Autor Wątek: Problem z czytaniem pulpitów.  (Przeczytany 3753 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tommy131

• Kret
  • *
  • Reputacja: 2
Problem z czytaniem pulpitów.
« dnia: 25 Październik 2009, 21:23:00 »
Witam
Przejdę od razu do rzeczy a mianowicie :
Po oswobodzeniu Ardei gdy czyściłem chatki z dóbr mieszkańców oczywiście chciałem przeczytać pulpity. W domku alchemika próbowałem przeczytać pulpit lecz ku mojemu zdziwieniu Bezimienny nie podszedł do pulpitu i po chwili powiedział "już to wiem". Próbowałem dalej lecz nic z tego. Później gdy poszedłem do pulpitu który dawał +5 punktów prastarej wiedzy było to samo.
Nie wiem co jest tego powodem. Zacząłem grę od nowa i to samo, potem wyłączyłem i włączyłem grę od nowa i nic. Bezimienny podchodził jedynie do pulpitów które nic nie dają i mówił "nieciekawe".
Czy muszę przeinstalować grę ? Może patche ? Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

P0ZDR0

Offline Freek

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 0
  • Dark Temp
Odp: Problem z czytaniem pulpitów.
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Październik 2009, 21:52:25 »
O ile wiem pulpity dające prastarą wiedzę generują się losowo, np. gdy raz grasz pulpit u alchemika da Ci 5 pkt. PW, a następnym razem bezi powie "Nie ciekawe" lub "Już to wiem". Tak więc to nie żaden bug, błąd czy też coś innego, możesz spokojnie grać dalej.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #1 dnia: 25 Październik 2009, 21:52:25 »

Offline Tommy131

• Kret
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Październik 2009, 21:59:04 »
Tak jak pisałem wcześniej dopiero co opróżniałem wioskę po walce, więc nigdy wcześniej nie mogłem przeczytać tego pulpitu. Po prostu przyszedłem do domku alchemika i chciałem przeczytać ten pulpit lecz nie mogłem. Nie ma możliwości, żeby ten pulpit był już przeze mnie przeczytany.

P0ZDR0

Offline Rodney164

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Październik 2009, 17:29:13 »
Na twoim miejscu przeinstalował bym grę i koniecznie wgrał patche. Podobnie bywa z zakopanymi skarbami, jeżeli raz go wykopiesz to po wczytaniu save'a nie będziesz mógł go już wykopać, trzeba włączyć ponownie grę i wczytać się, za to owy skarb tym sposobem można wykopywać do znudzenia prze całą grę i za każdym razem będzie tam kilka przedmiotów. Może wystarczy, że uruchomisz grę ponownie i znów będziesz mógł się uczyć z pulpitów, jednak na tym etapie gry nie ma co się zastanawiać, wgraj najnowszą łatkę i ciesz się zmianami jakie wprowadza, gdyż save'y z innych wersji nie będą kompatybilne.

PS. Pulpity nie są generowane losowo, te z których można się czegoś nauczyć zawsze stoją w tym samym miejscu.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #3 dnia: 26 Październik 2009, 17:29:13 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything