Tereny Valfden > Dział Wypraw

Król Olch: Początek

<< < (17/18) > >>

Gunses:
- Wybcza Mantosie, jeśli cię uraziłem. Nie miałem tego w zamiarze, może twój brat, Elrond mi pomoże... tak czy siak, ktoś zapewni sobie bogactwo i sławę. A ty, Devristusie? Pomożesz mi?

Devristus Morii:
- Jeśli pomogę dojdzie do Wojny Nieśmiertelnych. Nie zbyt świetlana przyszłość. Jeśli nie to i tak do tego dojdzie. Czyli nie ważne co zrobi będzie jeden finał, więc mogę pomóc.

Gunses:
//Niech przyjdą w końcu Greg z Anvem i wyraża swoje zdanie. Potrzebne to do fabuły. Najlepiej, żeby wszyscy chcieli pomóc. Dostaniecie ifno.

Anv:
- Chodźmy za nimi, nigdy nie wiadomo co kombinują. - rzekł wampir i ruszył wraz z Draconem śladami Elfa i Demona. Dzięki wyostrzonym zmysłom udało mu się dosłyszeć strzępki rozmów, między elfem a Mantosem i Devristusem.
- Witam. - powiedział spokojnie wampir. - Usłyszałem waszą rozmowę. Powiem szczerze, że teraz losy tronu wampirów są mi praktycznie obojętne. Właściwie, skoro działam teraz oddzielnie a wy możecie mi coś dodatkowego zaoferować. Mogę pomóc.

//Właściwie to osobiście postąpiłbym ciut inaczej, ze względu na znajomość naszą, ale skoro twierdzisz, że tak będzie lepiej...

Grison:
- Na mnie patrzysz? - spytał Grison elfa. Pewnie oczekujesz odpowiedzi? Nie znam twojego przyjaciela, który tak chwacko wypowiadał się o bliżej nie znanych mi pierdołach. Wiem jedynie, że nie zostawia się ludzi na śmierć tak jak tamtych elfów, którzy teraz leżą w kałużach własnej krwi. Wiedziałeś, że nie podołają czyż nie? Jeśli któryś z nas jest na tyle głupi aby stanąć po waszej stronie i zostać wydany prędzej czy później to na pewno nie będę to ja. Poza tym... Gunses mi nie wadzi. Nie zamierzam nadstawiać karku zarówno dla ciebie i tej bladej pokraki jak i dla obecnej rady wampirów. Coś jeszcze?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej