedmioty fabularne" we wpisie ci to zasugerowało mimo iż wyżej jest wyraźnie napisane "Każdy gracz może dowolnie rozwijać system RPG Marant swoimi projektami, dopóki nie ingerują one w mechanikę i uniwersum gry." w co zaliczają się przedmioty fabulerne, to właśnie podjąłem odpowiednie kroki by to słowo stamtąd usunąć. Teraz nie powinno być nieporozumień.
Odpowiednie wpisy na wiki zostaną dodane po skonsultowaniu ich treści z pozostałą częścią lordów.
EDIT: Marduke ta informacja będzie na wiki w momencie gdy skończymy formułować jej treść.
Canis:
--- Cytat: Rodred w 11 Styczeń 2016, 17:18:13 ---Sal. Skoro dotychczas dało się tworzyć wątki dotyczące całej gry to da się nadal. To co zostało dodane w żaden sposób nie ogranicza dotychczasowych możliwości. Jeżeli słowo " przedmioty fabularne" we wpisie ci to zasugerowało mimo iż wyżej jest wyraźnie napisane "Każdy gracz może dowolnie rozwijać system RPG Marant swoimi projektami, dopóki nie ingerują one w mechanikę i uniwersum gry." w co zaliczają się przedmioty fabulerne, to właśnie podjąłem odpowiednie kroki by to słowo stamtąd usunąć. Teraz nie powinno być nieporozumień.
Odpowiednie wpisy na wiki zostaną dodane po skonsultowaniu ich treści z pozostałą częścią lordów.
EDIT: Marduke ta informacja będzie na wiki w momencie gdy skończymy formułować jej treść.
--- Koniec cytatu ---
Ty nadal nie kapujesz.
To wszystko co nasmarowaliście tego popołudnia co kto gdzie komu ma zgłaszać powinno zostać zamknięte i uznane za nieważne do momentu naniesienia zmian w zasadach gry i poprawnemu naniesieniu informacji.
To wszystko nie obowiązuje póki nie ma w zasadach gry :P . Gratuluję wpadki. Bo inaczej tego nazwać się nie da. Według mnei w mojej opinii i to powinien ogłosić sędzia - w sensie to co teraz napisałem, że jest nieważne ;/ .
Marduk Draven:
Ponawiam pytanie. Czy kuszę można naciągnąć na wyprawie za w czasu? W sensie, naciągnąć ją i odłożyć po czym gdy przychodzi walka po prostu położyć bełt i strzelić?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej