Tereny Valfden > Dział Wypraw

Poszukiwanie Altaira Cz. 2 - Zwieńczenie procesu.

<< < (2/9) > >>

Anv:
A Anv się teleportował tam właśnie.

Canis:
znalazłem świece i zapaliłem je, rozłożyłem po ścianach, aby rozświetlić pomieszczenie główne w domu i czekałem na pozostałych...

przybyli...

- Moi piękni... coś jest nie tak... jest oznaczenie 4 lokacji, 4 świątynie, czy grobowce, mauzolea, czy jak zwał tak zwał. ale brak wyjaśnienia znaczenia tego wszystkiego, może wyjaśnienia co mają oznaczać te kryształy dusz, i położenie ostatniej świątyni. tak myślę. trzeba by przeszukać resztę domu, chyba jest tu strych albo piwnica? jeśli możecie to sprawdźcie, ja by się w tym czasie przygotował do rytuału,

Sado:
- To ja idę sprawdzić czy jest tu jakiś strych - powiedział Sado i zaczął szukać na górze, przypominając sobie, że krew ciekła też z sufitu.

Anv:
- To ja idę na dół. - stwierdził krótko wampir, który i tak wyboru już nie miał. Bł pewien, że podobnie jak i w każdym mieszkaniu jest i tu piwnica. Gdy znalazł wejście zszedł na dół i zaczął się rozglądać.

Canis:
Sado: zobaczyłeś, że na korytarzy, łączącym te trzy pokoje u góry, jest klapa prowadząca na strych, ściekała z niej krew...

Avarunis: Zejście do piwnicy znalazłeś w kuchni, drzwi nie były pokryte krwią, ani też nią nie ociekały, gdy zszedłeś na dół, zobaczyłeś, że przy ścianach latają sobie świetliki, a ściany są pokryte podobnymi na wzór napisami jak w pozostałych pomieszczeniach, napisane krwią, lecz nie ma jej ani na podłodze, ani nic w tym stylu...

- No jasne... zapomniałem wziąć z pakty przedmioty do odprawienia rytuału... może Alt miałby coś co by mogło zastąpić... - zacząłem przeszukiwać jego salonik, znalazłem skrzynię i szafę. w skrzyni znalazłem 3300 szt. złota, otworzyłem szafę i znalazłem resztę jego ekwipunku, ostrze valfden 3, Valfdeńską kuszę 3, wraz z 100 bełtami z żelaza. Zabrałem i położyłem na stole, jako nagrodę do podziału.

poszedłem do kuchni i przeszukałem ją, znalazłem kielich do wina oraz butelkę krwistoczerwonego wina, również zabrałem i położyłem na stole w salonie....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej