Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Petycja

<< < (2/3) > >>

Devristus Morii:
Psy i koty to też co innego niż kurczaki. Nie powiesz, że nie? Nadal twierdze, że warto walczyć dla nich, przynajmniej o humanitarne zabijanie.

Wczoraj pokazywałem Ci zdjęcie jej siostry.

Gordian Morii:
Humanitarny znaczy w sposób ludzki, więc musisz przyznać, że to nie realne. Każdy pies,kot,kurczak,komar (właśnie ciekawy jestem czemu nie ma jakiegoś zielonego,który ujmie się za komarami) i inne kretoszczury musiałyby być zabijane ja wiem;/ na krześle elektrycznym? czy może strzałem w głowę ewentualnie zagazowywane co w państwach biednych jest nie realne. Gdybyś był takim głodnym chińczykiem to robiłbyś to samo bez względu na to czy miałbyś pod ręką kawałek kołka czy pół cegły. Oczywiście nie stwierdzam, że to pochwalam czy coś ale sądzę, że świata nie zmienimy a o tej akcji słyszałem już baaardzo dawno.

Devristus Morii:

--- Cytuj ---komar (właśnie ciekawy jestem czemu nie ma jakiegoś zielonego,który ujmie się za komarami)
--- Koniec cytatu ---

Jeśli chciałeś się pośmiać to Ci się nie udało. Wymieniając tutaj komara porównałeś człowieka do deski klozetowej. Komary nie mają nawet mózgu w odróżnieniu do ssaków, które już go posiadają.

--- Cytuj ---być zabijane ja wiem;/ na krześle elektrycznym? czy może strzałem w głowę ewentualnie zagazowywane co w państwach biednych jest nie realne
--- Koniec cytatu ---

Jeśli dla ciebie humanitarne zabijanie kojarzy z krzesłem elektrycznym to masz dziwne pojęcie. Humanitarne zabijanie polega na szybkim i prawie bezbolesnym zabijaniu, a nie jak można zobaczyć na filmiku: żywy pies gotowany aż do śmierci.
Wracając do krzesła elektrycznego to jest to sposób pół humanitarny, ponieważ przed samą śmiercią osobnik odczuwa ból nie do zniesienia.

--- Cytuj ---Gdybyś był takim głodnym chińczykiem to robiłbyś to samo bez względu na to czy miałbyś pod ręką kawałek kołka czy pół cegły. Oczywiście nie stwierdzam, że to pochwalam czy coś ale sądzę, że świata nie zmienimy a o tej akcji słyszałem już baaardzo dawno.
--- Koniec cytatu ---

Widzę, że nie zagłębiłeś się w ten temat tylko postanowiłeś stwierdzić: nie damy zmienić świata, nie próbujmy, bo po co. Nie chce mi się. Ludziom z podobnym myśleniem mówię: Jeśli wszyscy by tak myśleli jak Ty to jaki świat mielibyśmy? Bo po co robić coś co mogłoby zmienić świat? Każdy krok choć malutki jest ważny w tej zmianie i warto próbować zawsze.

Głupie jest twoje porównanie do głodnego chińczyka, ponieważ nie mówimy tu o chińczykach w ogromnej biedzie. Tylko tym zajmują się specjalne firmy, które obdzierają te zwierzęta ze skóry i robią z nich futra itd. albo gotują na żywca i dostarczają do restauracji, sklepów itd. Jeśli chcesz taki coś prowadzić to nie tak, żebyś był potworem, morderca bez uczuć.

Isentor:

--- Cytat: Devristus w 27 Lipiec 2010, 17:11:00 ---Psy i koty to też co innego niż kurczaki. Nie powiesz, że nie? Nadal twierdze, że warto walczyć dla nich, przynajmniej o humanitarne zabijanie.

--- Koniec cytatu ---
Co innego ale wiesz, że tego nie da się upilnować. Dla mnie to taka walka z wiatrakami. Poczciwy pomysł ale co najwyżej przyśpieszający słodkie ekolożki o szybsze bicie serduszek i nic poza tym. Ewentualnie kogoś ruszy sumienie i palnie psu w łeb z pistoletu na bydło zamiast gotować biedaka na żywca.

--- Cytat: Devristus w 27 Lipiec 2010, 17:11:00 ---Wczoraj pokazywałem Ci zdjęcie jej siostry.

--- Koniec cytatu ---
Jeśli ma równie piękne oczy co jej siostra pogratulować. ;D

--- Cytat: Gordian w 27 Lipiec 2010, 20:17:39 ---Powiem Ci tak. Jak rozwiążesz wszystkie problemy nękające ludzkość: czyli wojny, rasizm, nienawiść brak tolerancji, głód, cierpienie niewinnych, epidemie to pierwszy stanę w obronie zwierząt.

--- Koniec cytatu ---
I awarie hostingu.

Gordian Morii:
Humanitarne zabijanie kojarzy mi się z zabijaniem takim jak zabijani są ludzie skazani na karę śmierci. Więc krzesło i strzał w głowę (trucizna odpada bo tego kurczaka mają zjeść w przyszłości).
Ale dobra powiedz mi jak zabić, żeby ten pies czuł się komfortowo ginąc?

2000V nie pozwala na jakiś zbytni ból. W pierwszych impulsach mózg zostaje zniszczony więc, przypuszczam, że nie ma czasu na ból.

Powiem Ci tak. Jak rozwiążesz wszystkie problemy nękające ludzkość: czyli wojny, rasizm, nienawiść brak tolerancji, głód, cierpienie niewinnych, epidemie to pierwszy stanę w obronie zwierząt.
Dlaczego staramy się zmieniać świat zaczynając od spraw, które nie są jakoś szczególnie ważne? Powiedz mi co ja  mogę zrobić i co da ta moja petycja jeśli za tym zabijaniem zwierząt stoi taka szycha, że mu to wszystko zwisa? Myślisz, że taki wielki boss nagle zmieni się bo będzie naciskany? On powie, że jest tylko odbiorcą skór a to co dzieje się z nimi wcześniej jego nie obchodzi.
A co do tych, którzy maltretują te zwierzęta. Niestety ale oni raczej nie robią tego dla przyjemości. To ich praca, za którą dostają wynagrodzenie. A te pieniądze służą na życie dla rodziny tego robotnika. Co on może zrobić? Zbuntować się? Wywalą go a na jego miejsce przyjdzie inny.

A co do tego ostatniego zdania to nie wiem co chcesz przez to powiedzieć. Mi osobiście jest żal tych psów i kotów i innych zwierząt ale wiem, że są sprawy ważniejsze niż ta tutaj a ponadto jej rozwiązanie jest bardzo trudne.

A ten komar to był sarkazm. Wszyscy Eko chronią naturę ale jak jakiś komar siądzie im na ręce od razu 'pac'. Więc to co robią zakrawa niejako na hipokryzję albo swego rodzaju rasizm.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej