Tawerna Gothic > Serwis

5 lat Tawerny Gothic

<< < (3/4) > >>

Russel:
Fajnie, fajnie, tylko szkoda, że jakoś już nie widuje Isentor'a, Raspev'a, Bobba Fet'a i innych znanych z czasów, kiedy jeszcze była stara szata graficzna forum ( Ta z Xardasem w tle na górze ). Wtedy to ta stronka miała jakiś klimat, a teraz jest tu jakoś pusto, a stronką jako jedyny zajmuje się Robben. Dziękuje Ci za to i powodzenia. Mam nadzieje, że pojawią się tutaj jacyś nowi redaktorzy i to forum ożyje, bo jest tutaj jak na wymarciu. Ale ja odnosze takie wrażenie w porównaniu ze dawnymi czasami. Ale po premierze Arcanii powinno się to zmienić.

Pozdrawiam.

P.S. Czy te forum nie może mieć dawnej oprawy graficznej ? Tamta była lepsza. :/

Isentor:
Ze szatą graficzną jest tak, że nigdy wszystkim nie dogodzisz. Ale myślę, że w tej sprawie będzie w czym wybierać.

Russel:
No tak, ale można by było ją przywrócić na jakiś czas. Zobaczylibyśmy jak by się przyjęła i może by to coś zmieniło w klimacie forum, bo ja jak i innych moi kumpli sądzimy, że tamta oprawa była zaczepista. Oczywiście osoby które siedzą na Tawernie od czasu zmienienia szaty graficznej, mogą się burkać, że "Ta nowa z Xardasem jest do dupy! Tamta była lepsza", bo tak po prostu jest, że wszystko co stare jest dobre i czasem ciężko jest nam się przestawić na nowe zmiany ( pamiętam nowy nr CDA 02/2010 - uważałem, że wszystkie zmiany są beznadziejne, ale teraz się już do tego jakoś przyzwyczaiłem, chociaż brakuje mi działu GameWalker :/ ). A więc według mnie, można by przywrócić starą szatę graficzną, chociaż to i tak może nic nie zmienić, bo chcę zaznaczyć, że mam czasem wrażenie, iż wszystkie tematy związane z poszczególnymi częściami gothic'a zostały już przegadane. No bo poco pisać po raz etny o tym "Jaki jest twój ulubiony potworek, a jaki najgorszy" ? Przykładem może być to, że przed premierą Gothic 3 Zmierzch Bogów, na forum też było jakoś tak pusto, a po premierze znów zaczęło być tutaj sympatycznie. Ale trzeba też wziąć pod uwagę to, że nowe części gothic'a kiedyś przestaną już wychodzić ( chociaż po Final Fantasy XIII nie jestem tego pewien na 100 % :P ) i wcześniej czy później wszystkie strony fanowskie o Gothic'u umrą. Trzeba się z tym pogodzić, ale póki ten dzień jeszcze nie nadszedł trzeba się cieszyć tym co mamy i spokojnie poczekać do premiery Arcania: Gothic 4. Bądź co bądź wydaje mi się, że to forum ma w sobie to "coś" co sprawia, że warto mimo wszystko te paręnaście minut dziennie gałkami ocznymi po nim poprzesuwać. :) A więc jestem dobrej myśli i mam nadzieje, że to forum wróci do dawnej świetności i będzie tutaj tak przyjemnie jak dawniej. ÂŻyczę to Sobie i Wam. Powodzenia. :)

A i wspomnę jeszcze o jednej rzeczy, która sprawiała, że chciało się pisać na tym forum. Kiedyś były rangi które się zmieniały wraz tym, ile miałeś napisanych postów. Widzę że teraz też są jakieś rangi ( Szlachta, Patron, Weteran itd. ), ale tamte były lepsze. Zaczynałeś bodajże od "Przybysza" poprzez "Kopacza" i tak się mknąłeś w górę, aż zostałeś Palladynem i zdobywałeś takie czarne kwadraciki, które znajdywały się pod twoim nickiem. To sprawiało, że chciało się rywalizować z innymi na tym forum, często pisałem posty by przeskoczyć na nową rangę. Teraz widzę jest coś podobnego, ale jakoś jest to dla mnie obojętne i nie ma takiego klimatu jak kiedyś. To też możecie przywrócić. :P

Patty:
I ja się wypowiem. Na forum zarejestrowałem się w listopadzie 2007 roku, co uważam za dość długi czas. Jakkolwiek z początku nieco noobiłem, a mój nick brzmiał... inaczej, wydaje mi się, że te czasy minęły. Na forum udzielałem się z większym i mniejszym zaangażowaniem, ale trzymam się nadal. Dostałem nawet posadę redaktora, którą piastuję niemal 2 lata. Weterana nie mam i szczerze mówiąc jakoś mi go nie brakuje, aczkolwiek nie odmówiłbym, gdybym go dostał. Cieszę się, że Tawerna trwa nadal mimo przeciwności, jak choćby niewielu użytkowników. Mam nadzieję, że będzie "żyć" dalej, bo atmosfera tutaj jest wspaniała, aż miło posiedzieć. Chociaż brakuje mi trochę "Sylwestra z TG". Niezapomniane przeżycie.

Isentor:

--- Cytat: Russel w 30 Lipiec 2010, 09:10:38 ---No tak, ale można by było ją przywrócić na jakiś czas. Zobaczylibyśmy jak by się przyjęła i może by to coś zmieniło w klimacie forum, bo ja jak i innych moi kumpli sądzimy, że tamta oprawa była zaczepista.

--- Koniec cytatu ---
Styl, o którym mówisz był przeznaczony na IPB, inny skrypt forum. Dlatego nigdy do niego nie powróciliśmy, gdyż jest to technologicznie niemożliwe. Możemy co najwyżej wykonać na nowy skrypt substytut przypominający stary styl. Jednak to już nie będzie to samo w stosunku 1:1. :)

--- Cytat: Russel w 30 Lipiec 2010, 09:10:38 ---A i wspomnę jeszcze o jednej rzeczy, która sprawiała, że chciało się pisać na tym forum. Kiedyś były rangi które się zmieniały wraz tym, ile miałeś napisanych postów. Widzę że teraz też są jakieś rangi ( Szlachta, Patron, Weteran itd. ), ale tamte były lepsze. Zaczynałeś bodajże od "Przybysza" poprzez "Kopacza" i tak się mknąłeś w górę, aż zostałeś Palladynem i zdobywałeś takie czarne kwadraciki, które znajdywały się pod twoim nickiem. To sprawiało, że chciało się rywalizować z innymi na tym forum, często pisałem posty by przeskoczyć na nową rangę. Teraz widzę jest coś podobnego, ale jakoś jest to dla mnie obojętne i nie ma takiego klimatu jak kiedyś. To też możecie przywrócić. :P

--- Koniec cytatu ---
Ależ rangi nie zniknęły, nadal istnieją. Jest ich nawet więcej niż dawniej. Po protu forum nie wyświetla rangi zależnej od postów jeśli masz przypisaną grupę, w twoim przypadku szlachtę. Można to oczywiście zmienić tak by forum wyświetlało grupę a pod nią rangę. O ile chcecie takiej zmiany.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej