Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Petycja
Serail:
--- Cytuj ---Cóż nie da się tego wytępić jak nie da się wytępić serka lub innego zła Smutny .
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---Jeśli chciałeś się pośmiać to Ci się nie udało. Wymieniając tutaj komara porównałeś człowieka do deski klozetowej. Komary nie mają nawet mózgu w odróżnieniu do ssaków, które już go posiadają.
--- Koniec cytatu ---
Ale są żywymi stworzeniami, zatem jeśli deska klozetowa - na równi z człowiekiem - potrafi ułożyć puzzle przedstawiające jakąś cycatą pielegniarę, to wtedy tak - twoje porównanie byłoby dobre.
Grison:
Serailowi się na the modders i arcanii tematy skończyły. ;/
Co do samego tematu to ciekawy i odważny. Podpiszę się, bo jakiś czas temu oglądałem program o uboju zwierząt i dosyć mieszane uczucia we mnie wywołał. Nie chce mi się pisać szerzej. ;/
Serail:
--- Cytuj ---Serailowi się na the modders i arcanii tematy skończyły. ;/
--- Koniec cytatu ---
Zainstalowałem sobie najnowszą POperę i zawsze jak chcę tam wejść mi błąd wyskakuje:
;/
Ogólnie Grisku nie podzielam twojego zdania. Jeśli jakaś istota nie potrafi zatroszczyć się o swój własny owłosiony tyłeczek, to znaczy, że nie przetrwałaby w świecie bez ludzi, gdzie panowałaby selekcja naturalna, zatem dlaczego mają przetrwać w świecie ludzi?
Spójrz:
To człowiek. Dla ułatwienia dodam, że martwy. Czy myślisz, że jakiś pierdolony rezus przejął się losem tego delikwenta? Zatem, wytłumaczcie mi, z jakiej racji ja mam przejmować się losem jakiegoś kota w garnku u chińczyka, któremu ten przysmak odpowiada. O!
Obrazek z Sadysty się zjebał.
Grison:
--- Cytat: Serail w 29 Lipiec 2010, 00:53:33 ---Ogólnie Grisku nie podzielam twojego zdania. Jeśli jakaś istota nie potrafi zatroszczyć się o swój własny owłosiony tyłeczek, to znaczy, że nie przetrwałaby w świecie bez ludzi, gdzie panowałaby selekcja naturalna, zatem dlaczego mają przetrwać w świecie ludzi?
Spójrz:
To człowiek. Dla ułatwienia dodam, że martwy. Czy myślisz, że jakiś pierdolony rezus przejął się losem tego delikwenta? Zatem, wytłumaczcie mi, z jakiej racji ja mam przejmować się losem jakiegoś kota w garnku u chińczyka, któremu ten przysmak odpowiada. O!
--- Koniec cytatu ---
Obrazki nie wczytały się. :P Może to i dobrze. ;/
Ale... Ale... Nie przejmuję się losem wszelakich zwierzątek jako tako. Dajmy na to... ÂŚwinia żyje po to żeby ją utuczyć, po czym pierdolnąć obuchem w łeb i zjeść. Podobnie krowa. Daje mleko póki może, a gdy przestaje być potrzebna właścicielowi - zostaje sprzedana do ubojni. To już naturalna kolej rzeczy. Chodzi mi raczej o to żeby ich przewóz i śmierć nie były ciężkie. W Chinach np. zwierzęta są zabijane niską dawką prądu, co za tym idzie traktowane są nim przez kilka minut zanim umrą. Następnie wrzucane do kotłów z wrzącą wodą, aby skórę łatwo było ściągnąć. Niekiedy stworzenia te jeszcze żyją. Chyba każdy słyszał o co niektórych polskich ubojniach koni (było o tym głośno ze 2 lata temu), które wożą stare zwierzęta w warunkach takich, aby zdechły zanim zostaną dowiezione.
Btw. Serailku, masz w domu jakiegoś ślicznego kotka, lub pieska? :*
Hau, hau :* I jak tu ich nie kochać? :P
Patty:
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że podpisałem się w petycji. Nie jestem może jakoś bardzo tym wszystkim poruszony, bo mimo wszystko zawsze takie sprawy mniej nie interesowały, ale podpisałem się. Zauważyłem za to, że Devristus jest w to bardzo zaangażowany i dobrze orientuje się w temacie. Szczerze mówiąc, nieco mnie zaskoczył, ale pozytywnie. Sam temat uważam za warty poruszenia. Znalazłem nawet demot o dość podobnej tematyce. W zasadzie dotyczy wyborów, ale mam wrażenie, że tutaj jest raczej na miejscu.
Te sprawy są czasem nagłaśniane. Choć uważam, że coś takiego powinno się zmieniać, mam wrażenie, że wiele nie zdziałamy. Mimo to trzeba próbować.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej