Tereny Valfden > Dział Wypraw
Poszukiwanie Altaira Cz. 2 - Zwieńczenie procesu.
Sado:
Dracon otworzył klapę i ostrożnie wszedł, bądź wleciał, jeśli było wysoko, na górę.
Canis:
W każdym bądź razie, gdy otworzyłeś klapę, niczym wodospad, zaczęła spływać krew z poddaszu. Gdy spłynęła wleciałeś na górę, aby nie pobrudzić łapek. zobaczyłeś, ze jest to jedno wielkie pomieszczenie, zaś i tak calutkie ściany zapisane są, przy ścianach lezą rozczłonkowane ludzkie ciała, przy jednej ścianie 3 głowy, przy drugiej 3 pary rąk i nóg i 3 3x tułowia
Sado:
- Nieźle... - powiedział Dracon, po czym zleciał w dół, by zawiadomić Canisa.
- Na strychu mamy jeszcze jedną masakrę. Wyjątkowo brutalną.
Anv:
Anvarunis wrócił do Canisa.
- W piwnicy, podobnych symboli jest na ścianach więcej. Wszystkie tak jak tu wypisane krwią, lecz nigdzie na podłodze i suficie jej nie ma.
Canis:
- bardzo dobrze. czyli jak się domyślam, to co odkrył Anv, to jest symbolika i znaczenie kamieni, kryształów czy co to tam miało być. Natomiast Sado odkrył miejsce piątej świątyni... czyli jest 5 miejsc oznaczonych jako świątynie, czyli zgadza się, i wytłumaczenie symboliki tych przedmiotów które z tych mauzoleów mamy wydobyć. teraz kolejne zadanie dla was to zrozumieć symbolikę ułożenia tych ciał przedmiotów czy czegokolwiek... skoro są 4 pomieszczenia to po dwa dla was, ja zajmę się świątynią na stryszku, i znaczeniem piwnicy... aha i dla każdego z nas będzie po 1100 szt. złota, na koniec anv dostanie kusze z bełtami, zaś Sado miecz, jeżeli nie chcecie tych przedmiotów, to zostawimy je tutaj.
Powiedziałem i poszedłem zobaczyć tę wyjątkowo brutalną masakrę...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej